Ajuntament de L'Hospitalet

Agenda

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

Pel·lícula: Forushande (El viajante), d'Asghar Farhadi

Data: 22 de maig de 2018
Duració aprox.:2 hores 5 minuts
DiaHoraPreu
22/05/201817:005,6 €
22/05/201819:155,6 €
22/05/201821:305,6 €

Organitzadors: Espai VO
www.espaivo.blogspot.com
Lloc: Cinema Filmax Gran Via(Cinema Filmax Gran Via)
AV Granvia de l'Hospitalet 75  (L'Hospitalet de Llobregat)Com arribar-hi
VO en farsi amb subtítols en castellà
Davant del perill d’enfonsament de l’edifici on viuen de lloguer, Emad i Rana es veuen obligats a mudar-se a un altre habitatge. Un incident relacionat amb l’anterior llogatera canviarà dramàticament la vida de la jove parella.
 
El viajante pren el seu títol de l’obra d’Arthur Miller Muerte de un viajante, que la parella protagonista representa en el teatre i que serveix com a esquelet per configurar una intriga al voltant de l’evolució d’ambdós personatges en el si de la seva intimitat. «Hi ha diferents nivells de correspondència entre l’obra i el film. Una crítica política i social, i també una mirada moral sobre les relacions familiars.» Però sobretot, estem davant d’una explotació del tema de la venjança, bo i que en ella no hi hagi sang, i la violència mai sigui explícita. «M’interessa anar treballant la tensió i reflexionar sobre com, a partir d’un acte, es pot enrarir tant una situació que un sol cop pugui incomodar més que qualsevol atrocitat de les que estem acostumats a veure en els films de Hollywood.»
Novament ens trobem amb una dona forta que servirà de contrapunt a la mentalitat tancada del seu partenaire: «Les dones tenen una forma de pensar més oberta, una sensibilitat que tendeix més al canvi, estan més avançades. Per això són fonamentals en el meu cinema.»Forushande (El viajante) Iran/França, 2016
director: Asghar Farhadi
amb: Shahab Hosseini, Taraneh Alidoosti, Babak Karimi i Mina Sadati


Calendari

Què fer avui?

Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400