Ajuntament de L'Hospitalet

Agenda

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

“A l’ombra dels fusells. Dones que creen la història” 

al Festival Acròbates.
Veure imatge de “A l’ombra dels fusells. Dones que creen la història”  (nova finestra)
Data: 15 de novembre de 2018
Hora: 20 h
Duració aprox.:1 hora 15 minuts
Lloc: Centre Cultural Bellvitge-Gornal(Centre Cultural Bellvitge-Gornal)
PL Cultura 1, ET pis  (L'Hospitalet de Llobregat)Com arribar-hi
A l’ombra dels fusells. Dones que creen la història és un recorregut per textos de dones que van viure la Guerra Civil i l’exili. Entrevistes, discursos, poemes, diaris, vivències que relaten el dia a dia d’aquestes dones, les seves inquietuds, desitjos, mancances, voluntats, pors, anhels…

Dones creadores malgrat el moment històric que van viure, que han deixat petjada en tots nosaltres i el seu llegat a les futures generacions: Mercè Rodoreda, Frederica Montseny, Gloria Fuertes, Clementina Arderiu, Ernestina de Champourcin, Teresa Pàmies, Àngela Figueras Aymerich o Concha Méndez, entre altres. I dones que van escriure el seu relat o l’han mantingut en la memòria per perpetuar-lo i que no s’oblidi; dones anònimes que han creat la història a partir dels seus dietaris i la seva memòria: Encarnació Martorell, Emèrita Arbonés, Eulàlia Berenguer, Leticia de Miquel o Lourdes Rodés.

Perquè la memòria s’ha de mantenir en alerta/desperta i la història viva. Perquè les dones van ser protagonistes d’una història que massa sovint les ha ignorades.
Calendari

Què fer avui?

Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400