Ajuntament de L'Hospitalet

Agenda

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

Les grans batalles, l’exposició que Xesco Mercé presenta al TPK

del 16 de febrer al 26 de març
Tipus d'entrada: Lliure
Lloc: 
AV Josep Tarradellas i Joan 44  (L'Hospitalet de Llobregat)
Xesco Mercé presenta un projecte en el qual ha treballat gairebé tres anys, un projecte voluntàriament lent, segons explica l’artista, ben diferent de les múltiples i variades aventures creatives en les quals ha treballat amb els col•legues de La Xina A.R.T. o de la Xarxa Europea Kanîbal’hopox o en solitari.

La sèrie Les gran batalles està formada per set peces i representen la lluita personal de l’artista amb les seves dèries i el món que les envolta. Les peces tenen un detall important, totes són reversibles, també es poden veure pel darrere.

"El repòs, la revisió calmada o la decantació espontània han estat eines companyes en tot aquest viatge creatiu. Vaig muntar un sistema d’emmagatzematge al meu taller d’Ivars d’Urgell que em permetia tenir una obra damunt de l’altra, de tal manera que podia tornar enrere movent dos o tres panells per observar o refer algun detall, si s’esqueia.

He tingut les batalles molt temps penjades al mur més gran de l’estudi. Mentre he anat treballant en altres sèries o bé obres individuals, he pogut contemplar-les de reüll, amb tranquil•litat, sabent que podia tornar-hi sempre, encara que fos per tocar un detallet, canviar un petit matís o arrencar i substituir una tela sencera. Les obres (que oscil•len entre els 2 i els 2,15 metres d’alçària per 3,30 a 3,80 d’amplada) no solament han necessitat el temps estricte de factura pictòrica, o de collage. El procés d’anar recollint quadres de la brossa, dels mercats de segona mà i dels múltiples encants han estat part imprescindible de tot el procés. Així com la composició de cada fons-Tetris amb els quadres trobats o l’elaboració dels element escultòrics de fusta o plàstic que els complementen".

Xesco Mercé és un artista multidisciplinar que fa servir totes les tècniques al seu abast per desenvolupar un treball a mig camí entre la poesia, la ironia, la crítica (o l’autocrítica) d’art, l’experimentació, l’esquizofrènia i l’agitació social. Xesco Mercé es socio fundador del col•lectiu La Xina A.R.T.

Inauguració: 16 de febrer, a les 19.30 hores.
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400