Ajuntament de L'Hospitalet. 100x100 L'Hospitalet

Jornades i conferènciesRSS

 • Veure imatge de Mentoring (nova finestra)
  Dimarts, 24 d'octubre, 18.30 h
  A càrrec de Beatriz Hernández de Fuhr, experta internacional i coordinadora del programa  Mentoring a KVINFO a Dinamarca. KVINFO (Institut de la dona de Dinamarca) 

  El mentoring es un procés pel qual una persona amb experiència ajuda una altra a assolir les seves fites  mitjançant el suport i orientació. Aquest suport es fonamenta en els seus propis coneixements i experiències.  El mentoring és una oportunitat d'aprenentatge, una plataforma ideal per l’intercanvi de coneixements i una factoria d'idees. Essencial en la relació és sobretot, la confidencialitat, la paciència i el respecte.
 • Veure imatge de Conferència: Els meteorits com a bressol de la química prebiòtica i abonament de la Terra envers l'origen de la vida. (nova finestra)
  Dimecres, 25 d'octubre, a les 19 h
  Les condrites carbonàcies contenen claus sobre l'origen de l'evolució prebiòtica que precedeix la formació del planeta Terra. Aquestes roques, que contenen compostos orgànics complexos, procedeixen de petits asteroides rics en aigua i matèria orgànica, i poden estudiar-se a l'Institut de Ciències de l'Espai (IEEC-CSIC), repositori internacional de meteorits antàrtics de la NASA.
 • Veure imatge de Networking Empresarial L'H (nova finestra)
  Dimecres, 25 d'octubre, 09:00 h
  En el marc del Projecte TRAD-INNOVA (Programa de Projectes Innovadors i Experimentals, convocatòria 2016)
  Aquesta Jornada,  que té com objectiu potenciar  les relacions empresarials de proximitat, s’emmarca en el projecte TRAD-INNOVA d’impuls al creixement econòmic i l’ocupació de L’Hospitalet.

  El projecte TRAD-INNOVA es desenvolupa en el marc del Programa de Projectes Innovadors i Experimentals, convocatòria 2016, subvencionat pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya, en virtut de l'ordre TSF/1592/2016.
 • Veure imatge de Conferència: Tots els contes de Prudenci Bertrana (nova finestra)
  Dimecres, 25 d'octubre, 19 h
  Tot i ser conegut principalment gràcies a novel·les com Josafat, Prudenci Bertrana és un dels contistes més prolífics de la literatura catalana de la primera meitat del segle XX.
 • Veure imatge de Converses amb... Victòria Camps. "La crisi dels refugiats: ètica i solidaritat" (nova finestra)
  Dijous, 26 d'octubre, 19 h
  Setmana de la Solidaritat de l'Hospitalet
  Ho organitza: Espai de Ciutadania - Tres Quarts per Cinc Quarts
  Les quotes d'acolliment de la UE respecte als refugiats han estat desateses sense conseqüències. Refugiats, desplaçats, immigrants... categories diverses per designar una mateixa realitat. Mentrestant, els Estats membres de la UE vulneren impunement els valors fundacionals de la mateixa: el respecte per la dignitat humana i els drets humans, la llibertat, la democràcia, l'equitat... i la solidaritat. Quin és i quin hauria de ser l'abast del dret a l'asil?
 • Veure imatge de “Morir en París. Figuras olvidadas de la resistencia española en Francia” conferència a càrrec d'Henri Farreny del Bosque (nova finestra)
  Divendres, 27 d'octubre, 19:00 h.
  L’alliberament de la  França ocupada per l’exèrcit alemany  comptà amb el compromís de molts combatents espanyols que van defensar la II República a la guerra civil contra el feixisme. Conferència a càrrec del professor Henri Farreny,  gran coneixedor de l’exili republicà a França.
 • Veure imatge de Seminari sobre Economia Social i Solidària (nova finestra)
  del 2 de novembre al 14 de desembre, 16:00 h
  Programa subvencionat per la Diputació de Barcelona
  Complert curs de 50 hores de durada, que donarà als assistents les eines i coneixements necessaris sobre el fenòmen de l'Economia Social i Solidària.
 • Veure imatge de Movember (nova finestra)
  Dissabte, 4 de novembre, d'11 a 14 h
  Pessics de Ciència

