Ajuntament de L'Hospitalet

Agenda

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

Mentides i desinformació en temps d'eleccions

Conferència de Clara Jiménez, fundadora i periodista de Maldito Bulo
Data: 29 de maig de 2019
Hora: 18 h
Tipus d'entrada: Lliure
Organitzadors: L'H ESPAI DEBAT
Lloc: Casino del centre (Av. Prat de la Riba, 337)
L'H ESPAI DEBAT
Els ciutadans d’aquest país hem viscut en menys d’un mes dues jornades electorals, unes cites en les que, com sempre, hem rebut tot un allau de propostes, declaracions, afirmacions i sobre tot dades de les diferents opcions polítiques.

Enguany, però, un tret diferencial de les dues conteses ha estat l’escrutini públic fet per diferents àmbits sobre les mentides, mitjans veritats o desinformacions que diferents partits i candidats oferien a l’hora de donar a conèixer les mesures dels seus programes electorals o dins les crítiques cap els seus contrincants. Ha estat, possiblement una de les grans novetats, l’aparició de plataformes o fins i tot de mitjans de comunicació tradicionals que de forma gairebé instantània, comprovaven si el que es proposava o deia era cert o no.

Aquesta revisió, fruit de diverses iniciatives, com funciona? ¿Han estat unes campanyes basades en la mentida o han estat simplement, unes eleccions que han seguit el que podríem considerar “la mitjana” de falsedats o exageracions que es diuen habitualment? Seria possible que al nostre país existís un organisme com la CPB (Oficina Holandesa per l’Anàlisi de la Política Econòmica) que revisa les propostes electorals dels partits i deixa en evidència les coses que no son possibles de complir?

De tot plegat parlarem amb Clara Jiménez Cruz, cofundadora de Maldito Bulo la finalitat del qual, segons les seves paraules, és dotar els ciutadans “d’eines per a que no te la colin”, mitjançant la monitorització constant del discurs polític i les informacions que circulen a les xarxes analitzant el missatge tot aplicant tècniques del periodisme de dades per a la seva verificació.
Calendari

Què fer avui?

Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400