Ajuntament de L'Hospitalet

Agenda

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

IndiFest 2018

XI Mostra de Cinema Indígena de Barcelona
Data: 13 de novembre de 2018
Hora: 19 h
Tipus d'entrada: Lliure
Lloc: Centre Cultural la Bòbila(Centre Cultural la Bòbila)
PL Bòbila 1  (L'Hospitalet de Llobregat)Com arribar-hi
Un dels projectes de l'ong alterNativa oberts a la ciutadania des de l’any 2006 és el Festival de Cinema Indígena de Barcelona IndiFest, on es projecten audiovisuals indigenes amb la participació directa de representants i/o comunicadors/es indígenes; com una forma de vincular la ciutadania i les accions locals amb les realitats globals, visibilitzant la realitat dels pobles i potenciant el coneixement i l'exercici dels seus drets.
Aquest any el Festival es celebra del 15 al 18 de novembre als Cinemes Girona (Barcelona). Però es celebren altres activitats de la setmana del 12 al 18 a diferents espais com la UB Universitat de Barcelona i UAB Universitat Autònoma de Barcelona i, naturalment, el Centre Cultural La Bòbila.

La programació, que comença a les 19 hores inclou la projecció dels següents curts i documentals:

Identidad
Experimental, 4 min, Panamà 2017. Dir: Iván Jaripio. Poble: Piriatí Emberá; Grup Productor: Trece Mundos

Sinopsi: Una mirada diferent que busca contrastar les tradicions indígenes enfront del món contemporani davant l’amenaça territorial i cultural, urgeix la resistència dels pobles originaris per defensar les seves cosmovisions.

Reconeixements:

Selecció oficial Festival Internacional Icaro (Guatemala, 2017)
Selecció oficial Ganadores del 10° Festival Internacional de Cine de Eco de Kuala Lumpur ( Malasia, 2017 )
Guanyador: Public Service Announcement Award.

Hilando vidas
Curt Documental, 25 min, Colòmbia, 2017. Dir: Francisco Ismael Olaya. Poble: Nasa; Productora: Atarraya Films

Sinopsi: La comunitat del Resguard Indígena Nasa Tolida, Río Negro, encomana a una jove, l’elaboració d’una artesania “Chumbe” per oferir-ho com a tribut als esperits de la naturalesa. Durant el transcurs del ritual d’oferiment, Zoraida Pete i els seus companys fan un recorregut per la història, costums i cosmologia del poble Nasa.

Semuk Champey
Reportatge, 6 min, Guatemala , 2017. Dir: Emma Cucul; Poble: Maya Q’eqchi’. Grup Productor: Red Tz’ikin

Sinopsi: Conegui Semuk Champey, el santuari natural i centre turístic que està en disputa entre les comunitats Q’eqchi’es legítimes propietàries d’aquest territori i el Consell Nacional d’Àrees Protegides CONAP que ha tractat de privatitzar-ho.

Bangkukuk Taik
Curt Documental, 19 min, Nicaragua, 2015. Dir: Vera María Narváez Lanuza; Poble: Rama i Kreol; Productora: Centro de Asistencia Legal a Pueblos Indígenas

Sinopsi: L’any 2014 van anunciar que la ruta del Gran Canal Interoceànic de Nicaragua passaria pels territoris indígenes Rama i Kriol de les comunitats de Bangkukuk Taik i de MonkeyPoint afectant els seus territoris i la seva forma de viure. La comunitat de Bangkukuk Taik, mostra la seva preocupació davant l’amenaça que representa aquest megaprojecte.

Reconeixements:

Fundació Violeta Barris de Chamorro
Esment especial al primer Premi a la Innovació Digital per les Llibertats Públiques.

A la memoria de Berta Cáceres
Videoclip, 4 min, Hondures, Panamà, Equador. Dir: Olmedo Carrasquilla; Poble: Lenca. Grup Productor: Radio Temblor Internacional

Sinopsi: Video clip dedicat a la lider  indígena Lenca Berta Càceres. “Junto a ella, su palabra y lecciones, profundizaron nuestro acervo cultural y pensamiento, en este largo caminar, que es decir la lucha por nuestros pueblos y los bienes ecológicos”

Cançó Aliados de Kuna Revolution de Panamà i producció de Radio Temblor.
Calendari

Què fer avui?

Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400