Ajuntament de L'Hospitalet

Ciència i tècnica

RSS
 • Veure imatge de Tutories informàtiques personalitzades (nova finestra)
  de l'1 de febrer al 9 de juny
  Resol tots els teus dubtes relacionats amb les noves tecnologies: internet, correu electrònic, carpetes, xarxes socials, arxius, imatges, textos, etc.

  Dilluns, dimarts, dimecres i divendres de 17 a 20h.

  Cal reservar hora amb antelació a la biblioteca.
 • Veure imatge de Cursos multimèdia 2n trimestre del 2017 (nova finestra)
  del 4 de maig al 22 de juny
  La programació de cursos Clic per al segon trimestre de l’any, ja està a punt.

  La inscripció per als cursos començarà el dimarts 25 d’abril, a partir de les 15,30h., i es podrà fer tant presencialment a la biblioteca com virtual (alta prèvia a l’aula multimèdia de la biblioteca) a través del següent enllaç: www.puntxarxa.net/l-h/aules/cursos.

  Cada usuari es podrà inscriure a un màxim de cinc activitats.
 • Veure imatge de Clics Infantils 2n trimestre del 2017 (nova finestra)
  del 11 de maig al 15 de juny
  La programació dels Clics Infantils, per al segon trimestre de l’any, adreçats a nens i nenes de 2 a 12 anys, ja està a punt.

  La inscripció per als cursos començarà el dimarts 25 d’abril, a partir de les 15,30h., i es podrà fer presencialment a la biblioteca, per telèfon o via el formulari web:

  Cursos:

  • Clic júnior: Crear el teu propi videojoc (nens/es de 7 a 12 anys). Formulari web (no disponible amb Internet Explorer).

  • Clic familiar 1. Aprenem jugant, juguem aprenent (nens/es de 2 a 3 anys). Formulari web (no disponible amb Internet Explorer).

  • Clic familiar 2. Dissenyem monstres a mida (nens/es de 4 a 6 anys). Formulari web (no disponible amb Internet Explorer).

  • Clic familiar 3. Hàbits saludables (nens/es de 2 a 3 anys). Formulari web (no disponible amb Internet Explorer).

  Cal tenir carnet de biblioteca.

 • Veure imatge de Projectes col·laboratius on-line: Blogs col·laboratius (nova finestra)
  Dilluns, 29 de maig, de 10 a 12h
  Inscripcions obertes a partir de 8 de maig
  En aquesta activitat aprendrem a crear i dinamitzar un blog col·laboratiu per engrescar els participants al voltant d’un objectiu comú. Si la teva classe vol iniciar un projecte i voleu fer un blog per recollir l’activitat, vine i descobreix que és més fàcil del que et penses!
 • Veure imatge de Clic a la Tecla: Taller de programació amb Scratch (nova finestra)
  Dilluns, 29 de maig
  La programació amb scratch és una eina pedagògica fantàstica que convida a pensar sobre criteris lògics, analitzant els problemes que surten al pas i aprenent a resoldre’ls de la millor manera possible.
 • Veure imatge de Matins connectats (nova finestra)
  Dimarts, 30 de maig, de 10:00 a 13:00h
  Inscripcions obertes a partir de 9 de maig
  Espai obert per conèixer i explorar les possibilitats que donen Internet i els telèfons mòbils, dirigit a tothom que vulgui començar a fer un millor ús de les tecnologies que ens acompanyen per tot arreu!
 • Veure imatge de Conferència: La transició energètica a Catalunya (nova finestra)
  Dimecres, 31 de maig, 19 h
  Estem preparats per la revolució energètica imminent ? Com es reforçarà el paper dels ciutadans? Autoconsum fotovoltaic, sostres solars, bateries i vehicle elèctric. Les tecnologies disruptives que poden canviar el nostre model energètic en poc temps.
 • Veure imatge de Clic júnior: Crear el teu propi videojoc (nens/es de 7 a 12 anys) (nova finestra)
  de l'1 al 15 de juny, de 17,30 a 19h
  Amb el programa “Scratch” aprendrem a programar. Entre les tres sessions cada nen/a pensarà i crearà un petit videojoc.

  Adreçat a nens i nenes de 7 a 12 anys. Cal inscripció prèvia a la biblioteca. Inscripció a partir de dimarts 25 d’abril a les 15,30h. Places limitades.

