Ajuntament de L'Hospitalet

Agenda

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

Pel·lícula: El tesoro (Comoara), de Comeliu Porumboiu

Veure imatge de Pel·lícula: El tesoro (Comoara), de Comeliu Porumboiu (nova finestra)
Data: 31 d'octubre de 2017
Duració aprox.:1 hora 29 minuts
DiaHoraPreu
31/10/201717:005,6 €
31/10/201719:155,6 €
31/10/201721:305,6 €

Organitzadors: Espai VO
www.espaivo.blogspot.com
Lloc: Cinema Filmax Gran Via(Cinema Filmax Gran Via)
AV Granvia de l'Hospitalet 75  (L'Hospitalet de Llobregat)Com arribar-hi
VO en romanès amb subtítols en castellà
Costi és un pare de familia jove i feliç. Li agrada llegir les aventures de Robin Hood al seu fill de sis anys abans d'anar a dormir. Un dia, el seu veí li confessa que està convençut que hi ha un tresor enterrat en el jardí dels seus avis i s'ofereix a compartir el botí amb ell. Costi es deixa portar per l'aventura...

El tesoro neix d'un projecte fallit: filmar un documental sobre la història familiar d'un amic, segons la qual el seu avi hauria enterrat un tresor en el jardí de casa seva abans de l'arribada al poder dels comunistes. La recerca del tresor va fracassar i amb ella també el projecte de documental, el que va derivar en una ficció que reprèn aquell mateix afer i varis personatges reals per oferir-los-hi així una segona oportunitat.

L'humor i les característiques situacions del cine de Porumboiu dominen la part central de la pel·lícula, la llarga recerca del tresor presumptament enterrat en un jardí. En si, el tresor ofereix múltiples implicacions metafòriques sobre els anhels de la societat romanesa d'esborrar de la memòria el llarg parèntesi comunista. Però és a través del personatge de Costi, l'alter ego del cineasta en la ficció, com Porumboiu li dona la volta a la història (i a la Història) i transforma El tesoro en una pel·lícula d'aventures.
 
Caimán cuadernos de cine

El tesoro (Comoara) Romania, 2015
director: Comeliu Porumboiu
amb: Cuzin Toma, Adrian Purcarescu, Comeliu Cozmei i Cristina Toma

 
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400