Agenda

Agenda
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter

Sortides literàries. La llarga revetlla

Amb Roger Bastida
Data: 30 d'octubre de 2021
Hora: 11h
Duració aprox.:2 hores
Tipus d'entrada: Inscripció prèvia
Lloc: Biblioteca Central Tecla Sala(Biblioteca Central Tecla Sala)
AV Josep Tarradellas i Joan 44  (L'Hospitalet de Llobregat)Com arribar-hi

De la mà dels nostres autors de la ciutat, coneixerem històries, curiositats i algunes de les seves obres amb quatre sortides literàries per Barcelona i l’Hospitalet.

La llarga revetlla amb Roger Bastida.
La Llarga revetlla. Barcelona: Columna, 2020.

La ruta literària de "La llarga revetlla" és un recorregut històric, artístic i literari pel Passeig de Gràcia de l'any 1935. En Roger Bastida ens mostrarà els escenaris de la seva novel·la "La llarga revetlla" (principalment, els edificis i locals comercials freqüentats per la burgesia barcelonina de la preguerra) i ens farà conèixer algunes de les dinàmiques i tradicions de les classes altes dels anys 30.

La Mimi Banús i en Mateu Serra celebren la revetlla de Sant Joan del 1935 al Club de Tennis Barcelona. Tot plegat, un miratge de lamé daurat, mantons de Manila, xampany, còctels, focs d’artifici i cambrers del Ritz. La Mimi i en Mateu volen passar-s’ho bé i aprofitar l’estiu: estan a punt de contraure matrimoni i endinsar-se en el laberint de les rígides convencions socials del seu entorn. Com tots els seus amics, deixaran enrere una adolescència de llarga durada –despreocupada i plena de comoditats enlluernadores– per formar part del món dels adults. Aquest és el retrat d’una societat que va esvair-se, amb els seus costums i les seves inflexibles tradicions, el juliol del 36. La crònica d’un grup de joves que, completament condicionats per l’educació que van rebre, van haver d’aprendre a callar, fingir i aparentar per pura supervivència.Una història d’amors i desamors, de resiliència, de memòries, de secrets, de mentides i de mitges veritats. Una mirada audaç i punyent a una generació que va ser obligada a madurar de cop, potser involuntàriament, sense temps per provar i errar, sense assajos, titubejos o marges.

Dissabte, 30 d’octubre a les 11h. Punt de trobada: Davant l'Apple  Store del Passeig de Gràcia . L’itinerari finalitza el seu recorregut al Palau Robert.

Inscriu-te aquí.

Calendari

Què fer avui?

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400