Ajuntament de L'Hospitalet

Agenda

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

Tecnologia per a la recerca i la salut

JORNADES DE PRESENTACIÓ DEL MOBILE WORLD CONGRESS 2019
Data: 19 de febrer de 2019
Hora: a les 13:00 hores
Data inici inscripció: 22/01/2019
Data fi inscripció: 18/02/2019
Tipus d'entrada: Inscripció prèvia
Organitzadors: 
Regidoria de Govern de Turisme i Desenvolupament Econòmic
Punts d'inscripció/venda: Inscripció online
Lloc: Hospital Universitari Bellvitge(Hospital Universitari Bellvitge)
C. Feixa Llarga 2  (L'Hospitalet de Llobregat)Com arribar-hi
Auditori
A l'auditori de l'Hospital de Bellvitge es durà a terme una interessant ponència sobre les relacions entre salut, recerca, investigació i tecnologia, amb els següents ponents:

BrainCom, recuperar la parla i la comunicació. Les extraordinàries propietats mecàniques i elèctriques del grafè
José A. Garrido, Professor ICREA, és Group Leader del Grup de Materials i Dispositius Electrònics Avançats de l’Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia (ICN2

Doctor en Enginyeria de Telecomunicacions per la Universitat Politècnica de Madrid. Va fer un postdoctorat a l'Institut Walter Schottky, a la Technische Universität de Munic (Alemanya) i va aconseguir la seva habilitació en Física Experimental en aquesta universitat, on també va donar classes.

El 2015 es va incorporar com a professor investigador ICREA a l'Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia (ICN2, un centre de BIST i CSIC), on lidera el Grup de Materials i Dispositius Electrònics Avançats. Des del 2017 és també sotsdirector i cap de l'Oficina de Desenvolupament Estratègic. És coautor de més de 130 articles sobre diverses àrees

La restauració de la parla i la comunicació en pacients afàsics que pateixen malalties diverses, com ara malalties motores neurodegeneratives, és el focus primordial d’aquesta recerca. El projecte BrainCom proposa una tecnologia electrocorticogràfica radicalment nova que aplica les extraordinàries propietats mecàniques i elèctriques de nous
nanomaterials com el grafè, els materials 2D i els semiconductors orgànics.

L’objectiu és, fabricar implants corticals utra-flexibles que s'ubicaran a la superfície del cervell, permetent així el registre d'una alta densitat de punts estratègics sobre una gran superfície de l'escorça. Aquesta estratègia permetrà en paral·lel la descodificació de l'activitat cortical amb una resolució espacial i temporal sense precedents.

Realitat virtual inmersiva en rehabilitació física i psicològica (violència de gènere)
Maria V. Sánchez-Vives, professora de recerca ICREA a l'IDIBAPS cap del grup de Neurociència de Sistemes. I co-directora del Event Lab, Universitat de Barcelona.

Professora de recerca ICREA a l'IDIBAPS (Institut d'Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer) des del 2008, és cap del grup de Neurociència de Sistemes, co-directora del Event Lab (Entorns Experimentals Virtuals en Neurociències i Tecnologia) i Professor Adjunt al Dept. de Psicologia Bàsica de la Universitat de Barcelona.

Anteriorment, fou professora associada de Fisiologia i Líder del Grup a l'Institut de Neurociències d'Alacant (UMH-CSIC). Va ser investigadora post doctoral a la Universitat Rockefeller i a la Universitat de Yale. La seva recerca independent ha estat recolzada per organismes nacionals i internacionals, como el Human Brain Project . Des de 2013 es redactora en Cap de Frontiers in Systems Neuroscience y es co-fundadora de Virtual Bodyworks.

La realitat virtual immersiva s'ha utilitzat en el tractament del dolor com un potent distractor. No obstant això aquesta no és l'única manera d'enfocar el problema: quan sentim un cos virtual com a propi, podem utilitzar estratègies per minorar el dolor.
En un altre camp, recents estudis ens mostren com la realitat virtual immersiva permet als participants experimentar en primera persona una situació violenta virtual des de la perspectiva de la víctima.
No obstant això cada patologia requereix diferents estratègies. Els mecanismes cerebrals, resultats científics i el potencial d'aquesta tecnologia es discutiran en aquesta presentació.

Aprenentatge automàtic, intel.ligència artificial i medicina personalitzada
Alfonso Valencia, Director del Departament de Ciències de la Vida, ICREA i Barcelona Supercomputer Center

Doctor en Bioquímica i Biologia Molecular per la Universitat Autònoma de Madrid i postdoc en Bioinformàtica al laboratori de Chris Sander a l'EMB, de Heildelberg. és Professor d'Investigació del CSIC. Va ser Director del Programa de Biologia Estructural i Bioinformàtica del Centre Nacional d'Investigació del Càncer (CNIO) i Vicepresident per a la recerca bàsica de 2014 a 2016.
Fou director de l'Institut Nacional de Bioinformàtica INB. i cap del node espanyol de la Infraestructura Europea Life-Science Information, ELIXIR. Des de 2017, és Professor ICREA i Director del Departament de Ciències de la Vida del Barcelona Supercomputing Center.

L'objectiu últim del nostre departament al BSC, és millorar el coneixement de l'origen i les causes de les malaltia i ajudar en la selecció de tractaments específics per a pacients en funció de les seves característiques individuals. El perfil del pacient es pot definir, mitjançant la integració d'informació genòmica, al costat de les seves característiques fenotípiques i història clínica. El processament d'aquesta informació requereix el processament i integració d'informació heterogènia, des molecular a textual (ie informació extreta de la literatura mèdica), l'ús de plataformes de maquinari i programari específics, l'accés a infraestructures bioinformàtiques, i el desenvolupament de models específics de context. recursos que, juntament amb les tècniques d'intel·ligència artificial / aprenentatge automàtic, constitueixen les bases estructurals per fer possibles el desenvolupament de la medicina personalitzada
Calendari

Què fer avui?

Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400