Ajuntament de L'Hospitalet

Agenda

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

Exposició "Dejándose ver"

d'Antonio Calderón, Willy
del 25 de maig al 14 de juny
Tipus d'entrada: Lliure
Lloc: 
RB Just Oliveras 56  (L'Hospitalet de Llobregat)
En l'obra de tot artista hi ha alguna cosa d'aquest univers personal que cadascun sol guardar a la motxilla. En aquest món íntim de temes i obsessions que portem a dins solen ser-hi molt presents alguns dels nostres descobriments infantils. En el meu cas, una de les estranyeses que de nen m’inquietava eren les velles fotografies.

Les antigues fotos familiars exercien en mi una seducció especial. En la meva infantesa, en les hores d'avorriment, un dels meus recursos més freqüents per combatre'l era observar les velles fotos que la meva mare guardava en una caixa. Sempre vaig pensar que aquesta obsessió es devia a la recerca d'algun reconeixement genètic a la cara d'aquells parents llunyans als quals desconeixia.

Més tard, l'atracció per les semblances biològiques es va estendre a qualsevol foto antiga que caigués a les meves mans. Especialment em seduïen els centelleigs de llum que encara palpitaven en les mirades d'alguns fotografiats. La brillantor d'aquells ulls semblava estendre's més enllà del temps i de l'espai. Mirades que bategaven vives i que des del passat impactaven en el present dels qui les observàvem, com si la congelació d'aquest precís instant es consumés en l'acte de mostrar-se. Una cosa semblant a la resplendor d'algunes estrelles que encara avui contemplem, tot i que van deixar d'existir fa milions d'anys.

Una mica d’això hi ha als retrats que avui presento. No obstant això, les mirades d'aquestes dones ja no ens observen des d'una llunyania remota, mostrant-se amb cert temor a l'objectiu d'aquelles velles càmeres fotogràfiques, potser presagiant-los un futur incert. Aquestes dones es mostren des de l’aquí i l'ara, com si sabessin que el present els pertany. Potser per aquesta raó posen disteses i segures, com deixant-se veure. Malgrat això, en les seves mirades segueix bategant un cert misteri que és pressent i que no acaba de descobrir-se.

Inauguració, el dijous, 25 de maig, a les 19 hores.
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400