Ajuntament de L'Hospitalet

Agenda

Agenda
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter

Dia mundial d'acció contra la sida

Dilluns, 1 de desembre de 2014
Veure imatge de Dia mundial del sida (nova finestra)
Data: del 28 al 30 de novembre
Lloc: Depósito Legal(Depósito Legal)
C.Santa Anna , 14  (L'Hospitalet de Llobregat)Com arribar-hi
Kfè Olé(Kfè Olé)
C.Enric Prat de la Riba , 232  (L'Hospitalet de Llobregat)Com arribar-hi
L'Oncle Jack(L'Oncle Jack)
C. Roselles 32  (L'Hospitalet de Llobregat)Com arribar-hi
El VIH continua sent un repte que ocupa un lloc central en l’agenda dels objectius de salut. El camí per a la seva resolució passa per enfortir les estratègies sanitàries i socials que han mostrat ser efectives i que inclouen el reforç dels missatges sobre la importància de la prevenció, la promoció de la prova de detecció del VIH per continuar disminuint el retard diagnòstic.
La por de la Sida desapareix és una gran noticia, però no es pot baixar la guàrdia. S’està donant una situació on el comportament de risc s’està incrementant, que entre tots hauríem d’evitar. Per això hem de ser conscients de seguir fomentant l’ús del preservatiu com la manera més fàcil per practicar el sexe segur. En primer lloc, hem de tenir en compte què la SIDA segueix sent incurable però també per que les altres Infeccions de Transmissió Sexual (ITS), són cada vegada més comunes i també poden tenir conseqüències greus per a la salut sexual i reproductiva.
S’ha progressat, i molt, en la facilitació d’un entorn favorable per disminuir l’estigma i la discriminació de les persones que viuen amb VIH; no obstant això, encara queda camí per recórrer.

Els seus objectius principals de la campanya a l’Hospitalet son:
- Conscienciar i promocionar actituds  per adoptar hàbits saludables en les relacions sexuals, afavorint unes pràctiques sexuals segures i impulsant l’ús del preservatiu.
- Evitar la reducció de la percepció del risc d’infectar-se pel VIH-sida i altres Infeccions de Transmissió Sexual (ITS) sota els efectes de l’alcohol i/o altres drogues i fer que  es protegeixin amb el preservatiu.
- Promoure l’acceptació social dels portadors del VIH i malalts de sida.La Campanya va dirigida als adolescent, joves i adults.

Desenvolupament de la campanya:

• Per a totes les edats:
El divendres 28 novembre 20 hores, en el Local del kfè Ole, c/  Prat de la  Riba 160, l’Associació d’Estudiants de l’Hospitalet ha  organitzat els  concerts amb els conjunts “Ojo de Buen  Cubero” i “El mosquito Del Garito”.
                   
• Per a majors de 16 anys:
El dissabte 29  de novembre a  les 22,30 hores, en local del Depósito Legal c/ Santa Anna 14, concert de “Joana Serrat”.

El diumenge 30 de noviembre a les 20 hores, en el local L’Oncle Jack, c/ Roselles 32, concert de “STER WAX &BOOGIE & TONI ALBORS

Tots els concerts seran amb entrada gratuïta.
Es repartiran caixetes de preservatius amb el disseny municipal de la campanya d’aquest any.

Activitats complementaries:
 
- Projecte SomNit, de la Creu Roja de l’Hospitalet
El vespre del dissabte 29 de novembre a l’estació de metro de l’Avinguda  Carrilet, s’instal•larà el seu estand per informar sobre la prevenció i  reducció de riscos amb les drogues bàsiques: alcohol, tabac, cànnabis  ...,... i informar sobre la prevenció de les Infeccions de Transmissió  sexual i el VIH-sida. A la vegada hi haurà una  zona de descans amb un  chill-out, es podrà fer anàlisis de substancies (testing)  i proves de  alcoholèmia, entre d’altres activitats.

- Representació de la obra de Teatre “El diari vermell de la Carlota” en dos funcions, el divendres 28 de novembre, una a les 9,30 i l’altre a les 11,30 al Auditori Barrades amb una aforament de 240 localitats. Adreçat als alumnes de 3er i 4art de la ESO

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400