Agenda

Agenda
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter

Cinefòrum: Inside Job, de Charles Ferguson

18 de març
Hora: Divendres, 18h
Duració aprox.:2 hores
Tipus d'entrada: Lliure
Lloc: Biblioteca Central Tecla Sala(Biblioteca Central Tecla Sala)
AV Josep Tarradellas i Joan 44  (L'Hospitalet de Llobregat)Com arribar-hi
Documental no només sobre les causes, sinó també sobre els responsables de la crisi econòmica mundial de 2008, que va significar la ruïna de milions de persones que van perdre les seves llars i llocs de treball, i que, a més, va posar en perill l'estabilitat econòmica dels països desenvolupats . A través d'una extensa investigació i d'entrevistes a financers, polítics i periodistes, es mostra l'auge d'empresaris sense escrúpols i la degradació de la política i l'educació.

"Inside Job" mostra l'escandalosa història d'un "govern de WallStreet" i explica com la recent crisi financera ha estat efectivament un "inside job" o delicte intern col•lectiu executat per banquers, polítics, agències qualificadores, buròcrates i professors universitaris, que van utilitzar la desregulació per crear i promoure complexos instruments financers derivats i titulitzats - coneguts per alguns com "armes de destrucció massiva" - per beneficiar els seus propis comptes bancaris, mentre feien els ulls grossos quan el mercat subprime d'hipoteques es va desplomar, destruint els estalvis de tota una vida de moltes persones corrents. Tal com s'afirma en la pel•lícula, "aquesta crisi no va ser un accident".

Segons el seu director, Charles Ferguson, "era una crisi totalment evitable; de fet durant els 40 anys que van seguir a la Gran Depressió, els Estats Units no van patir cap crisi financera. No obstant això, la progressiva desregulació del sector financer des de la dècada dels vuitanta, ha donat pas a una indústria cada vegada més criminal, les "innovacions" han generat una successió de crisis financeres. cada crisi ha estat pitjor que l'anterior i, però, gràcies al creixent poder i riquesa de la indústria, els responsables han pogut eludir l'acció de la justícia. en el cas d'aquesta crisi ningú ha estat empresonat, tot i el frau que ha causat pèrdues de bilions de dòlars. És la meva esperança que a través d'aquesta pel•lícula, en menys de dues hores, tots puguin comprendre la naturalesa essencial i les causes fonamentals d'aquest problema. També espero que, després de veure-la, independentment de l'opinió política, els espectadors puguin estar i puguem estar tots d'acord en la importància de restaurar l'honradesa i l'estabilitat al nostre sistema financer i d'exigir responsabilitat a aquells que l'han destrossat. " Narrada pel guanyador del Oscar ® Matt Damon, es va rodar en exteriors als Estats Units, Islàndia, Anglaterra, França, Singapur i Xina.

Coordinat per César Augusto Álvarez Lapuente

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400