Ajuntament de L'Hospitalet

Agenda

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

Eugenio Ampudia

I tu què has fet per l’art?
Veure imatge de © Eugenio Ampudia. En juego, 2006 (nova finestra)
del 9 de novembre de 2018 al 2 de juny de 2019
Tipus d'entrada: Lliure
Organitzadors: 
Centre d'Art Tecla Sala
Lloc: Centre d'Art Tecla Sala(Centre d'Art Tecla Sala)
AV Josep Tarradellas i Joan 44  (L'Hospitalet de Llobregat)Com arribar-hi
El treball d’Eugenio Ampudia (Melgar, Valladolid, 1958) es caracteritza pel seu marcat caràcter inquisitiu, que intenta generar dubtes i preguntes a l’espectador. Amb actitud crítica, explora els processos artístics, el paper polític dels creadors, el significat de l’obra d’art, les estratègies que permeten posar-la dempeus, els mecanismes de producció, promoció i consum o l’eficàcia dels espais assignats a l’art, així com l’anàlisi i l’experiència de qui el contempla i l’interpreta.

«Eugenio Ampudia. I tu què has fet per l’art?» ens permet comprovar com els interessos de l'artista s’han mantingut gairebé intactes al llarg de vint-i-cinc anys de treball, insistint de forma recurrent en la reflexió sobre el paper de l’artista al món, els seus interessos i, sobretot, el lloc que la història li té assignat.

Les seves obres s’han exposat internacionalment a ZKM. Zentrum für Kunst und Medien Karlsruhe (Alemanya); Jordan National Gallery of Fine Arts, Amman (Jordània); Museo de Arte Carrillo Gil, Ciutat de Mèxic (Mèxic); Boston Center for the Arts, Boston (EUA), o Ayala Museum, Manila (Filipines), i a biennals com la de Singapur, l’Havana o la Bienal del Fin del Mundo de Buenos Aires. I formen part de col•leccions com la del Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía (MNCARS), el Museo de Arte Contemporáneo de Castilla y León (MUSAC), el Centro-Museo Vasco de Arte Contemporáneo (ARTIUM), l’Institut Valencià d’Art Modern (IVAM) o la Col•lecció d’Art Contemporani de l’Obra Social ”la Caixa”, entre d’altres.

Comissariat: Andrés Mengs.

Inauguració: dijous 8 de novembre a les 19.30 h | Entrada LLIURE | Exposició dins del festival Loop Barcelona | Fins al 2/06/2019

-

ACTIVITATS VINCULADES:
Visita comentada per a públic adult | 1.12.2018 a les 18.00 h
-
#eugenioampudia
#loopbarcelona
#expoteclasala
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400