Ajuntament de L'Hospitalet

Agenda

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

Exposició Lluís Lleó

All Mighty Pencil (El llapis totpoderós)
del 28 de setembre de 2017 al 7 de gener de 2018
Tipus d'entrada: Lliure
Lloc: Centre d'Art Tecla Sala(Centre d'Art Tecla Sala)
AV Josep Tarradellas i Joan 44  (L'Hospitalet de Llobregat)Com arribar-hi
"El professor de dibuix, i de moltes altres coses, ens va dir que dibuixéssim la casa que es veia des de la finestra de l'escola. Un nen de la classe li va dir al mestre: "la casa no hi cap a dins d'aquest full!". És possible que aquell dia el meu plumier es convertís en el cofre del tresor que a dintre guardava aquells objectes màgics fets de fusta pintada de groc i negre amb un cor de plom. Aquell comentari innocent encara avui em persegueix quan dubto que el meu món tingui cabuda en un paper."  Lluís Lleó, juliol de 2017.

L’exposició presenta un conjunt de set papers de gran format, realitzats aquest últim any que, junt a d’altres de mig format, complementen una de les sèries més delicades de l’artista. Cadascun dels grans papers de Nepal estan construïts per altres divuit que cosits entre ells, són una al·lusió al valor de les petites coses, a la constància i l’exigència, llavor de totes les grans obres de l’ésser humà.

Lluís Lleó ha utilitzat durant la seva trajectòria un diàleg permanent amb el paper com a territori de reflexió i experimentació amb la pintura. El paper, com la pròpia pell, és subjecte i testimoni del pas del temps i de totes i cadascuna de les experiències  humanes. A partir del recorregut vital de l'artista, d’aquest anar i tornar entre l’activitat frenètica de la ciutat de Nova York on viu i la referència mental del record del seu paisatge empordanès, reivindica l’experiència de la pintura com una eina en la que els temps, els processos manuals i el resultat final configuren una actitud personal i poètica.

La sèrie d’aquesta exposició s’inicia el 2016 a partir de l’adquisició d’una obra de Lluís Lleó per la The Morgan Library & Museum, una de les institucions més prestigioses col·leccions d’art sobre paper.
Lluís Lleó ens presenta un dels treballs més emocionals, delicats i austers de la seva carrera. L’evolució natural  d’un treball profund, individual, en el que la fragilitat es presenta d’una forma despullada i eterna.

Inauguració: 28 de setembre de 2017, 19.30 h. En el marc de Barcelona Gallery Weekend.
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400