Agenda

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter

SETMANA DE L'ENERGIA 2020 (4/9)

Estalviem energia a casa
del 15 de juny al 31 de desembre
Duració aprox.:0 hores 0 minuts
Tipus d'entrada: Lliure
Preu: Gratuït
Organitzadors: A Catalunya, la Setmana de l'Energia està organitzada per l'Institut Català d’Energia, Diputació de Barcelona, Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, Àrea Metropolitana de Barcelona, Diputació de Girona, Centre d’Iniciatives Locals per al Medi Ambient de les comarques de Girona (CILMA), Ajuntament de Barcelona, Diputació de Tarragona i Diputació de Lleida.

#EUSEW2020 #SetmanaEnergia2020
Lloc: a casa

Passos a seguir:
Per participar en aquest challenge necessitem que us organitzeu a nivell familiar per seguir les següents instruccions:
1. En primer lloc, heu d’escollir un responsable del challenge domèstic energètic.

2. Com consumim l’energia a casa? Us proposem respondre una senzilla enquesta per poder valorar qualitativament com consumiu energia a casa. Això us permetrà obtenir una puntuació i una valoració associada. Es tracta d’una auditoria energètica qualitativa.

3. Un cop tingueu la vostra puntuació, l’objectiu serà millorar-la. Com? Doncs canviant alguns dels vostres hàbits, millorant comportaments associats. Les accions a realitzar poden anar des de comprar bombetes LED per substituir les incandescents, fins a elaborar materials comunicatius propis i ubicar-los per casa per promoure l’estalvi energètic (per exemple, dissenyar etiquetes per posar a la nevera, als interruptors, al termòstat de la calefacció, a les finestres, etc.) Creativitat al poder!

4. FInalment, us proposem fer un vídeo d’un minut com a molt fent un recorregut per la casa amb tot allò que ha millorat energèticament i les mesures que heu pres. Si ens envieu aquest vídeo el podrem pujar al nostre web i compartir amb altres famílies que així tindran noves idees inspirades en les vostres.

5. Un cop ha finalitzat el projecte, es torna a fer l’enquesta per valorar les punts nous que heu adquirit, que equivalen a un estalvi en el
consum d’energia. Us facilitem un diploma conforme heu participat al repte, en el qual podreu afegir vosaltres mateixos quants punts heu
millorat en l’estalvi energètic i quin premi us comprometeu a gaudir a nivell familiar.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400