Agenda

Agenda
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter

Cinefòrum: El club de la lluita, de David Fincher

29 de gener
Hora: Divendres, 18h
Duració aprox.:2 hores
Tipus d'entrada: Lliure
Lloc: Biblioteca Central Tecla Sala(Biblioteca Central Tecla Sala)
AV Josep Tarradellas i Joan 44  (L'Hospitalet de Llobregat)Com arribar-hi
El club de la lluita és una pel·lícula de 1999 basada en la novel·la de Chuck Palahniuk, Fight Club. El 23 de juny de 2004, El club de la lluita es va convertir en un musical, adaptat per Palahniuk, Fincher i Trent Reznor. El videojoc de El club de la lluita fou llançat l'octubre de 2004 però fou durament criticat pels seguidors del llibre i de la pel·lícula, catalogant-lo com un producte merament comercial.

En el moment de la seva estrena no va tenir gran repercussió a nivell de crítica i públic, però amb els anys es va anar creant al seu voltant un aura de pel·lícula de culte.

La trama gira al voltant d'un narrador sense nom (representat per l'actor Edward Norton i designat com a Jack per a molts seguidors de la pel·lícula, perquè Tyler Durden es refereix a ell d'aquesta manera en una ocasió). Aquesta persona és un pèrit en la reconstrucció d'accidents de trànsit per a una companyia d'automòbils de gran importància. Com que pateix severs atacs d'insomni comença a assistir a grups d'ajuda (un dels quals és un grup de supervivents de càncer testicular), comença a utilitzar les reunions per relaxar-se emocionalment i gràcies a això aconsegueix dormir novament. Però aquesta pau no li dura gaire, car una dona està fent exactament el mateix que ell, fer-se passar per malalta perquè els assistents a aquestes reunions d'ajuda li donin l'atenció que tota la seva vida li ha negat. Aquesta dona es diu Marla Singer i començarà a fer estralls en la vida del protagonista.

Coordinat per César A. Álvarez

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400