Ajuntament de L'Hospitalet

Agenda

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

Pel·lícula: El repostero de Berlín (The cakemaker), d'Ofir RauI Graizer

Data: 15 de gener de 2019
Duració aprox.:1 hora 53 minuts
DiaHoraPreu
15/01/201917:005,1 €
15/01/201919:155,1 €
15/01/201921:305,1 €

Lloc: Cinema Filmax Gran Via(Cinema Filmax Gran Via)
AV Granvia de l'Hospitalet 75  (L'Hospitalet de Llobregat)Com arribar-hi
Espai VO
www.espaivo.blogspot.com
VO en alemany, hebreu i anglès amb subtítols en castellà
Localitzat en un malenconiós Jerusalem i basat en una experiència personal, El repostero de Berlín ens parla de personatges que desitgen deixar a un costat la seva nacionalitat, sexualitat i religió, en una història plena d'amor a les persones, a la vida, al menjar i al cinema.

La pel·lícula viatja de Berlín a Jerusalem, d'est a oest, del passat al present. En aquest viatge a Israel, Thomas, que busca una cura per una pèrdua personal, trobarà un conflicte interior religiós, però també secular. El tema del Kosher, la importància del Shabat o el lloc que ocupa la tradició dins de la societat civil esdevenen una barrera per a l'absolució de Thomas, el porten a dubtar de cada aspecte de si mateix i li proporcionen noves perspectives dels seus records amorosos.

La cura metafòrica a la ferida provocada per aquella tragèdia personal es la rebosteria. Esdevé un acte sensual, visual i eròtic que ens transporta a la infantesa i a la vida familiar amb l'aroma del llevat inundant la casa els divendres pel matí. Per als jueus l'acció de fer el pa té un significat especial en record de l'època de la fam. A més, el judaïsme comporta tot un sistema de regles per fer pa que defineixen el que està permès i el que està prohibit. Thomas i Amat han de desafiar aquelles regles i, a més, desafiar el seu entorn per sobreposar-se al dolor i a la fúria i trobar el camí cap el perdó i la reconciliació.

El repostero de Berlín (The cakemaker) Alemanya/Israel 2017
director: Ofir RauI Graizer
amb: Tim Kalkhof, Sarah Adler, Roy Miller, Zohar Strauss i Sandra Sade

 
Calendari

Què fer avui?

Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400