Ajuntament de L'Hospitalet

Agenda

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

Jornada Fundació Santa Eulàlia

Jornada Qualitat i Calidesa en Atenció a la Dependència. Fer el bé i fer-ho bé
Data: 30 d'octubre de 2018
Hora: 9-14h
Tipus d'entrada: Pagament
Preu: 30 €
Organitzadors: Fundació Santa Eulàlia / Fundació Pere Tarrés

Lloc: Recinte firal La Farga(Recinte firal La Farga)
C. Barcelona 2  (L'Hospitalet de Llobregat)Com arribar-hi
La Fundació Santa Eulàlia torna a escollir els diferents espais de La Farga Congress per celebrar una de les seves jornades dedicades a professionals del sector que es dedica a la gent gran.

Jornada Formativa

Què es la qualitat quan parlem d’atenció a persones en situació de dependència? És el compliment d’uns estàndards, procediments, protocols o indicadors? Podem arribar a prestar un servei que obtingui certificacions de qualitat tot i tenir la sensació de què el que fem és fred i impersonal? Podem parlar de qualitat sigui quina sigui la relació entre organització, els professionals que hi treballen i l’entorn?

Aquestes preguntes se les plantegen sovint les persones que treballen en l’atenció a d’altres persones. Veiem certificacions de qualitat i pensem que, amb tota seguretat, que qualsevol procediment deshumanitzat (o be: absent de valors) podria obtenir-la, ja que es valora essencialment la operativitat del procediment, sense gaire bé tenint en compte aspectes com el tracte, l’empatia, i altres que s’engloben en el concepte del que s’anomena calidesa.

A la qualitat li cal la calidesa?. La sensació íntima indescriptible de que el que estem fent és el correcte i es percep així per part de qui rep l’atenció. Es pot mesurar? Existeixen indicadors? Servei de alguna cosa la amabilitat d’un cuidador, si l’atenció que presta no compleix la qualitat esperada?.

Podem, a més, prestar un servei càlid i qualitatiu sense esta condicionat per el moment econòmic, social i polític, sigui quina sigui la relació que l’organització tingui amb l’entorn ?

Al voltant d’aquestes preguntes la Fundació Santa Eulàlia i la Catalònia Fundació Creactiva plantegem la celebració de les terceres jornades tècniques anuals adreçades a professionals que treballen en l’àmbit de l’atenció a persones en situació de dependència.

Comptarem amb destacats professionals que ens ajudaran a reflexionar en un matí en el que més que cercar una resposta, ens conformarem en arribar a plantejar les preguntes adequades.
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400