Ajuntament de L'Hospitalet

Agenda

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

A la corda fluixa, una exposició de Francesc Ruiz Abad

del 4 al 21 de setembre
Tipus d'entrada: Lliure
Lloc: Galeria Ana Mas Projects (c. Isaac Peral, 7)
La galeria Ana Mas Projects presenta A la corda fluixa, una exposició de l’artista Francesc Ruiz Abad que juga amb l’expressió col•loquial per assenyalar una situació de risc imminent, alhora que fa un joc d'equilibris en traçar un recorregut. En tots dos casos és una metàfora d'inestabilitat general. La mostra parteix d'una instal•lació principal a les columnes de la galeria que, a manera de capitells, vesteix la sala.

El capitell és el "cap" de la columna, l'element arquitectònic que sosté l'estructura horitzontal de l'edifici i al mateix temps, a causa de la seva limitada i variant forma, ha estat reducte de múltiples decoracions arquitectòniques.

En aquest cas, els capitells són falsejats per una sèrie de pintures de rostres. Rostres de diferents naturaleses i èpoques que generen un joc de mirades i alhora una personificació de l'espai: Posar-li cara a les coses.

Les pintures que acompanyen la resta de l'exposició són de naturalesa eclèctica amb varietat d'estils, mesures i registres. Totes elles comparteixen un interès a subvertir els imaginaris col•lectius de l'oníric, màgic i somiat: Des de les estètiques dels moviments surrealistes fins a l'ús d'elements cartoon en brandings i productes de massa.

Contrastant així el vell contra el nou, el dur contra el fràgil i l'immutable contra l'orgànic. Es genera una sèrie d'imatges suspeses en el temps que semblen provenir del nostre inconscient, filades a través de fins fils pels quals l'artista transita.

Francesc Ruiz Abad va guanyar el premi Arts Visuals Arranz-Bravo l’any 2015.

L’exposició forma part d’Art Nou una iniciativa de l’associació de galeries Art Barcelona per dona veu a joves artistes, amb l’objectiu d’impulsar la creació emergent.

Inauguració: 4 de setembre, de 17.30 a 21 hores.
Horari exposició: de dilluns a divendres, d’11 a 19 hores.
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400