Ajuntament de L'Hospitalet

Agenda

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

Les notícies falses i la postveritat

Data: 18 de febrer de 2019
Hora: 19 h
Tipus d'entrada: Lliure
Lloc: Centre Cultural Metropolità Tecla Sala(Centre Cultural Metropolità Tecla Sala)
AV Josep Tarradellas i Joan 44  (L'Hospitalet de Llobregat)Com arribar-hi
Conferència organitzada per Tres Quarts per Cinc Quarts sobre notícies, intencionadament o no falses (fake news), postveritats, rumors infundats i influència dels mitjans de comunicació (l’opinió publicada) en l’opinió pública. El periodista Antonio Baquero ens parlarà del tema en un debat moderat pel periodista José Maria García-Pastor.

L’any 2016 es va posar de moda una paraula arran de la campanya del Brexit i les eleccions als Estats Units: postveritat. Un vocable utilitzat per definir l’apel•lació a les emocions o a les creences personals en detriment dels fets objectius. Curt i ras, el que molts diuen que és un eufemisme per parlar de mentides.

El concepte no és nou, però si ho és l’extensió i la facilitat  amb què les mentides proliferen i, més preocupant encara, que són acceptades per amplis sectors de la població d’arreu del món.

Es tracta doncs, de cercar no ja raons, sinó explicacions a un fenomen que amenaça d’ofegar-nos en un mar de mentides davant les quals sembla que, a priori, es pot fer poc. Com podem combatre aquesta tendència? Quins mitjans tenim els ciutadans per a contrastar allò que ens diuen? El fenomen ha vingut per quedar-se? Com afecta això al nostre país? Quin és el paper dels mitjans de comunicació?
Calendari

Què fer avui?

Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400