Ajuntament de L'Hospitalet

Ciència i tècnica

RSS
 • Veure imatge de SOS Informàtica (nova finestra)
  del dissabte 22 de setembre de 2018 al dissabte 22 de juny de 2019, a les 10h
 • Veure imatge de Visites guiades a Torre Barrina (nova finestra)
  del divendres 5 d'octubre de 2018 al divendres 26 de juliol de 2019, 11h
  Els divendres a les 11h
  Has estat alguna vegada a les nostres instal·lacions? Vine a conèixer Torre Barrina, el Centre Municipal de Creació Multimèdia de L'Hospitalet, i motor de la Innovació social a la ciutat. Descobriràs el plató de TV, control de realització, estudis de ràdio i so, aules digitals,...
 • Veure imatge de SOS informàtica (nova finestra)
  del dissabte 12 de gener al dissabte 13 d'abril, de 10 a 13 h.
 • Veure imatge de Cursos multimèdia 1r trimestre del 2019 (nova finestra)
  del dijous 31 de gener al dijous 4 d'abril
  La programació de cursos Clic per al primer trimestre de l’any, ja està a punt.

  La inscripció per als cursos començarà el dimarts 15 de gener, a partir de les 15.30h., i es podrà fer tant presencialment a la biblioteca com virtual (alta prèvia a l’aula multimèdia de la biblioteca) a través del següent enllaç: www.puntxarxa.net/l-h/aules/cursos.

  Es recomana a les persones participants seguir els cursos bàsics abans de fer la resta de cursos.
 • Veure imatge de SOS Informàtica (nova finestra)
  del dissabte 2 de març al dissabte 27 d'abril
 • Veure imatge de Exposició : Enigmes dels Orígens. (nova finestra)
  del dimecres 6 de març al dijous 25 d'abril
  Al llarg de quatre blocs temàtics, ens presenta els orígens de l'Univers, la Vida, la Humanitat i el Llenguatge. Tot articulat mitjançant un amè –però curós– discurs on importa molt més el «com sabem el que sabem?» que el «què sabem?». No ho oblidem... en ciència és tan o més important el camí que el resultat.

  Cadascun dels blocs compta amb una original introducció: un relat, en format de còmic, sobre un fet puntual de la història de la ciència. Això no només revaloritza el paper del còmic com a eina divulgadora, sinó que reivindica la vessant més humana i social de la ciència: paleontòlogues, astrònoms, biòlogues, etc. I no marxarem sense trobar, dins de cada bloc, una suggerent pregunta: «què ens queda per saber?». Les científiques i científics de casa nostra segueixen treballant per cercar la resposta a nous interrogants sobre els orígens; uns enigmes que han volgut compartir amb nosaltres.

  (extret d’un text de Jordi Serrallonga)

 • Veure imatge de Som humans...som primats.CURS:  Origen, Evolució i Comportament de la Humanitat (nova finestra)
  del dijous 7 de març al dijous 6 de juny
  D'on venim? Existeix una Eva africana de la Humanitat? Què ens diuen els nostres cosins: bonobos i ximpanzés. On són els fòssils dels primers homínids? Com treballem els Sherlock Holmes del passat? Races humanes o una quimera dels racistes? I el futur d'Homo sapiens? Al llarg d'aquest curs sobre Evolució Humana anirem a la recerca de respostes i nous interrogants. Un viatge apassionant.

  PLACES COMPLETES. Inscripcions a llista d'espera.
 • Veure imatge de Clic 4. Internet pràctic (nova finestra)
  del dijous 14 al dijous 21 de març, de 10 a 13h
  Aprendrem a buscar per internet el que ens interessa amb consells perquè la recerca sigui més eficaç. Veurem com fer reserves de visita al metge, i altres tràmits i serveis.

  La inscripció es pot fer tant presencialment a la biblioteca com virtual (alta prèvia a l’aula multimèdia de la biblioteca) a través del següent enllaç: www.puntxarxa.net/l-h/aules/cursos.


  Dijous, 14 i 21 de març, de 10 a 13h.
 • Veure imatge de Clic 9. Navegació segura a Internet (nova finestra)
  del dijous 14 al dijous 21 de març, de 15.30 a 17.30h
  Aprendràs les precaucions bàsiques que cal tenir per a navegar per internet i protegir-te dels perills. Coneixeràs els antivirus.

  La inscripció es pot fer tant presencialment a la biblioteca com virtual (alta prèvia a l’aula multimèdia de la biblioteca) a través del següent enllaç: www.puntxarxa.net/l-h/aules/cursos.


