Ajuntament de L'Hospitalet

Agenda

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

Pel·ícula: Zjednoczone stany milosci (Estados unidos del amor) de Tomasz Wasilewski

Data: 19 de juny de 2018
Duració aprox.:1 hora 46 minuts
DiaHoraPreu
19/06/201817:005,6 €
19/06/201819:155,6 €
19/06/201821:305,6 €

Organitzadors: Espai VO
www.espaivo.blogspot.com
Lloc: Cinema Filmax Gran Via(Cinema Filmax Gran Via)
AV Granvia de l'Hospitalet 75  (L'Hospitalet de Llobregat)Com arribar-hi
VO en polonès amb subtítols en castellà
Polònia, 1990. El país està canviant. Són els primers anys de llibertat, però també d’un futur incert. Àgata és una jove mare atrapada en un matrimoni infeliç que es refugia en una altra relació impossible. Renata és una professora fascinada per la seva veïna Marzena, una solitària exmiss el marit de la qual treballa a Alemanya. La germana de Marzena és la directora d’un institut i està enamorada d’un dels seus alumnes. Quatre dones aparentment felices decideixen que ha arribat l’hora de canviar de vida i de complir els seus somnis.
«Els estats units de l’amor a que es refereix el títol de la pel·lícula fa referència a les històries de les protagonistes, a les experiències que viuen. I que les uneixen en aquella convicció de què l’amor, la passió, la pena, el dolor i totes les emocions que les sacsegen i les treuen de les seves vides grises són la força única de l’existència.
Les protagonistes són dones perquè vaig pensar que eren elles les que millor podrien exemplificar la fi del comunisme, al 1990, a Polònia.
De sobte, tots ens vàrem sentir lliures, lliures per sortir del país, per opinar d’una altra manera… però moltes dones varen seguir tancades a les seves cases atrapades en vides que no les satisfeien. Per a elles, en aquells anys, fou un acte de valentia assumir la seva infelicitat i lluitar per canviar el seu estat d’ànim.»
 
Tomasz Wasilewski

Zjednoczone Stany Milosci (Estados Unidos del amor) Polònia/Suècia, 2016
director: Tomasz Wasilewski
amb: Julia Kijowska, Magdalena Cielecka, Dorota Kolak, Marta Nieradkiewicz, Andrzej Chyra i Lukasz Simla
 
Calendari

Què fer avui?

Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400