Agenda

Agenda
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter

Las niñas

del 19 al 20 de gener
Hora: 17 i 19.30h
Duració aprox.:1 hora 37 minuts
Lloc: Cinema Filmax Gran Via(Cinema Filmax Gran Via)
AV Granvia de l'Hospitalet 75  (L'Hospitalet de Llobregat)Com arribar-hi

Any 1992. Cèlia, una nena d’11 anys, viu amb la seva mare i estudia en un col·legi de monges a Saragossa. Brisa, una nova companya acabada d'arribar de Barcelona, l'empeny cap a una nova etapa en la seva vida: l'adolescència. En aquest viatge, a l'Espanya de l'Expo i de les Olimpíades del 92, Celia descobreix que la vida està feta de moltes veritats i algunes mentides.

La realitzadora va decidir fer aquesta primera pel·lícula per explicar com va ser l’educació que va rebre al col·legi i a casa així com en les limitades parcel·les de l’exterior que compartia amb les seves companyes de classe. L’impuls li va venir quan es va topar amb un vell quadern amb redaccions dictades per les monges. Una d’elles portava per títol La sexualitat al servei del señor i el seu missatge central era que el sexe “forma part d’un pla diví, sempre dintre del matrimoni”, recorda la cineasta.

Direcció: Pilar Palomero. Aragó 2020

Repartiment: Andrea Fandós, Natalia de Molina, Carlota Gurpegui, Zoe Arnao, Julia Sierra, Francesca Piñón, Álvaro de Paz, Mercè Mariné, Jesusa Andany, Maite Sequeira, Laura Gómez-Lacueva, Leonor Bruna, Mariano Anós, Eva Magaña, Amelia Ríus

VO en castellà

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400