Ajuntament de L'Hospitalet

Agenda

Agenda
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter

Qui vivia a L'Hospitalet de fa 5 milions d'anys?

Taller familiar i públic general
Veure imatge de Qui vivia a L'Hospitalet de fa 5 milions d'anys? (nova finestra)
del 19 de maig al 13 de juliol
Duració aprox.:1 hora
Tipus d'entrada: Inscripció prèvia
Organitzadors: 
Museu de L'Hospitalet - Can Riera
Punts d'inscripció/venda:

Formulari inscripció

Lloc: Museu de L'Hospitalet - Can Riera(Museu de L'Hospitalet - Can Riera)
C. Riera de l'Escorxador 17  (L'Hospitalet de Llobregat)Com arribar-hi

Taller familiar i públic general. Viatjarem a l’Hospitalet de milions d’anys enrere, un Hospitalet submergit sota un mar càlid durant el Pliocè (fa 5 milions d’anys). A través d’aquest viatge aprendrem la història del nostre planeta i els éssers vius que hi habiten, plantejarem diferents qüestions per saber quan es va formar el Planeta Terra i explorarem els diferents canvis que ha sofert fins a l’actualitat. També farem servir una sandbox, instrument de realitat virtual,  que ens permetrà conèixer de manera pràctica l’evolució del nostre territori al llarg de milions d’anys.

Places limitades. Cal inscripció prèvia.

  • 9 i 16 de juny de 17.30 a 18.30 i 19 de juny de 11 a 12h
  • 6 i 13 de juliol de 17.30 a 18:30h

Mitjançant una sèrie d’activitats pràctiques investigarem conceptes com, el canvi climàtic i la seva importància com a element transformador del paisatge; l’evolució dels essers vius; les extincions i, finalment, els fòssils i la seva formació.

Descripció

Ens convertim en paleontòlegs. Per a aquesta part s'hauran preparat 4 capses plenes fins a la meitat de sorra, on prèviament haurem enterrat diferents figures d'animals marins, caragols i rèpliques de fòssils. Al costat de les capses posarem pinzells, pales petites o rasclets, per a poder anar desenterrant les figures. Al voltant de cada capsa se situaran un màxim de 6 alumnes que hauran de col·laborar entre ells per trobar totes les figures. Un cop van descobrint les figures les aniran posant a una capsa buida i aniran escrivint a una etiqueta el nom de cada animal, qui l'ha trobada, a quina capsa, la data i hora de quan l'han trobat. En cas de grups familiars els pares poden ajudar als nens/es a realitzar l'excavació i emplenar l'etiqueta. En acabar aquesta activitat cada alumne o cada visitant (en cas de grups familiars podran fer un fòssil per nen/a) podrà fer el seu propi fòssil amb les figures que han descobert al jaciment.

Repartirem a cada visitant un tros de paper de diari, una boleta de fang de la mida d'una pilota de ping-pong perquè l'aplanen (com si fos una pizza o una hamburguesa) i les figures desenterrades. Cadascú pot triar la figura que vulgui i fer el seu fòssil esclafant la figureta sobre el fang.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400