Ajuntament de L'Hospitalet

Agenda

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

Curs Entenent el gènere: Dones i desigualtats

del 14 al 28 de març
Preu: 30 €
Lloc: Aula de Drets Humans de L’Hospitalet (c. de Josep Ma. de Sagarra, 29 amb c. de Santa Rosa)
Tres Quarts per cinc Quarts, el Centre d’Atenció i Informació a la Dona i la Fundació Solidaritat UB organitzen el curs universitari Entenent el gènere: dones i desigualtats. Entre altres qüestions s’abordarà la bretxa salarial, la dependència econòmica, l’exclusivitat en les tasques de cura, i la cosificació al carrer i a la feina.

En la presentació del curs s’afirma que la socialització del gènere marca la diferència de com ser, com sentir i com actuar d'homes i dones des del naixement, establint allò que associem a la masculinitat i a la feminitat. Aquesta qüestió és la llavor de la desigualtat que pateixen les dones. A partir d’aquesta construcció sexe-gènere, l’home ha gaudit i gaudeix d’una posició dominant, que legitima que les dones pateixin situacions de desigualtat en múltiples esferes de la vida: bretxa salarial, dependència econòmica, exclusivitat en les tasques de cura, cosificació al carrer i a la feina...

A hores d’ara mantenim el funcionament d'acord amb aquests estereotips, amb imatges trivialitzades que la globalització mediàtica ha contribuït a incrementar, perpetuant entre d’altres les desigualtats de gènere. Ha arribat el moment de tenir un tarannà inquiet i inconformista que qüestioni les discriminacions que pateixen les dones, amb una reflexió d'ampli abast tant per comprendre el que està passant com per tenir clares les eines per a redreçar la situació. Hem de pensar si s’ha de parlar d’igualtat, sempre respecte a l’home, o de la dona com un objecte ple. Cal, potser, plantejar l’anomenada igualtat efectiva entre homes i dones com un valor social, moral, polític, econòmic i jurídic.

Al díptic del curs trobareu tota la informació sobre el contingut de les sessions i el procés de matriculació.

Horari: dimarts i dijous, de 18 a 21 hores, del 14 al 28 de març

Preu: 30 euros (15 euros per a persones aturades i/o socis de les entitats organitzadores)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400