Ajuntament de L'Hospitalet

Agenda

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

Summer Experience: l’estiu a L'Hospitalet

Com a novetat, destaca LH Urban Experience, el festival jove que portarà al Districte Cultural una àmplia mostra d’art i danses urbanes
del 6 de juny al 31 de juliol
Tipus d'entrada: Lliure
Organitzadors: Ajuntament de L'Hospitalet
Els mesos de juny i juliol són temps de Summer Experience, el programa d’activitats culturals i d’oci que ompliran els carrers i les places de tots els districtes i que arriba a la ciutat per segon any. Més de 100 propostes de proximitat de música, teatre, dansa, esport, circ; una oferta variada i de qualitat per a totes les edats. La programació es va presentar ahir dia 6 de juny a un acte que es va fer a can Colom i que va comptar amb l’assistència de l’alcaldessa, Núria Marín, i el regidor de Cultura, David Quirós. Durant la presentació, va actuar la companyia de dansa Yur dance, formada per dues dones amb mobilitat reduïda.

Pel que fa la programació, al Districte I —el Centre, Sant Josep i Sanfeliu—, un dels espais que acollirà bona part de les activitats són els jardins de Can Sumarro, amb una jornada de jazz manouche, protagonitzada pels músics i alumnes de l’Escola Municipal de Música-Centre de les Arts, i un recital de poesia en commemoració del 20è aniversari de la mort de Maria Mercè Marçal. La nit dels poetes clourà la temporada del Racó poètic del Viejo Piano i els més petits descobriran la màgia dels llibres amb la companyia MagiaDiver, que presenta un espectacle on es barregen màgia i lectura, llibres i fantasia. L’espai dels jardins també es veurà envaït pels drons del taller organitzat per Pessics de Ciència.

Al Districte II —Collblanc-la Torrassa—, el parc de la Marquesa amaga el Jardí secret, a l’interior del qual hi haurà taller de pintura d’skates i serigrafia, contacontes, actuacions musicals, mostra de caracterització i efectes especials... També s’instal•larà el Tecódromo, un espai per a la música i els foodtrucks. Torre Barrina participa amb tallers de videojocs, projeccions de curtmetratges amb smartphone, una viquimarató i presentació de projectes smart city amb mirada social. Els jardins de la Sénia acolliran Sonoestiu, concerts de petit format, amb la rumba de Los Shupitos i Radiostar, amb música dels anys 80 i 90. A la plaça Espanyola es faran tallers de ping-pong, zumba i serigrafia; un torneig de voleibol, i cinema a la fresca.

Al Districte III —Santa Eulàlia i Granvia Sud— els dijous es passen a Can Trinxet, amb una proposta de dansa, circ, teatre, humor i música acompanyada de bona gastronomia: cabaret, dansa urbana, breakdance, el DJ Oli Comediscos i la rumba, el boogaloo i el funk de DJ Txarnego.

Als Districtes IV i V —Pubilla Cases, Can Serra i la Florida— proposen cinema a la fresca; els concerts de Bestiar Universal, amb The Missing Watermelon i The Reapers, i teatre, tot acompanyat amb una ruta gastronòmica.

Finalment, al Districte VI —Bellvitge i Gornal— les activitats tindran lloc al parc de Bellvitge, amb la segona edició del Bellvitge Music Festival (BMF), taller de batucada, circ, hip-hop i la vesprada de rock amb les actuacions de Brote, Bestia Parda i La Última Movida.

El Summer Experience inclou també les activitats ja consolidades del Summer Jove, com ara els festivals Per Amor a L’Hart i Petit Format. A aquestes propostes s’hi afegeix aquest any L’H Urban Experience, Festival Jove, que arrencarà dissabte amb una nova edició de Válvulas & Ritmos, d’art i música; Street Dance Festival, competició de danses urbanes, i el Campionat Skate & Scooter. Entre altres, fins a final de juliol, hi haurà hip-hop, Eat Street, Cabaret, actuacions de dansa i un mercat de segona mà.

Al Summer Jove no hi faltaran altres cites habituals com ara Can Chill Out, Cinema a la fresca, Taitxí als parcs i tallers d’informàtica, cuina i escacs, entre altres.

La segona edició del Summer Experience s’ha organitzat entre les diferents àrees municipals i amb la col•laboració d’entitats com les comissions de festes, Contorno Urbano, Bipol•art, Bestiar Universal, Slham Poetry, Depósito Legal, Necronomicons, entre d’altres.
Calendari

Què fer avui?

Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400