Ajuntament de L'Hospitalet

Història i patrimoni

RSS
 • Veure imatge de L'Hospitalet: un indret, una història. Exposició permament (nova finestra)
  del 26 de març de 2014 al 31 de juliol de 2018
  Història coral en què s’ha volgut donar prioritat al territori i a les persones per sobre de les grans obres. És per això que en aquesta mostra no hi ha grans obres, però si l’explicació del perquè la ciutat és així.
 • Veure imatge de Un Museu també per als infants (nova finestra)
  del 24 d'abril de 2015 a l'1 de gener de 2018
  Presentació del treball d’adaptació de l’exposició permanent a partir de les propostes realitzades pels nens i nenes de primària de la ciutat, com ara la inclusió del textos i altres elements explicatius, un fulletó amb propostes didàctiques i altres sorpreses.
 • Veure imatge de Les Brigades Internacionals a Castelldefels (nova finestra)
  del 18 de maig a l'1 d'octubre
  Durant la Guerra Civil Espanyola (1936-1939) les Brigades Internacionals van ser unes unitats militars compostes, principalment, per voluntaris estrangers que procedien de més de 50 països. Ens aproparem a uns fets transcendents de la nostra  història contemporània i alhora retrem un homenatge a aquests homes i dones d’arreu que ho varen sacrificar-ho tot per lluitar contra la lacra del feixisme.
 • Veure imatge de Aura, exposició del col·lectiu CMR (nova finestra)
  del 15 de juny al 3 de setembre
  El col·lectiu d’artistes del carrer de Miquel Romeu, CMR,  ens apropa al seu llenguatge artístic amb el projecte “Aura” a través dels seus treballs com a obres d’art en l’època de la seva reproductibilitat tècnica, en referència al llibre de Walter Benjamin.
 • Veure imatge de Història de l'edifici del Coro (nova finestra)
  del 22 de juny al 24 de setembre
  L'edifici del carrer del Baró de Maldà ha estat testimoni d'una part important de la història recent de la nostra ciutat i referent de la vida política i social al barri del Centre a principis del segle XX.

  Inauguració, dijous 22 de juny a les 19:30 h.
 • Veure imatge de L'antic Egipte (nova finestra)
  Diumenge, 17 de setembre, 11 h
  Tallers familiars
  Els antics egipcis desenvoluparen una cultura que ens crida molt l'atenció. Us proposem descobrir els misteris de la tomba de Tutankamon a partir d'una maqueta i d'apropar-nos a la seva escriptura tot practicant al com ells ho feien, amb papir i càlam.
 • Veure imatge de Cor  (ACA Hijos de Bedmar a Catalunya) (nova finestra)
  Dimecres, 20 de setembre
  Per a totes aquelles persones que els agrada cantar cançons populars de tota mena.
 • Veure imatge de Com vivien i a què jugaven els infants del 1714 (nova finestra)
  Diumenge, 8 d'octubre, 11 h
  Tots els infants han viscut de la mateixa manera al llar de la història? Han tingut les mateixes joguines? Us proposem venir al museu per tal de descobrir a què jugaven els nens i nenes de l'Hospitalet del segle XVIII,
 • Veure imatge de Andy Warhol. L'artista (nova finestra)
  Diumenge, 19 de novembre, 11 h
  Tallers familiars
  Us proposem un taller en què explicarem la vida de l’artista nord-americà a partir d’un conte i aprofundirem en la seva obra a partir d’un memory i per acabar fent-vos una obra d’art amb la tècnica de la serigrafia.
 • Veure imatge de Color, forma... i volum (nova finestra)
  des del 29 de setembre
  Renovació exposició permanent
  A les dinou taules renaixentistes i barroques presentades fins ara se sumen ara un conjunt d’onze elements arquitectònics i escultòrics provinents de l’església de Santa Eulàlia de Mèrida de l'Hospitalet, enderrocada  l’any 1936.
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400