Ajuntament de L'Hospitalet

Agenda

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

Pallonats

Exposició del departament d'esmalts artístics de l'ESDA Llotja, 2018
del 28 de maig al 17 de juny
Tipus d'entrada: Lliure
Lloc: Centre Cultural la Bòbila(Centre Cultural la Bòbila)
PL Bòbila 1  (L'Hospitalet de Llobregat)Com arribar-hi
Des de la creació del Departament d’Esmalts, ara farà quaranta-vuit anys a la bicentenària Escola de la  LLOTJA  de Barcelona,  a més de l’ensenyament reglat d’aquesta encara més remotament antiga tècnica de l’esmaltat al foc sobre metalls, s’ha portat a cap, any rere any, una exposició dels treballs realitzats pels alumnes del curs, sempre amb un tema concret proposat  pel professorat, com una comanda professional. Una actuació amb marcat caràcter pedagògic de fomentar i estimular l’interès, la creativitat i el compromís, com caldrà disposar a l’alumnat en acabar els seus estudis i entrar a la vida professional, ja sigui artística o artesana.

Així doncs un any més, i a l’aixopluc i benvolença del Centre Cultural La Bòbila de L’Hospitalet, a la qual fent honor al seu nom també, un cop més- i ja en van molts- agraïm molt cordialment  la seva repetida hospitalitat.

El tema proposat  aquest any a l’alumnat ha estat el “pallonat”, és a dir, la decoració  d’un objecte esmaltat on s’han intercalat de manera artística o decorativa, entre capes d’esmalts transparents uns finíssims fulls de metalls purs, com l’or o l’argent, que a més d’establir formes, proporcionen una lluentor extra als colors dels esmalts superposats

Aquesta aplicació i utilització de pallons  s’incorporà a la tècnica de l’esmalt, al Renaixement, proliferant  la seva utilització  en als esmalts del segle XVI i ha perdurat fins a l’actualitat.

Els pallons  tallats o estampats mecànicament en variades petites formes decoratives, apareixen al segle XIX  per aplicar-se principalment en petits joiells o en esferes de la rellotgeria. 

Andreu Vilasís
Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi.

Alumnes participants:
Isabel Alías, Amanda Caralt,Rosa Cassany,Sàlvia Comellas,Montse Cortinas,Cotté Montero,Diana Natalini Núria Sánchez, Betlem Vegara.

Professors: Jordi Cervelló i Núria L. Ribalta
Calendari

Què fer avui?

Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400