Ajuntament de L'Hospitalet

Agenda

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

Exposició en reconeixement de Hugh Lynch

Veure imatge de Exposició en reconeixement de Hugh Lynch (nova finestra)
del 19 d'abril al 10 de maig
Tipus d'entrada: Lliure
Lloc: 
AV Josep Tarradellas i Joan 44  (L'Hospitalet de Llobregat)
Mostra de la bibliografia i discografia de Hugh Lynch donada per la seva família. Lynch va formar part de la teràpia per a malalts terminals a l’Hospital del Mar, on els metges utilitzen el blues com a musicoteràpia.

La donació consta de 50 llibres, majoritàriament de blues, uns 350 CD de música: 150 de blues, 50 de jazz i 50 de rock. Dels interessos de Hugh Lynch destaca especialment la vessant històrica i sociològica de l’esclavitud als Estats Units.

El Fons de Blues (Fons de Blues) de la Biblioteca Tecla Sala ha rebut una donació molt important per part dels familiars del Sr. Hugh Lynch que va morir el dia 1 de novembre de 2016 a al Centre Fòrum-Parc de Salut Mar de Barcelona després d'estar ingressat durant dues setmanes rebent un tractament de musicoteràpia basat en el blues, la música que a ell més el va apassionar.

Hugh Lynch, d'origen escocès, va haver de ser ingressat el dia 16 d'octubre de 2016 quan tenia 61 anys, després de viure'n  20 a Barcelona treballant com a professor d'anglès. Els metges del Centre el descriuen com una persona amable, sensible i inquieta, amb ganes de gaudir, aprendre i experimentar fins a l'últim moment. El seu llegat va ser cedit al Centre com a mostra d'agraïment pel Programa de Musicoteràpia rebut.
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400