Ajuntament de L'Hospitalet

Agenda

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

Joan Morey. Col·lapse. Cos Social [Lliçó d'anatomia]

3a. edició del Premi de Videocreació de la Xarxa de Centres d’Arts Visuals de Catalunya, Arts Santa Mònica, Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i LOOP Barcelona.
Veure imatge de © Joan Morey . Cos Social, 2017 (nova finestra)
del 23 de novembre de 2018 al 13 de gener de 2019
Tipus d'entrada: Lliure
Organitzadors: 
Centre d'Art Tecla Sala
Lloc: Centre d'Art Tecla Sala(Centre d'Art Tecla Sala)
AV Josep Tarradellas i Joan 44  (L'Hospitalet de Llobregat)Com arribar-hi
COL•LAPSE és un projecte de l'artista Joan Morey (Mallorca, 1972) organitzat pel Centre d'art Tecla Sala juntament amb el Centre d'Art Contemporani de Barcelona - Fabra i Coats i comissariat per Latitudes. Consta de tres parts que tenen lloc de manera simultània fins al mes de gener de 2019.

La primera es presenta al Centre d’Art Contemporani de Barcelona - Fabra i Coats i porta el nom de “Màquina desitjant, màquina de treball”. Aquest primer episodi revisa deu projectes importants de l’artista i un programa d’extractes de performance en viu que durarà fins a principis de l’any vinent.

La segona part té lloc al Centre d’Art Tecla Sala i és la versió definitiva de l’exposició itinerant COS SOCIAL. Lliçó d’anatomia produïda el 2017 gràcies al Premi de Videocreació de Centres d’Arts Visuals de Catalunya.

COS SOCIAL. Lliçó d’anatomia (2017)  examina la construcció social del cos en la cultura contemporània occidental i el seu desencadenant en l’àmbit de la performance. El punt de partida d’aquest projecte és la representació de les lliçons d’anatomia en la pintura barroca i la seva performativitat.

Des d’una revisió dels enfocaments teòrics de la sociologia del cos, el projecte planteja la recreació d’una lliçó anatòmica en què es contraposen dos elements principals: el cos actual (del performer) i un escenari històric situat a l’antic  amfiteatre anatòmic de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya.

La darrera part del projecte es titula “Màquina esquizofrènica” i consisteix en una gran performance inèdita que tindrà lloc al gener de 2019 en una ubicació molt rellevant de Barcelona que, de moment, es manté expressament en secret. L’acció en viu s’integrarà en la narrativa, més extensa, del passat físic i discursiu d’aquest espai.

-
Inauguració: Dimecres 22 de setembre, a les 19.30h | Exposició fins al 13/01/19| ENTRADA LLIURE

#joanmorey
#expoteclasala
Calendari

Què fer avui?

Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400