Ajuntament de L'Hospitalet

Ciència i tècnica

RSS
 • Veure imatge de Taller i Activitats CCBG (nova finestra)
 • Veure imatge de Cursos multimèdia 1r trimestre del 2018 (nova finestra)
  del 18 de gener al 22 de març
  La programació de cursos Clic per al primer trimestre de l’any, ja està a punt.

  La inscripció per als cursos començarà el dimarts 9 de gener, a partir de les 15,30h., i es podrà fer tant presencialment a la biblioteca com virtual (alta prèvia a l’aula multimèdia de la biblioteca) a través del següent enllaç: www.puntxarxa.net/l-h/aules/cursos.

  Es recomana a les persones participants seguir els cursos bàsics abans de fer la resta de cursos.
 • Veure imatge de Curs d'iniciació a la meteorologia (nova finestra)
  de l'1 de febrer al 22 de març
  En aquest curs d’iniciació a la meteorologia ens aproparem a aquesta ciència d’una manera divertida i divulgativa. Treballarem l’observació i l’experimentació des d’un punt de vista innovador. Ens introduirem en els processos atmosfèrics, veurem quin e´s l’origen de les estacions de l’any, entendrem com funciona el cicle de l’aigua, identificarem qualsevol tipus de nu´vol, i podrem fer una previsió  mirant el cel .

  PLACES COMPLETES. Inscripcions a la llista d'espera.
 • Veure imatge de Clics Familiars 1r trimestre del 2018 (nova finestra)
  del 7 al 21 de març
  La programació de Clics Infantils, per al primer trimestre de l’any, adreçats a nens i nenes de 3 a 6 anys, ja està a punt.

  La inscripció per als cursos començarà el dimecres 14 de febrer, a partir de les 15,30h, i es podrà fer presencialment a la biblioteca, per telèfon o via el formulari web.

  Cal portar tauleta!

  Cursos:

  • Clic familiar 1: Començar amb l’anglès (nens/es de 3 a 5 anys). Formulari web (no disponible amb Internet Explorer).
  Dimecres, 7 de març, de 17,30 a 19,00h.

  • Clic familiar 2: Fabriquem monstres a mida (nens/es de 4 a 6 anys). Formulari web (no disponible amb Internet Explorer).
  Dimecres, 14 de març, de 17,30 a 19,00h.

  • Clic familiar 3: Hàbits saludables (nens/es de 3 a 5 anys). Formulari web (no disponible amb Internet Explorer).
  Dimecres, 21 de març, de 17,30 a 19,00h.
 • Veure imatge de Clic 12. Iniciació als processadors de text (nova finestra)
  del 15 al 22 de març, de 15,30 a 17,30h
  Coneixerem els programes Word i Writer i sabrem per a què serveixen. Farem les primeres pràctiques.

  La inscripció es pot fer tant presencialment a la biblioteca com virtual (alta prèvia a l’aula multimèdia de la biblioteca) a través del següent enllaç: www.puntxarxa.net/l-h/aules/cursos.


  Dijous 15 i 22 de març, de 15,30 a 17,30h.
 • Veure imatge de Tertúlia: Ciència al dia (nova finestra)
  Dimecres, 21 de març, a les 19h
  Pessics de Ciència
  Aprofitant la proximitat de tres dates assenyalades: 21 de març, Dia Forestal Mundial; 22 de març, Dia Internacional de l’Aigua, i 23 de març, Dia Meteorològic Mundial, aquests seran els temes principals sobre els que en farem les preguntes: Quines han estat les principals notícies científiques de les darreres setmanes? Hi ha hagut descobriments rellevants? Què han publicat les revistes especialitzades?
 • Veure imatge de Clic Familiar 3. Hàbits saludables (nens/es de 3 a 5 anys) (nova finestra)
  Dimecres, 21 de març, de 17,30 a 19h
  Per adquirir nous coneixements i treballar els hàbits i rutines (higiene, menjar, dormir...) de forma entretinguda.

  Inscripcions: A partir del dimecres 14 de febrer, a las 15,30h, presencial, telefònicament o via formulari web (no disponible con Internet Explorer).

  Cal portar tauleta!


