Agenda

Agenda
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter

Orquestra de Cambra d’Acordions de Barcelona (OCAB)

Direcció: Jesús Otero
Data: 9 d'abril de 2016
Hora: Dissabte, a les 19h
Preu: 12 €
Lloc: Auditori Barradas(Auditori Barradas)
RB Just Oliveras 56  (L'Hospitalet de Llobregat)Com arribar-hi
[Recaptació a càrrec de l'OCAB
CIF: G58174244
c. Entença 218, entl. 4a (08029-Barcelona)
Tel. 934103060 • orquestra.ocab@gmail.com]Heu sentit mai una orquestra d’acordions? Us garantim que us sorprendrà!

Els concerts de l’OCAB donen l’oportunitat de conèixer un instrument poc habitual dins les orquestres convencionals, com és l’acordió, i descobrir les grans possibilitats tímbriques i interpretatives que té. La sorpresa de poder sentir amb acordions obres originals per altres instruments, unit a la fidelitat dels arranjaments, fa d’aquesta orquestra un conjunt excepcional.

A la primera part podreu sentir un repertori molt variat on hi tenen cabuda des de la música vienesa de la família Strauss fins a “L’Empordà” d’Enric Morera, passant per la intimitat de l’intermezzo de “Cavalleria Rusticana” de Mascagni per  arribar a la força i caràcter de la “Dansa ritual del foc” de Manuel de Falla, amb la participació de la reconeguda solista de castanyoles Consol Grau.

I a la segona part: música de cinema. Un dels repertoris més exitosos d’avui dia, on podreu sentir entre d’altres la sortida del sol de “2001: una odissea de l’espai”, les melodies inoblidables de “Els nois del cor” i algunes de les bandes sonores més espectaculars, com ara “Braveheart”, “Gladiator” o “El senyor dels anells”.

El programa sencer, en aquest enllaç:
http://www.ocab.cat/documents/prog/20160409.pdf

Sobre l'OCAB

Fundada per Pepita Sellés l’any 1948, i sota la direcció de Pepita Perelló del 1975 al 2014, l’Orquestra de Cambra d’Acordions de Barcelona (OCAB) té com a objectiu principal l’ennobliment constant de l’acordió. Actualment Jesús Otero n’és el Director.

Ha realitzat actuacions arreu de Catalunya, d’Espanya i ha fet diverses sortides a l’estranger. El 1986 rep a Bensheim (Alemanya) l’ensenya d’or de la Federació Internacional i és invitada pel Parlament Europeu, actuant a la Sala Josephine del Palau de l’Orangerie d’Estrasburg. El setembre de 1993 fa un recorregut artístic per la CEI, concretament a la regió de l’Altai, a la Sibèria.

L’OCAB ha actuat per a les principals cadenes de televisió estatals i autonòmiques i per a la TV estatal russa, i disposa de diversos enregistraments que comprenen un amplíssim ventall d’obres d’èpoques, àmbit geogràfic i estils molt diversos.

La fidelitat d’interpretació li ha proporcionat notables èxits. L’Orquestra, considerada un conjunt excepcional i de prestigi, ha rebut el constant entusiasme del públic i s’ha situat al capdavant de les orquestres d’aquest gènere.Calendari

Què fer avui?

Sense actes

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400