  Vine a fer el vermut, afaita’t la barba, deixa’t bigoti, col•labora amb la Movember Foundation i assisteix a les xerrades de l’IDIBELL
 • Veure imatge de El llegat de 500 anys de Reforma Protestant (nova finestra)
  Dimarts, 7 de novembre, 19 h
  Ho organitza: Fòrum L'Hospitalet
  Acte públic amb testimonis de la història del protestantisme a l'Hospitalet, i Josep-Lluís Carod-Rovira autor de la "Història del protestantisme als Països Catalans" donant a conèixer una part de la nostra historia comuna, poc coneguda per la ciutadania.
 • Veure imatge de 3a Jornada lúdico-matemàtica a L'Hospitalet (nova finestra)
  Dissabte, 11 de novembre, de 10.30 a 14 h

  Per tercer any consecutiu s’organitza aquesta jornada a l’Hospitalet, què en les anteriors edicions va aplegar un públic familiar amb centenars de persones.

  Hi haurà activitats com  construcció de cúpules de Leonardo, Polydron gegant, joc de gratacels, bandes de Möebius, trencaclosques, jocs d'estratègia i molt més.
  Us convidem a passar un matí "tocant" les matemàtiques!
 • Veure imatge de Beer/Xerrada "Neurojocs: descobreix la teva ment" (nova finestra)
  Dimarts, 14 de novembre, a les 19 h
  En aquesta activitat us explicarem com funciona el nostre cervell per mitjà de jocs que desvetllaran el seu comportament davant de diferents plantejaments, desafiaments o il·lusions. Descobrirem junts com el nostre cervell condiciona les nostres percepcions, decisions i actituds.
 • Veure imatge de Conferència: El paper dels tatuatges en el cinema. (nova finestra)
  Dimarts, 14 de novembre, 19:00 h
  De Robert Mitchum a Viggo Mortersen, de Harpo Marx a Ewan McGregor, les pelis més guixades de la història de la gran pantalla.
 • Veure imatge de Conferència: "Turisme i canvi climàtic: unes relacions perilloses" (nova finestra)
  Dimecres, 15 de novembre, a les 19 h
  El turisme és una de les primeres economies legals del món. Tothom sap alguna cosa del canvi climàtic, però són ben pocs els que el relacionen amb aquesta indústria. Necessitem adonar-nos del paper d’aquest sector econòmic com a agent multiplicador del caos climàtic, com també de l’impacte major que aquest desequilibri global està provocant i provocarà en l’economia vacacional. Els Països Catalans i la Mediterrània són espais especialment sensibles en qualsevol escenari de crisi climàtica. I són paradisos turístics d’avantguarda. Fins quan?

 • Veure imatge de Conferència: Investigacions sobre el càncer de pròstata (nova finestra)
  Dijous, 16 de novembre, a les 19 h
  El càncer de pròstata és la neoplàsia maligna més freqüentment diagnosticada en homes i la segona causa principal de mort per càncer en els països desenvolupats. Si bé la majoria dels pacients tenen un pronòstic molt favorable i és poc probable que
  sucumbeixin a la malaltia, un subconjunt progressarà a formes més agressives i altament metastàtiques.
 • Veure imatge de SETMANA EUROPEA DE LA PREVENCIÓ DE RESIDUS (nova finestra)
  del 18 al 26 de novembre
  L'objectiu és organitzar durant una mateixa setmana i arreu d'Europa, accions de sensibilització sobre la prevenció de residus.
 • Veure imatge de SETMANA EUROPEA DE LA PREVENCIO DE RESIDUS (nova finestra)
  del 18 al 26 de novembre
  L'objectiu és organitzar durant una mateixa setmana i arreu d'Europa, accions de sensibilització sobre la prevenció de residus
 • Veure imatge de Conferència: "Materials: la veritable revolució del segle XX!" (nova finestra)
  Dimecres, 29 de novembre, a les 19 h

  Sovint es comenta que el segle XX ha estat cabdal en la revolució industrial i tecnològica, però, en realitat, cap d’aquestes fites s’hauria pogut assolir sense l ’acompanyament
  dels materials. Es compara com eren alguns productes d’ús quotidià (roba, mobiliari, automoció, esport) a principi del segle XX i com són en l’actualitat, gràcies als avenços conjunts de la ciència, la tecnologia i, sobretot, dels materials.
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400