Ajuntament de L'Hospitalet

Agenda

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

Clàssics a la Torrassa: María Ángel Leo (soprano) amb Manuel José Ruiz (piano)

Recital líric
Data: 19 d'octubre de 2018
Hora: 20 h
Duració aprox.:1 hora 30 minuts
Tipus d'entrada: Lliure
Lloc: Auditori La Torrassa(Auditori La Torrassa)
C. Santiago Apòstol 40  (L'Hospitalet de Llobregat)Com arribar-hi
María Ángel Leo Martín, soprano

Nascuda a Osca, és llicenciada en Geografia i Història per la Universitat de Saragossa.

Ja de petita estudia solfeig i piano de la mà de la seva mare, professora de música i directora d'un cor infantil, on precisament s'inicia en la pràctica del cant.

Comença els seus estudis de cant en el Conservatori de Saragossa amb la soprano Beatriz Gimeno i alterna la seva formació vocal amb l'assistència a cursos de direcció coral que imparteix l'Instituto Aragonés de Canto Coral (IACC). Continua els seus estudis musicals en el Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona.

Ha rebut lliçons de prestigiosos mestres com: Josefina Arregui, Lola Arenas, Donatella Debolini, Enzo Spatola, Enriqueta Tarrés, Oriol Roses, etc.

Ha assistit a diversos cursos de tècnica vocal i interpretació amb mestres com Carlos Chausson, Manuel Cid, Miguel Zanetti, Dante Mazzola (interno dalla Scala di Milano) i Eliberto Sanchez.

Durant els cursos acadèmics 2003/4 i 2004/5, va ser alumna del “Taller Lírico Master Class”organitzat per la Universitat Carlos III de Madrid, impartit per mestres com: Suso Mariátegui, Edelmiro Arnaltes, Dalmau Gonzalez i Dante Mazzola.

Ha pertangut a diversos grups vocals, amb els què ha aconseguit molts premis nacionals i internacionals. També ha realitzat nombrosos concerts com a solista acompanyada per cor, orquestra i banda, així com recitals dins i fora de la geografia espanyola.

Ha representat el rol de Segona Dama en l'òpera La flauta màgica, de Mozart, així com el paper de Bastiana en l'òpera Bastian und Bastiana, també de Mozart.

Actualment, és la directora del cor “Non nobis” de Barcelona i integrant de l'ensemble “Dulcia cantica”.


Manuel José Ruiz Segarra, pianista

Fill d’Alpens (Barcelona). Va començar els seus estudis musicals a Caldes de Montbui, els va continuar en el Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona, sota la direcció del mestre Pere Vallribera. Deixeble del concertista cubà Cecilio Tieles, rep  el Premi d'Honor de Grau Superior de Piano.

Treballa regularment el gran repertori vocal i de cambra amb el mestre Angel Soler i aprofundeix en el Mètode Cos-Art de la pedagoga i pianista Yiya Díaz.

És professor de Repertori Vocal dels alumnes de les sopranos Enriqueta Tarrés,  Meritxell Olaya i Anna Ollet al Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona i  també de Música de Cambra al mateix conservatori. Col•labora habitualment amb el Cor i Orquestra del Gran Teatre del Liceu on ha participat en el muntatge i representació de diverses obres i com a pianista privat del tenor Josep Carreras per a l’espectacle Bel Canto Cinema de setembre de 2009.

A més a més de col•laborar en concert amb diferents cantants solistes i amics, forma duo amb el violinista italià Pierfrancesco Fiordaliso, amb qui prepara un disc amb obres de Paganini, Sarasate y Kreisler, i és professor d’Història de la Música al Col•legi La Farga.
Calendari

Què fer avui?

Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400