Ajuntament de L'Hospitalet. 100x100 L'Hospitalet

Jornades i conferènciesRSS

 • Veure imatge de Conferència: Eines de llum (nova finestra)
  Dimecres, 23 de gener, a les 19 h
  Pessics de Ciència
  El darrer premi Nobel de física s’ha concedit a Arthur Ashkin que va inventar les pinces òptiques que agafen partícules, àtoms, virus i altres cèl•lules vives amb els dits del feix de làser. Aquesta nova eina permet realitzar un vell somni de la ciència ficció: utilitzar la pressió de la radiació de la llum per moure objectes físics. La xerrada ens explicarà com funcionen i les aplicacions que tenen.  • Veure imatge de El col·lectiu LGTBI als camps nazis (nova finestra)
  Dijous, 24 de gener, 19 h.
  La presència LGTBI als camps de concentració i extermini de l’Alemanya nazi (1933-1945) és un dels temes més desconeguts de l’univers dels camps. I no se circumscriu a aquesta etapa sinó que ve de més lluny i continua fins a finals de segle XX. Conferència a càrrec de David Serrano Blanquer.
 • Veure imatge de Taller Arxiu CICdB, a càrrec de LaFundició (nova finestra)
 • Veure imatge de queen (nova finestra)
  Divendres, 25 de gener, 19h
  El millor llegat de Queen és la seva música, la seva història, les seves victòries i les seves derrotes que han traspassat l'àmbit generacional. No en va Queen va ser escollit pels oients de la BBC com "el millor grup britànic de tots els temps".
 • Veure imatge de Taller: Parlem de salut. Tècniques per a la gestió de l'estrès i l'ansietat (nova finestra)
  Dissabte, 26 de gener, 11 h
  a càrrec d'Andreu Moya, coach personal i formador en intel·ligència emocional.
  Nou taller Gratuït sobre l'aprenentatge de tècniques per a l'acte-rregulación de l'estrès, l'ansietat, o el sofriment. Independentment de l'origen del que ens afecta, existeixen exercicis molt simples que ens retornen a la calma.
 • SalutLH espai de participació d'associacions de salut a L'HospitaletVeure imatge de SalutLH (nova finestra)
  Dilluns, 28 de gener, 18:30 h
  SalutLH, espai de participació de les associacions de salut.
  Un cop més,  us volem convidar a participar a una nova trobada de les associacions de Salut de L’Hospitalet, que es portarà a terme el proper 28 de gener de 2019 a les 18:30 hores a l’Auditori del Centre d’Art Tecla Sala de L’Hospitalet (Avinguda de Josep Tarradellas i Joan, 44).
 • Veure imatge de Punt Fotogràfic (nova finestra)
  del dimecres 30 de gener al diumenge 30 de juny, dimecres, a les 19.30 h
  amb Teresa Canturri
  La Teresa Canturri, de la Cia General de Fotos proposa una nova activitat amb la voluntat que aquest espai sigui un Punt Fotogràfic per a totes les persones interessades en la fotografia. Al Centre Cultural Collblanc –la Torrassa s’inicia una sèrie de trobades  en les quals, un cop a la setmana, es podrà xerrar, escoltar i, en resum, compartir i realitzar activitats relacionades amb la fotografia.

