Ajuntament de L'Hospitalet

Història i patrimoni

RSS
 • Veure imatge de Color forma ... i volum. Els retaules de l'església de L'Hospitalet (nova finestra)
  des del 29 de setembre
  Mostrar els diferents elements artístics que es van poder salvar de l’església de Santa Eulàlia de Mérida de l’Hospitalet,  enderrocada l’any 1936. L’exhaustiva i acurada restauració permet presentar la part fonamental de la col·lecció. En total, s’exposen dinou olis sobre fusta i onze elements arquitectònics.
 • Veure imatge de L'Hospitalet: un indret, una història (nova finestra)
  des del 26 de març
  Història coral en què s’ha volgut donar prioritat al territori i a les persones per sobre de les grans obres. És per això que en aquesta mostra no hi ha grans obres, però si l’explicació del perquè la ciutat és així.
 • Veure imatge de L'Hospitalet i la memòria democràtica. L'Hospitalet del segle XX (nova finestra)
  des del 26 de gener
  Aquesta exposició també vol ser un homenatge a totes les dones i els homes que han contribuït a fer de L’Hospitalet la ciutat, viva, acollidora, oberta, crítica, participativa i vigorosa que és avui dia, però, sobretot, als que van lluitar per la democràcia i van sacrificar la vida i la llibertat en el marc de la lluita antifranquista.
 • Veure imatge de L'H Interactiva (nova finestra)
  des del 19 de juliol
  Una ciutat a les teves mans.
  Una ciutat smart a l’alçada de la seva ciutadania.
  Segur que molts de vosaltres ja l'heu conegut! :) 
 • Veure imatge de Visites guiades a Torre Barrina (nova finestra)
  del divendres 6 de setembre de 2019 al divendres 31 de juliol de 2020, 11 h
  Els divendres a les 11h
  Has estat alguna vegada a les nostres instal·lacions? Vine a conèixer Torre Barrina, motor de la innovació social i de la creació multimèdia a la ciutat. Descobriràs el plató de TV, control de realització, estudis de ràdio i so, aules digitals,...
 • Veure imatge de Edició de Viquipèdia (nova finestra)
  del dilluns 7 d'octubre de 2019 al dilluns 6 de juliol de 2020, de 17 a 20 h
  Inscripcions obertes!
  Aprèn a editar l'enciclopèdia lliure Viquipèdia- l'obra de referència més gran i popular a Internet amb més de 38 milions d’articles- i comença a crear nous continguts sobre L'Hospitalet o qualsevol altra temàtica que t'interessi!
 • Veure imatge de Catalunya, terra cooperativa (nova finestra)
  del dijous 12 de desembre de 2019 al diumenge 2 de febrer de 2020
  L’exposició fa un recorregut per la història del cooperativisme a l’Hospitalet on es van generar experiències d’autogestió pioneres ja al segle XIX. Hom recordarà la implantació de cooperatives a la nostra ciutat, entre d’altres el Respeto Mútuo i La Redentora, fins arribar als nostres dies amb nous models d’autoorganització i fórmules d’economia social.
  Inauguració, dijous 12 desembre a les 19 h.
 • Veure imatge de V Concurs Còmic i Dibuix D2 Monuments i Edificis Històrics de Collblanc – la Torrassa (nova finestra)
  del dimecres 8 al dimarts 28 de gener
  Organitza: Coordinadora d’AMPAs Endavant de Collblanc – la Torrassa i CCCT
  Arriba la cinquena edició del concurs de còmics, que a les anteriors va assolir amb escreix el que s’esperava de participació i acceptació

  Amb diferents categories per edats (de 6 mesos a 25 anys) enguany l’objectiu d’aquest certamen és potenciar i donar a conèixer el patrimoni històric del barri Collblanc – la Torrassa. Les obres hauran de reflectir indrets, monuments o edificis històrics o singulars de Collblanc – la Torrassa.


 • Veure imatge de Bandolers i pirates! (nova finestra)
  Diumenge, 26 de gener, 11 h.
  Activitats familiars al Museu
  Fem un salt en el temps, tres segles enrere: us sorprendríeu. El nostre país era terra de violència i pobresa. Pels nostres camins passaven carros carregats d'or i plata, que els reis enviaven a Gènova i a Flandes per pagar els soldats. Assaltar-los i quedar-se amb tanta riquesa era una temptació massa forta per a no sucumbir a ella. A la costa hi havia encara un altre perill: els pirates musulmans que assaltaven els pobles per endur-se els seus habitants i vendre'ls com a esclaus. Vols venir a descobrir com vivien? T’esperem!
  Places limitades. Inscripció prèvia aquí.
 • Veure imatge de El col·lectiu LGTBI als camps nazis. (nova finestra)
  Dijous, 30 de gener, 19 h
  La presència LGTBI als camps de concentració i extermini de l'Alemanya nazi (1933-1945), un dels temes més desconeguts de l'univers dels camps. Conferència a càrrec del professor David Serrano i Blanquer.
 • Veure imatge de Els invents de Leonardo (nova finestra)
  Diumenge, 16 de febrer, 11 h.
  Activitats familiars al Museu
  Saps que el submarí ja existia fa 500 anys? I que l’home podia volar? El gran Leonardo da Vinci va ser un artista complert: pintor, arquitecte, anatomista, científic ... i inventor! Va crear màquines per terra, mar i aigua. En el 550 aniversari de la seva mort, ens ajudes a construir-les?
 • Veure imatge de Els hospitalencs del triangle blau. (nova finestra)
  Dimarts, 18 de febrer, 19 h.
  Més d’una seixantena de veïns de l’Hospitalet van patir la barbàrie dels camps de concentració nazis durant la Segona Guerra Mundial. Tots ells van tenir una trajectòria vital  amb elements comuns i  alhora singulars. Conferència a càrrec de Tània González Cantera qui ens presentarà els resultats de la seva recerca que va tenir el suport de les Beques L’Hospitalet.
 • Veure imatge de Ruta de les dones de L’Hospitalet i joc de pistes (nova finestra)
  Diumenge, 8 de març, 11 h.
  La història s'ha escrit tradicionalment en termes masculins, fet que ha provocat l'exclusió i la invisibilitat de les dones en tots els camps de la vida quotidiana. Aquest itinerari és una passejada pel barri de Santa Eulàlia per conèixer les dones que van viure a L'Hospitalet en temps passats. A més qui ho desitgi podrà seguir la Ruta a través del joc de pistes de l'aplicació LH-Explora.