  Inscripcions: A partir de dimarts 25 d’abril, a les 15,30h, presencialment, telefònica o via formulari web (no disponible amb Internet Explorer).
 • Veure imatge de Clic 9. Comprar per internet (nova finestra)
  de l'1 al 8 de juny, de 15,30 a 17,30h
  Curs pensat per usuaris que no saben o no s’atreveixen a comprar a través d’Internet i volen informar-se. Coneixerem les diferents maneres de pagar virtualment i rebrem consells pràctics de seguretat.

  La inscripció es pot fer tant presencialment a la biblioteca com virtual (alta prèvia a l’aula multimèdia de la biblioteca) a través del següent enllaç: www.puntxarxa.net/l-h/aules/cursos.
 • Veure imatge de Clic 4. Creació d’un compte de correu electrònic (nova finestra)
  Dijous, 1 de juny, de 10 a 13h
  Adreçat a persones que no tenen una adreça de correu electrònic. En crearem una de nova i aprendrem les funcionalitats bàsiques d’aquesta eina tan important.

  La inscripció es pot fer tant presencialment a la biblioteca com virtual (alta prèvia a l’aula multimèdia de la biblioteca) a través del següent enllaç: www.puntxarxa.net/l-h/aules/cursos.
 • Veure imatge de Matins de ciència. Xerrada: Natura, vida, home (nova finestra)
  Dijous, 1 de juny, 11:30 h
  Matins de ciència és un cicle d’activitats que pretén entendre la ciència i els seus fonaments, i aprendre com els avenços científics afecten la nostra vida quotidiana des d’un punt de vista divulgatiu i accessible per a tothom.
 • Veure imatge de SOS Informàtica (nova finestra)
 • Veure imatge de Conferència: La reintroducció del falcó pelegrí a la ciutat (nova finestra)
  Dimarts, 6 de juny, 18,30h
  Des del 2010, una parella de falcons pelegrins ocupa una caixa niu a l’edifici de la plaça d’Europa. Després de la xerrada, oferirem l’observació en directe de l’espècie des del carrer, a simple vista i amb prismàtics i telescopis.

  Organitzada pel Departament de Neteja i Medi Ambient, Àrea d’Espai Públic, Habitatge, Urbanisme i Sostenibilitat.
 • Veure imatge de Els falcons urbans (nova finestra)
  Dimarts, 6 de juny, (dimarts) a les 18:30 h
  Jornada informativa inclosa al mes de la natura i el medi ambient,  on ens explicaran el projecte de conservació del falcó pelegrí a la ciutat de l'Hospitalet
 • Veure imatge de Curs d'iniciació a Internet (nova finestra)
  del 7 al 28 de juny, 18h-19,30h
  La Biblioteca la Bòbila organitza aquest curs gratuït d'iniciació a Internet en quatre sessions per aprendre a navegar, crear i utilitzar un compte de correu electrònic, les xarxes socials...
 • Veure imatge de Un viatge ornitológic (nova finestra)
  Dimecres, 7 de juny, (dimecres) a les 18:30 h
  Xerrada i passi fotogràfic sobre les aus observades a un dels viatges internacionals dels membres de Seo Bird Life
 • Veure imatge de Clic 5. Gestió del correu electrònic (nivell mig) (nova finestra)
  Dijous, 8 de juny, de 10 a 13h
  Per a usuaris que ja tinguin e-mail i que vulguin aprofundir en el seu ús. Com endreçar els correus guardats? Com adjuntar arxius de tot tipus? Què vol dir redireccionar el correu?