  Horari: els dimecres, de 19.30 a 20.30 hores

  Per inaugurar aquesta iniciativa, dimecres 30 de gener de 2019 comptem amb una convidada de luxe: la fotògrafa Pilar Silvestre, que ens farà una xerrada sobre la fotografia com a teràpia.
 • Veure imatge de Conferència: Guanyar la batalla a les infeccions sense l’ús d’antibiòtics (nova finestra)
  Dimecres, 30 de gener, a les 19h
  La resistència dels bacteris als antibiòtics és un dels problemes més importants als quals s’enfronta la salut pública a nivell mundial. El continu creixement de les infeccions causades per aquests microbis pot causar més de 10 milions de morts anuals l’any 2050, com succeïa a l’era preantibiòtica. Investigadors de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) i de l’Hospital Universitari de Bellvitge han desenvolupat uns glicopolímers que permeten eliminar uns anticossos que s’uneixen als bacteris i que funcionen com a escut. Si s’eliminen els anticossos bloquejants, s’elimina l’escut i els anticossos amb capacitat de matar els bacteris poden actuar de forma inmediata.
 • Veure imatge de Barraques o la possibilitat de construir ciutat (nova finestra)
  Dijous, 31 de gener, 18 h.
  Xerrada a càrrec de David Juárez, membre fundador del col·lectiu d’arquitectura Straddle3, a la que s'abordarà les potencialitats de l’arquitectura informal per a (auto)construir la ciutat contemporània. Acompanyats per Straddle3 proposem engegar un procés de disseny i construcció col·lectiva de la seu del CICdB. En donarem les primeres passes a partir d’aquesta conversa.
 • Veure imatge de L’Ajuntament de L’Hospitalet de Llobregat posa en marxa una nova edició del programa d’ajuts «L'H EMPREN» (nova finestra)
  del divendres 1 al dijous 28 de febrer
  LA INICIATIVA PROMOU LA INSERCIÓ LABORAL MITJANÇANT L’AUTOOCUPACIÓ EN COL•LABORACIÓ AMB EL PROGRAMA METROPOLITÀ DE SUPORT A LES POLÍTIQUES SOCIALS MUNICIPALS 2016-2019 DE L’AMB
  L’Ajuntament de L’Hospitalet enceta una nova edició del programa d’ajuts «L'H EMPREN» que juntament amb el suport tècnic i econòmic del Programa Metropolità de Suport a les Polítiques Socials Municipals 2016-2019 de l'Àrea Metropolitana de Barcelona persegueix incentivar la inserció laboral mitjançant l’autoocupació.
 • Veure imatge de El cerebro, la salud y las angulas. Aterrizando la innovación en tu empresa (nova finestra)
  Dijous, 7 de febrer, 9.15h
  Acte organitzat per Tactio e Isglobal. En col·laboració amb Angulas Aguinaga, Bitbrain, HU Bellvitge,  Coach & Play, l'Ajuntament de L'Hospitalet i Torre Barrina. Experiències d'Innovació Social

  Jornada empresarial que te com a objectius:
  • Posar en valor els processos d'innovació aportant alguns exemples d'èxit
  • Facilitar als assistents una visió teòrica i pràctica sobre processos d'innovació aplicats a organitzacions diverses i pymes
  • Proporcionar visió i utilitats per a una millor gestió dels recursos i capacitats de les seves respectives empreses.
 • Veure imatge de exposolidos (nova finestra)
  del 12 al 14 de febrer, 9-18h
  EXPOSOLIDOS, certamen bienal, celebra la seva novena edició novament a La Farga de L’Hospitalet.

  El Saló de la Tecnologia i el Processament de Sòlids, és la principal fira del sud d’Europa especialitzada en la manipulació i processament de sòlids, materials a granel, pols secs, semi sòlids i separació de sòlids, líquids.

  La presència de les marques líders a EXPOSOLIDOS converteixen el Saló en el lloc idoni per analitzar i comparar solucions a les necessitats tecnològiques dels visitants.

  EXPOSOLIDOS compta amb el suport de les principals empreses europees del sector i dels agents sectorials.

  EXPOSOLIDOS és un esdeveniment pensat per fer negocis, networking i buscar solucions específiques a les necessitats de les empreses que maneguen sòlids, semi-sòlids i requereixen separar líquid-sòlid.
 • Veure imatge de La auto-domesticació de l’ésser humà (nova finestra)
  Dimecres, 13 de febrer, a les 19 h
  Darwin ja va veure paral·lels entre els humans moderns i els animals domesticats. Des de llavors, aquest paral·lelisme s'ha elaborat encara més, i s'ha aprofundit. Els recents avenços en Genètica permeten provar-ho, i en fer-ho fer llum sobre què va portar a la nostra espècie a convertir-se en prosocial i cooperativa.
 • Veure imatge de La lucha de los trabajadores forzados españoles por ser reconocidos como víctimas del nazismo (1958-1970) (nova finestra)
  Dijous, 14 de febrer, 19 h.
  Durant la Segona Guerra Mundial una part dels refugiats republicans espanyols, exiliats a França, es van veure obligats i forçats a treballar pel III Reich. Conferència càrrec de PhD Antonio Muñoz Sánchez, historiador del  Instituto de Ciências Sociais-Universidade de Lisboa.
 • Veure imatge de Conferència: Erupcions volcàniques recents, lliçons per aprendre (nova finestra)
  Dimecres, 27 de febrer, a les 19 h
  La xerrada intentarà explicar en termes didàctics com funciona el vulcanisme terrestre i de quina manera ens afecta quotidianament i com fem per estudiar les seves erupcions i productes i, en la mida del possible, evitar els seus efectes adversos sobre la població i les infraestructures. Per fer això explicarem en un cert detall l’erupció del volcà Eyjafjallajökull de 2010, i també les de Puyehue-Cordón Maulle de 2011 (Xile) i la submarina de La Restinga de 2011 a l’illa de El Hierro (Canàries).
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400