  Places limitades, inscripcions aquí
 • Veure imatge de Resultats del control arqueològic al Camp de futbol de La Torrassa (nova finestra)
  Dijous, 12 de març, 19 h.
  L’execució del Projecte constructiu del camp de futbol i un edifici de vestidors al Parc de la Torrassa ha comportat, atès el marc normatiu vigent, la realització d’una intervenció arqueològica amb caràcter preventiu. Xerrada a càrrec d'Isidre Pastor i Batalla, arqueòleg responsable del control arqueològic.
 • Veure imatge de Pinta un retaule amb pigments naturals (nova finestra)
  Diumenge, 29 de març, 11 h.
  Activitats familiars al Museu
  L’Hospitalet  té un important retaule del seu patró Roc exposat a l’Harmonia. Us proposem descobrir aquest retaule, la seva història i facilitar els elements necessaris per pintar per part dels nostres infants dels seu propi retaule de Sant Roc amb pigments naturals.
 • Veure imatge de Descobreix els jardins de Can Buxeres amb un joc d'orientació (nova finestra)
  Diumenge, 26 d'abril, 11 h.
  Els nostres fills tenen la possibilitat de jugar en aquests jardins, però quines obres d’art s’amaguen aquí?, qui vivia en el seus palauet?, i a la caseta del costat? Què es conreava en aquestes terres? O quines flors tenien en aquests jardins? A partir d’una sèrie de pistes i coordinades, les famílies anireu descobrint els misteris que s’amaguen en aquest indret.
 • Veure imatge de Crea el teu bestiari romànic (nova finestra)
  Diumenge, 24 de maig, 11 h.
  Activitats familiars al Museu
  Descobrirem com era la concepció del món a l’època medieval a través del muntatge del Tapís de la Creació. Tot jugant amb el bestiari medieval, aprendrem el significat que tenien els animals tant fantàstics com reals en aquell món.
 • Veure imatge de Descobreix la vila vella amb una gimcana (nova finestra)
  Diumenge, 28 de juny, 11 h.
  Activitats familiars al Museu
  El centre antic de la ciutat ens possibilita de descobrir com vivien els nostres avantpassats. Passejant pels seus carrers haurem de descobrir secrets que s’amaguen en els seus edificis.
 • Veure imatge de La Medusa i la seva llegenda (nova finestra)
  Diumenge, 19 de juliol, 11 h.
  Activitats familiars al Museu
  La ciutat de l’Hospitalet té un lligam important amb la medusa. Us proposem una activitat relacionada amb la mitologia on a partir de l’explicació d’un conte i d’un material atractiu anireu descobrint diferents personatges mitològics. L’activitat acabarà amb una part pràctica relacionada amb la medusa.
 • Veure imatge de Dexifra jeroglífics com els egipcis (nova finestra)
  Diumenge, 20 de setembre, 11 h.
  Activitats familiars al Museu
  A través de maquetes i d’il•lustracions descobrirem com era la vida a l’Antic Egipte. Posteriorment aprendrem a interpretar l’alfabet egipci i a escriure jeroglífics amb càlams i sobre papir.
 • Veure imatge de Com vivien i a què jugaven els nens i les nenes del 1714 (nova finestra)
  Diumenge, 18 d'octubre, 11 h.
  Al llarg de la història tots els infants han viscut de la mateixa manera? Han tingut les mateixes joguines? Us proposem venir al museu per tal de descobrir a qué jugaven els nens i les nenes de L’Hospitalet del segle XVIII.
 • Veure imatge de Salvador Dalí, un geni entre nosaltres (nova finestra)
  Diumenge, 29 de novembre, 11 h.
  Activitats familiars al Museu
  Salvador Dalí va ser un dels artistes figuratius més importants del segle XX. L’univers particular de Dalí estava format per formigues, crosses, calaixos, pans, que simbolitzaven diferents aspectes del seu món interior. Conèixer Salvador Dalí és entendre els seus símbols i la seva forma de veure la vida.
Calendari

Què fer avui?

Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400