  La inscripció es pot fer tant presencialment a la biblioteca com virtual (alta prèvia a l’aula multimèdia de la biblioteca) a través del següent enllaç: www.puntxarxa.net/l-h/aules/cursos.
 • Veure imatge de Cuidem els falciots (nova finestra)
  Dijous, 8 de juny, (dijous) a les 18:00 h
  Jornada inclosa a la Setmana de la natura i el medi ambient, on aprendrem a identificar el falciot "Apus apus" i iniciarem un projecte de conservació de l'espècie a la ciutat.
 • Veure imatge de De pau.artigas - Falciot #2Uploaded by Snowmanradio, CC BY-SA 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=10187946 (nova finestra)
  Dijous, 8 de juny, 18:00 h
  Aprend a identificar els falciots (Apus apus) i els ballesters (Apus melba) i realitza un petit inventari dels nius que observem pel voltant de la biblioteca, a càrrec de Mercè Alcazar.
 • Veure imatge de Taller: CV+Creatiu (nova finestra)
  Divendres, 9 de juny, 18:00h
  Amb Víctor Prieto
  La millor eina per a la recerca d'ocupació: el teu currículum. Aprèn les claus i tècniques per diferenciar-te amb un disseny original i innovador.
 • Veure imatge de Arbres singulars de l'Hospitalet (nova finestra)
  Dissabte, 10 de juny, (dissabte) a les 10:00 h
  Passejada pels parcs de la ciutat on descobrirem les característiques, historia, mites i poesia dels arbres més antics de l'Hospitalet.
 • Veure imatge de Eines per a gamificar la teva classe: Classcraft (nova finestra)
  Dilluns, 12 de juny, de 10 a 13h
  Inscripcions obertes a partir de 22 de maig
  Aprèn amb aquesta eina una nova tècnica per organitzar, motivar i involucrar als teus estudiants i transforma la teva classe en un joc de rol.
 • Veure imatge de Pessics de ciència: Sabem el que mengem? amb Salvador Bonshoms (nova finestra)
  Dilluns, 12 de juny
  Començarem explicant de forma senzilla els components bàsics dels aliments, les seves funcions en l’organisme, l’energia diària que necessitem, descriurem els ingredients més perillosos per la nostra salut, les estratègies de la indústria alimentària amb dos exemples (cereals i greixos) i també parlarem dels additius i dels mites que circulen per internet per acabar explicant què és el millor que podem consumir en les circumstàncies del món actual.
 • Veure imatge de El cicle de l'aigua segons el rebut de l'aigua (nova finestra)
  Dimecres, 14 de juny, a les 19h
  En aquesta xerrada es fa un repàs del cicle de l’aigua, agafant el rebut que ens arriba a casa per extreure’n la informació i augmentar la conscienciació sobre l’aigua que emprem.

 • Veure imatge de Clic 10. Instagram (nova finestra)
  del 15 al 22 de juny, de 15,30 a 17,30h
  Coneixerem aquesta xarxa social dedicada a la compartició de fotos. Crearem un compte i començarem a utilitzar-lo. Cal portar el telèfon mòbil.

  La inscripció es pot fer tant presencialment a la biblioteca com virtual (alta prèvia a l’aula multimèdia de la biblioteca) a través del següent enllaç: www.puntxarxa.net/l-h/aules/cursos.
 • Veure imatge de Clic 6. Introducció a l’ús de tauletes (nova finestra)
  Dijous, 15 de juny, de 10 a 13h
  Primera presa de contacte amb les tauletes, aparell pensat per navegar i jugar còmodament i que es troba entre els telèfons mòbils i els ordinadors portàtils. Si teniu tauleta, porteu-la.

  La inscripció es pot fer tant presencialment a la biblioteca com virtual (alta prèvia a l’aula multimèdia de la biblioteca) a través del següent enllaç: www.puntxarxa.net/l-h/aules/cursos.
 • Veure imatge de Exposició: La vida de l'aigua (nova finestra)
  del 16 al 30 de juny
  L’aigua és un element imprescindible per a la vida i per  satisfer les necessitats bàsiques de les ciutats i dels pobles, també les teves. Saps que cadascun de nosaltres consumim uns 6.400 litres d’aigua al dia?

  En aquesta exposició es parla de l’aigua a la natura, de l’aigua a la ciutat  i de la relació que hi tenim totes les persones. • Veure imatge de Projectes col·laboratius: Vídeos interactius (nova finestra)
  Dilluns, 19 de juny, de 10 a 13h
  Inscripcions obertes a partir de 29 de maig
  Sabies que Youtube és el primer cercador utilitzat per joves menors de 20 anys? Aprofita aquest mitjà per fer dinàmiques adients per qualsevol matèria o fins i tot ajuda a la teva classe a crear la seva pròpia història interactiva en vídeo.
 • Veure imatge de Matins connectats (nova finestra)
  Dimarts, 27 de juny, de 10:00 a 13:00h
  Inscripcions obertes a partir de 6 de juny
  Espai obert per conèixer i explorar les possibilitats que donen Internet i els telèfons mòbils, dirigit a tothom que vulgui començar a fer un millor ús de les tecnologies que ens acompanyen per tot arreu!
 • Veure imatge de Introducció al disseny i la impressió en 3D (nova finestra)
  Dimecres, 28 de juny, de 18:30 a 20:30h
  Inscripcions obertes a partir de 7 de juny
  Has sentit parlar de la impressió 3D, oi? Has vist alguna impressora d’aquest tipus? Et presentem un taller per conèixer alguns dels elements del procés de fabricació digital: el disseny d'una peça en 3D i la fabricació per tecnologia FFF (Fused Filament Fabrication).
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400