Ajuntament de L'Hospitalet

Agenda

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

Taller de nanotecnologia: La grandesa del més petit

Setmana de la Ciència 2018. Taller del programa Bibliolab
Data: 16 de novembre de 2018
Hora: 18:30h
Duració aprox.:1 hora 30 minuts
Tipus d'entrada: Lliure
Lloc: Biblioteca Central Tecla Sala(Biblioteca Central Tecla Sala)
AV Josep Tarradellas i Joan 44  (L'Hospitalet de Llobregat)Com arribar-hi
En aquest taller es parla de l’impacte que tindrà la nanoteconologia en el segle XXI. Es comença definint què és la nanotecnologia (tot allò que ens permet manipular o estudiar elements amb dimensions nanomètriques) o es duu a terme l'exemple gràfic amb daus, ja que permet explicar la relació que hi ha entre el volum i la superfície dels materials.

La segona part del taller parla sobre la reactivitat posant com a exemple pràctic una pastilla efervescent (on aquesta reacciona amb l'aigua més ràpid com més trossejada està). També es parla del fet que utilitzar la nanotecnologia per fer medicaments és perillós, ja que pot ser que es donin reaccions massa ràpid, afectant a alguns teixits o òrgans. Això ens porta a l'última part del taller on es parla sobre la tècnica per retardar aquestes reaccions anomenada nanoencapsulació.

Aquesta última part serà experimental, i es durà a terme amb un exemple de nanoencapsulació que és l'esferificació (tècnica de cuina per fer esferes farcides de líquid) on cadascú podria fer esferificacions de refresc de cola o d'algun altre líquid.

Cal inscripció prèvia. Apunta't ara! Encara hi ets a temps!
Per a tots els públics a partir de 12 anys.
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400