Ajuntament de L'Hospitalet

Agenda

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

La Nit dels Museus a l’Hospitalet

Programació del Museu de l'Hospitalet
Data: 19 de maig de 2018
Hora: 18h a 01h
Tipus d'entrada: Lliure
Organitzadors: 
Museu de L'Hospitalet - Can Riera
Lloc: Museu de L'Hospitalet - Casa Espanya(Museu de L'Hospitalet - Casa Espanya)
C. Joan Pallarès 38  (L'Hospitalet de Llobregat)Com arribar-hi
Museu de L'Hospitalet - L'Harmonia(Museu de L'Hospitalet - L'Harmonia)
PL Josep Bordonau i Balaguer 6  (L'Hospitalet de Llobregat)Com arribar-hi
Museu de L'Hospitalet - Can Riera(Museu de L'Hospitalet - Can Riera)
C. Riera de l'Escorxador 17  (L'Hospitalet de Llobregat)Com arribar-hi
“Tres anys de llum, gaudint-la en un racó de patrimoni...”. La Nit dels Museus comptarà també  amb accions visuals dissenyades i preparades per reconeguts  artistes que ens oferiran petites instal·lacions i accions amb la llum com a motiu principal d’inspiració. Quatre instal·lacions distribuïdes entre els edificis del Museu i a l’entorn del carrer Xipreret: a les façanes, als corralons, als patis o a les sales interiors.

Programa

Estranya matèria
Acció artística a càrrec de Ricardo Carnicero, la Llàntia art fusió. Instal•lació a la sala interior de l'Harmonia on descobrirem flors i llum en diàleg amb poemes de la nit i la llum per a crear un espai acollidor i amable.

Bestioles de la llum
Acció artística a Can Riera a càrrec de Lola Solanilla i Tantàgora. Un espai per  a que els més petits de la casa puguin experimentar per amb la llum i els personatges.

Les Cabanes de la llum
Acció artística a l’edifici de Casa Espanya a càrrec d’Anna Nieto i amb la col·laboració de l’Esplai Xixell.

Nevada de primavera
Acció artística a càrrec de Lola Solanilla al carrer  del Xipreret . A partir de les 20.30h, el carrer Xipreret el trobarem cobert d’una lleugera capa de neu de llum i paper.

Love is in the art
Acció artística a càrrec de Manul Da Costa a l’edifici de Can  Riera. Una interpretació d’aquest sentiment, en forma d’amor entre dues persones que es deixen veure a través d’una de les finestres de la masia.

Tocant les estrelles 
Acció artística a càrrec d’Insectotròpics a l’edifici de Casa Espanya.  Les estrelles baixaran del cel nocturn cap a la terra i durant unes hores  amb la punta dels dits gairebé podrem tocar-les.

Nevada de nit
Acció artística a càrrec de Lola Solanilla a l’Harmonia.  La neu de llum i paper s’estendrà per la plaça on a les 21:45h.


Espectacles

Bestioles de llum
Un espectacle per a públic familiar a la masia de Can Riera on les històries s’expliquen amb la llum.  Actuació a càrrec de Tantàgora.
A les 18 h.

“Yuppii Sniiff Buuff...” ens ballen les emocions
Espectacle per a públic familiar a l’Harmonia, a càrrec dels nens i nenes de 6 a 9 anys de  Ca la Vidala.  Direcció de Laura Mestres, amb l’assessorament artístic de Glòria José i música de Jorge Sanjuás, Ángel Armenteros, Pau Rosselló i Jordi Casas.  Sessions de 15’ a les 18:45h i  a les 19:45h

La rulot dels llumetes
Espectacle per a públic familiar al pati de l’Harmonia a càrrec de Jordi Tonietti. Una selecció de contes que parlen de la nit, de les estrelles, de la foscor , de la llum... i que podrem escoltar a l’interior de la rulot .
Sessions de 20’ a partir de les 18:15h fins a les 21h (18:15h, 19h, 19:30h, 20h, 20:30h).

Lluna sonora, música visible
Una història explicada a Casa España amb imatges que es projecta sobre una pantalla, percussió i altres sorprenents instruments. Espectacle a càrrec de Joma , percussió i il·lustració i Miquel Jorda, multiinstrumentista.
Sessions de 30’ a partir de les 19:30h fins a les 23:30h  19:30h 20:30h 21:30, 22:30h, 23:30h

La rulot de les paraules de nit
Una selecció de cançons que parlen de la nit, de les estrelles, de la foscor , de la llum... que escoltarem a l’interior de la rulot .  Espectacle al pati de l’Harmonia a càrrec de Jordi Tonietti  i Oriol Tonietti. 
Pati de l’Harmonia
Sessions de 20’ a partir de les 22h fins a les 23h  (22h, 22:45h 23,45h)

Espill
Emmirallats en el propi reflexa, surt el millor i el pitjor. Performance: Laura Mestres
Músics: Jorge Sanjuás, Ángel Armenteros, Pau Rosselló i Jordi Casas.
Espectacle de dansa , 21 h.
L’Harmonia 2a planta

Cels d’hora baixa... Concert de cloenda
Concert  a  les 24,00h al corraló del carrer Xipreret
La veu càlida i intensa de la Marta Elka, els sons penetrants del seu violí i l’harmonia de la guitarra ens endinsen en el poemari inèdit de la reconeguda escriptora Carme Riera que es complementa amb d’altres poetes  mallorquins com en Guillem d'Efak, la Maria Antònia Salvà o els de Miquel Àngel Lladó amb els quals tots ells han quedat finalistes del Premi Terra i Cultura.
Melodies de la seva creació que transiten entre notes tradicionals mallorquines i tocs de blues i jazz amb Marta Elka, veu  i Toni Pastor, guitarra.


Visites guiades a les fosques

Enguany, la visita a les exposicions del Museu seran molt diferents perquè les farem...a les fosques!!

Amb la llum d’una llanterna farem una visita diferent,  descobrint elements que haguessin pogut passar desapercebuts ...


Casa Espanya
“L’Hospitalet: un indret, una història”
20:15h
Durada: 15 minuts

“L’Hospitalet segle XX”
L’Estaca: l’eina del somni
20:45h
Durada: 15 minuts

L’Harmonia
Color, forma i volum. L’Església de Santa Eulàlia de Mérida”
21:30h
Durada: 15 minuts

“Ceci n’est pas un casc”
21:45h
Durada: 15 minuts

“La joia del Museu 2018”
Exhibició d’una peça de la col•lecció del Museu de L’Hospitalet a l’Harmonia amb què inaugurarem l’activitat per al període 2018-2019.  Per aquesta edició la peça escollida és el Casc metàlic  (H-3754) que inspira l’exposició col•lectiva “Ceci n’est pas un casc”.

Casc metàl•lic de ferro amb forma hemisfèrica decorat amb sanefes vegetals i heràldiques. hi pengen unes malles fetes d’anelles intercalades de ferro i d’un altre metall daurat. Tota la superfície metàl•lica està decorada amb motius florals i geomètrics cisellats que recorden motius àrabs i germànics.


Ruta Urbana pel “casc antic”
Itinerari a peu pel barri del casc antic de la ciutat que conduirà els visitants als orígens de la ciutat de L'Hospitalet durant l'època en què només era un poble de pocs habitants, dedicats, bàsicament, al conreu de vinya i cereals.
Punt de Sortida: Casa Espanya
Inici: 19 h 
Durada: 1 hora
Calendari

Què fer avui?

Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400