Ajuntament de L'Hospitalet

Agenda

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

Cadàvers exquisits. Col·leccions en diàleg

del 28 de juny al 2 de setembre
Organitzadors: 
Museu de L'Hospitalet - L'Harmonia
Lloc: Museu de L'Hospitalet - L'Harmonia(Museu de L'Hospitalet - L'Harmonia)
PL Josep Bordonau i Balaguer 6  (L'Hospitalet de Llobregat)Com arribar-hi
Els museus de Sant Boi i de l'Hospitalet han creat un pont de comunicació, creació i diàleg artístic per aquest estiu. Han tret la pols de les obres de les seves reserves, les han acarat i les han dotat d'un diàleg propi i comú. Com en el joc dels surrealistes, el resultat és tan inèdit com experimental.

El “cadàver exquisit” va ser un joc inventat pels surrealistes en què la creació naixia de manera col•lectiva, amb aportacions parcials espontànies que creaven una obra de manera, gairebé, accidental. Els participants no tenien en compte la col•laboració dels altres creadors i els resultats van ser considerats més experimentals que estètics. Els primers exemples van ser literaris i se’ls van sumar d’altres disciplines artístiques, com el dibuix o la música, creant una col•lecció de manera intuïtiva, lúdica i automàtica, deixant a banda la raó.

A paritr d’aquesta idea de creació col·lectiva i partint de la voluntat dels museus de Sant Boi i de l’Hospitalet de col•laborar, Cadàvers exquisits, col·leccions en diàleg es presenta com un joc d’intercanvi de les col•leccions d’ambdós museus. Les peces exposades, en la seva majoria, són part de les reserves, allunyades, apartades, amagades a l’ull del visitant, gairebé mortes, com a cadàvers oblidats. És per això que proposem aquest joc, per fer reviure aquests fons d’una manera singular i gairebé “surrealista”, fent que dialoguin i facin dialogar les dues ciutats.

Vanessa Martín Nicolàs, comissària de l’exposició.

Inauguració dijous 28 a les 19.30 h.


Calendari

Què fer avui?

Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400