  Dijous, 14 i 21 de març, de 15.30 a 17.30h.
 • Veure imatge de Conferència: La màgia de l'aigua (nova finestra)
  Dimecres, 27 de març, 19 h
  L’aigua és una substància extraordinària. No podem entendre la nostra existència, ni la nostra civilització, sense el seu paper primordial.  És el compost més abundant a l’Univers i el senyal més preuat en l’exploració de planetes. Tot i la seva importància, és una substància estranya, de la qual es coneixen més de setanta propietats peculiars: és gairebé l’únic sòlid que flota en el seu líquid, però és el que permet l’abundància de vida submarina;  és gairebé incolora, però a la natura ens mostra tots els colors... Voleu saber per què?

 • Veure imatge de Clic 10. Youtube (nova finestra)
  del dijous 28 de març al dijous 4 d'abril, de 15.30 a 17.30h
  Youtube és el lloc web més conegut on compartir i mirar vídeos de tot tipus. Hi cercarem el que ens interessi i veurem algunes de les possibilitats que té.

  La inscripció es pot fer tant presencialment a la biblioteca com virtual (alta prèvia a l’aula multimèdia de la biblioteca) a través del següent enllaç: www.puntxarxa.net/l-h/aules/cursos.


  Dijous, 28 de març i 4 d’abril, de 15.30 a 17.30h.
 • Veure imatge de Clic 5. Exprimim el WhatsApp (nova finestra)
  Dijous, 28 de març, de 10 a 13h
  Coneix tots els secrets de l’aplicació més usada. Com descarregar-te’l? Com interactuar àgilment amb els contactes? Com crear i gestionar grups? Com enviar missatges de veu?

  La inscripció es pot fer tant presencialment a la biblioteca com virtual (alta prèvia a l’aula multimèdia de la biblioteca) a través del següent enllaç: www.puntxarxa.net/l-h/aules/cursos.


  Dijous, 28 de març, de 10 a 13h.
 • Veure imatge de Smartphone +45 (nova finestra)
  Dijous, 28 de març, de 18 a 20 h
  Inscripcions obertes a partir del 7 de març
  Espai obert per conèixer millor les funcionalitats del teu mòbil i explorar les possibilitats que donen les xarxes socials.
 • Veure imatge de Vitribeers: Parlem de realitat augmentada (nova finestra)
  Dijous, 28 de març, 19 h
  La realitat augmentada és la tecnologia que, de moment, permet usar la càmera del nostre dispositiu mòbil (telèfon o tauleta) per visualitzar qualsevol tipus de contingut digital que el nostre dispositiu permeti i "projectar-lo" en el món real.
 • Veure imatge de Edició de Viquipèdia (nova finestra)
  Dilluns, 1 d'abril, de 18.30 a 20.30h
  Inscripcions obertes a partir del 11 de març
  Aprèn a editar l'enciclopèdia lliure Viquipèdia- l'obra de referència més gran i popular a Internet amb més de 38 milions d’articles- i comença a crear nous continguts sobre L'Hospitalet o qualsevol altra temàtica que t'interessi!
 • Veure imatge de TIC's La Florida: Estalvia temps i cues: tràmits que pots fer amb l'Administració per Internet (nova finestra)
 • Veure imatge de TIC's La Florida: Vull conèixer millor el meu mòbil (nova finestra)
 • Veure imatge de Introducció al Photoshop per a no iniciats (nova finestra)
  del dilluns 6 al dilluns 13 de maig, de 18 a 20 h
  Inscripcions obertes a partir del 15 de abril
  Si mai has utilitzat Adobe Photoshop (o no t’enrecordes de com fer-lo servir), tens una oportunitat per descobrir com funciona. Apunta’t en aquest taller i aprèn a fer-lo servir mitjançant divertides pràctiques!
 • Veure imatge de TIC's La Florida: Moure’s pel món: Google Maps i altres (nova finestra)
 • Veure imatge de Taller bossa personalitzada vinil tèxtil (nova finestra)
  del dimarts 14 al dimarts 21 de maig, de 18 a 20 h
  Conèixer el sistema de funcionament d’un plòter de vinil, adquirir experiència pràctica en tall de vinil, veure les possibilitats que ofereix aquesta tecnologia i quins són els seus àmbits d’aplicació, aprendre quins són els requisits que necessita un disseny per poder ser fabricat amb vinil.
Calendari

Què fer avui?

Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400