  Dimecres, 21 de març, de 17,30 a 19,00h.
 • Veure imatge de Clic 6. WhatsApp (nova finestra)
  Dijous, 22 de març, de 10 a 13h
  Coneix tots els secrets de l’aplicació més usada. Com descarregar-te’l? Com interactuar àgilment amb els contactes? Com crear i gestionar grups? Com enviar missatges de veu?

  La inscripció es pot fer tant presencialment a la biblioteca com virtual (alta prèvia a l’aula multimèdia de la biblioteca) a través del següent enllaç: www.puntxarxa.net/l-h/aules/cursos.


  Dijous 22 de març, de 10 a 13h.
 • Veure imatge de Club del nadó (nova finestra)
  Divendres, 23 de març, 17,30h
  A càrrec d’Anna Ribas
  Teniu infants amb edats de 0 a 3 anys?
  Veniu a escoltar contes per als vostres nadons i consells sobre com explicar-los.

  Places limitades.
  Cal inscripció prèvia. Inscripcions, telefònicament, presencial o via formulari web (no disponible amb Internet Explorer), a partir del divendres 16 de març a les 15,30h.


  Divendres 23 de març, a les 17,30h.
 • Veure imatge de Conferència. Blockchain: el nou repte per a la gestió pública (nova finestra)
  Dimecres, 4 d'abril, 19 h
  El Blockchain és una tecnologia que ha arribat per canviar internet tal com el coneixem. Ha passat de donar suport al Bitcoin (la primera moneda virtual) a ser ja un element imprescindible per innovar en els serveis públics. Des de proporcionar eines a la ciutadania per gestionar la seva identitat digital a la generació de llibres de registre immutables.
 • Veure imatge de Conferència "Jocs d'aposta i noves tecnologies: una combinació perillosa?" (nova finestra)
  Dimecres, 11 d'abril, a les 19 h
  El joc és una activitat comuna en totes les societats i cultures. Per a la majoria de persones, aquesta conducta no deixa de ser un entreteniment, una distracció però, per a d’altres, el joc pot arribar a ser un trastorn que causa greus conseqüències. El joc patològic s’ha definit com un fracàs progressiu i crònic de resistir l’ impuls de jugar, convertint-se en una conducta que deteriora totes les àrees de la vida de la persona. Alhora, aquesta activitat té un impacte social i econòmic molt elevat, però també sanitari.
  Des de fa menys d’una dècada, han aparegut noves formes de joc a través d’ internet que han canviat radicalment l’escenari que coneixíem fins ara.
 • Veure imatge de Ciència al dia (nova finestra)
  Dimecres, 18 d'abril, a les 19 h
  Pessics de Ciència
  Aprofitant que el 12 d’abril s’haurà commemorat el Dia Mundial de l’Aviació i la Cosmonàutica, aquest serà el tema principal sobre el que en farem les preguntes: quines han estat les principals notícies científiques de les darreres setmanes? Hi ha hagut descobriments rellevants? Què han publicat les revistes especialitzades?
 • Veure imatge de Ones (nova finestra)
  Dijous, 19 d'abril, 20 h
  Pessics de ciència
  Ones ésun espectacle en primera persona. L'Ona està sola, amb el mòbil, a sobre de l'escenari. A la paret hi ha projectada la pantalla del seu telèfon. Està jugant als Diamantes, i després rep un Whatsapp, i una notificació de Facebook, i un Telegram, i un Tinder. El públic pot veure tot el que passa pel seu mòbil.
 • Veure imatge de Conferència: "La oscuridad sonora del universo: agujeros, ondas gravitatorias, y otras melodías de Einstein" (nova finestra)
  Dimecres, 25 d'abril, a les 19 h
  Recentment hem aconseguit sentir com l’espai i el temps vibren. Dos forats negres, en vertiginosa dansa fins a fusionar-se en un de sol, van trasbalsar l’estructura de l’espai i el temps al seu voltant amb una violència gairebé inimaginable, emetent una estranya música des d’una foscor llunyana. La detecció de les ones gravitatòries —la manera més comuna de referir-nos a aquesta troballa— culmina la revolució començada fa un segle en les nostres idees sobre la gravetat, l’espai i el temps, i l’estructura de l’univers.
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400