Ajuntament de L'Hospitalet

Agenda

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

La seducción (The Beguiled), de Sofia Coppola

Data: 18 de setembre de 2018
Hora: 17, 19.15 i 21.30 h
Preu: 5,1 €
Lloc: Cinema Filmax Gran Via(Cinema Filmax Gran Via)
AV Granvia de l'Hospitalet 75  (L'Hospitalet de Llobregat)Com arribar-hi
La història transcorre durant la Guerra de Secessió en un col•legi femení del sud dels Estats Units. Les alumnes viuen refugiades del món exterior fins que descobreixen un soldat enemic ferit i decideixen acollir-lo. La seva presència en la institució despertarà tensions sexuals i perilloses rivalitats que incitaran a trencar tots els tabús en un inesperat gir dels esdeveniments.

La mirada femenina
Prenent com a punt de partida la novel•la A painted devil, de Thomas P. Cullinan, a la directora de Lost in translation (2003) li va interessar la possibilitat de retratar un grup de dones de diferents edats, amb realitats i frustracions molt diverses. Per a l’actriu Nicole Kidman, que interpreta la severa directora de l’escola, «aquesta història havia de ser narrada per una dona. Durant el rodatge, Sofia i el grup d’actrius protagonistes aconseguíren unes complicitats molt femenines que ajudaren a construir la textura emocional de la pel•lícula».

La mirada còmplice
Si alguna cosa resulta evident veient La seducción és la gran proximitat afectiva entre Coppola i els seus personatges. Segons Nicole Kidman, «el meu personatge intenta preparar les seves pupiles perquè siguin capaces de sobreviure a allò que es trobaran després de la guerra. Desitja enfortir-les, però sense deixar de promoure la seva feminitat».

Per la seva banda, Kirsten Dunst descriu Edwina, el seu personatge, com «una dona molt diferent a mi. És molt innocent i reservada, i porta tant de temps tancada que s’ha oblidat de viure la seva pròpia vida. Intenta ser una bona cristiana i donar exemple, però aleshores apareix un soldat unionista que despertarà els seus instints».

Per últim, Elle Fanning, que encarna la seductora Alicia, apunta que «a la novel•la de Cullinan, el meu personatge és criat per la seva mare amb l’únic objectiu de caçar un marit ric. Ella està creixent, té les hormones descontrolades i quan apareix McBurney s’obsesiona amb ell».
Fotogramas

Estats Units, 2017
Amb: Colin Farrell, Nicole Kidman, Kirsten Dunst i Elle Fanning
VO en anglès amb subtítols en castellà. 94 minuts

Espai VO

Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400