Ajuntament de L'Hospitalet. 100x100 L'Hospitalet

Jornades i conferènciesRSS

 • Veure imatge de Comerç (nova finestra)
  Dimecres, 26 de setembre, 20:30 h
  Activitat realitzada dins del Pacte Local pel Comerç de L’Hospitalet
  Conferència amb l’objectiu de tractar com el sector del comerç s’està adaptant a les noves tecnologies, al comerç electrònic, al nou màrqueting digital i, a les noves formes de comunicació i difusió.
  Ponent: Anna Serrano Coll
  Entrada lliure
 • Veure imatge de Aprèn a detenir la teva ansietat (provingui d'on provingui) (nova finestra)
  Dimecres, 26 de setembre, 18:30 h
  Aquesta sessió abordarà tècniques de gestió de l'estrès i l'ansietat. Avui dia disposem de tècniques senzilles per poder "atenuar" aquestes sensacions, com ara el sistema wingwave, un nou concepte de tractament de les conseqüències emocionals d'aquestes experiències.
 • Veure imatge de Conferència: Que és la matèria fosca? (nova finestra)
  Dimecres, 3 d'octubre, a les 19 h
  Conferència inaugural de la temporada 2018-2019 de Pessics de Ciència
  Què és la matèria fosca? Si no la veiem, com és que en podem parlar? Una revisió dels fonaments observacionals d’aquest concepte i l’estat actual del seu coneixement.
  La matèria fosca representa  aproximadament un 80% de la matèria de l’Univers i és invisible als detectors habituals, i encara que la seva existència està àmpliament consensuada pels científics, no ha pogut ser encara detectada en laboratoris terrestres
 • Veure imatge de El primer mapa 3D de la Via Làctia (nova finestra)
  Dimecres, 10 d'octubre, a les 19 h
  La Via Làctia, la galàxia on vivim, és en contínua interacció amb les galàxies del seu voltant, bé sigui per les forces que ens exercim les unes a les altres, bé sigui perquè engolim les galàxies més menudes. Com ha sigut aquest procés ? S'ha acabat ? Continua ? Quin és el futur de la Via Làctia ? La missió Gaia de l'Agència Espacial Europea vol respondre aquestes preguntes. Per a això, ha publicat el primer mapa 3D amb 1300 milions d'estrelles de la Via Làctia. Les posicions i els moviments ens permeten de reconstruir la història de la Via Làctia.
 • Veure imatge de CSSB (nova finestra)
  del 17 al 18 d'octubre
  Acompanyament professional
  Transformació col·lectiva
  En diferents sales de La Farga Congress

  El 17 i 18 d’octubre es durà a terme, a La Farga Congress, el III Congrés de Serveis Socials Bàsics, que sota el lema ‘Acompanyament professional, transformació col·lectiva’, vol posar de manifest la situació actual, el futur dels Serveis Socials Bàsics i el paper dels i les professionals.
 • Veure imatge de El corazón no olvida. Una historia sobre Alzheimer. (nova finestra)
  Dimecres, 17 d'octubre, a les 20 h
  Festival Ciència a escena! Pessics de Ciència
  El Centre Cultural Sant Josep a través del programa "Pessics de Ciència" organitza la primera edició del Festival CIENCIA, A ESCENA!

  Un festival dedicat a muntatges escènics, que tinguin la ciència o la tècnica com a base, fil conductor o argument principal. El festival es celebrarà els dies 17, 18, 19 i 20 d’octubre 2018.

  El corazón no olvida. Una historia sobre Alzheimer
  Conferència teatralitzada


  Auguste Deter acababa de cumplir cincuenta años cuando empezó a sentir celos de su marido. Ese fue el primer síntoma. Le siguió la pérdida de memoria, cada vez mayor, hasta que un día salió de su casa y no supo volver. Cuando empezó a dar gritos diciendo que querían matarla fue ingresada en el Hospital Psiquiátrico de Frankfurt. El Dr. Alois Alzheimer la siguió durante meses y se dio cuenta que estaba ante un extraño caso. 
 • Veure imatge de ¡Despierta para vivir! (nova finestra)
  Divendres, 19 d'octubre, 19 h
  Conferència motivacional a càrrec d'Alexandra Panayotou
  Alexandra Panayotou explicarà la seva trajectòria personal i realitzarà una xerrada emocional amb la qual provocarà un estat profund de reflexió i de motivació. L'esdeveniment recaptarà fons per a la investigació del càncer de mama.
 • Veure imatge de Conferència: Jaume Fuster, gènere negre sense límits (nova finestra)
  Divendres, 26 d'octubre, 19h
  La novel•la negra i policíaca a Catalunya no va tenir una tradició pròpia —amb permís de Rafael Tasis i Manuel de Pedrolo— fins ben entrada la dècada dels setanta. Precisament, un dels artífexs va ser Jaume Fuster i Guillemó (1945-1998), que va inaugurar un camí que ja no tindria aturador per a la literatura que ell va anomenar de «lladres i serenos». Autor de novel•les, traduccions, guions, tasques editorials, articles teòrics... Fuster va ser un treballador incansable, innovador infatigable i jugador compulsiu que ens va dur la modernitat del gènere a casa nostra.
 • Veure imatge de Activitats Maria Aurèlia Capmany (nova finestra)
  Divendres, 26 d'octubre, 19:30 h
  LLOC: Ateneu de Cultura Popular de l’Hospitalet. Carrer Santa Anna 1-7
  Conferència “Maria Aurèlia Capmany. L’època d’una dona”.

  A càrrec d’Agustí Pons. Periodista, escriptor i biògraf de Maria Aurèlia Capmany.
 • Veure imatge de Jornada Fundació Santa Eulàlia (nova finestra)
  Dimarts, 30 d'octubre, 9-14h
  Jornada Qualitat i Calidesa en Atenció a la Dependència. Fer el bé i fer-ho bé
  La Fundació Santa Eulàlia torna a escollir els diferents espais de La Farga Congress per celebrar una de les seves jornades dedicades a professionals del sector que es dedica a la gent gran.
 • Veure imatge de exposolidos (nova finestra)
  del 12 al 14 de febrer, 9-18h
  EXPOSOLIDOS, certamen bienal, celebra la seva novena edició novament a La Farga de L’Hospitalet.

  El Saló de la Tecnologia i el Processament de Sòlids, és la principal fira del sud d’Europa especialitzada en la manipulació i processament de sòlids, materials a granel, pols secs, semi sòlids i separació de sòlids, líquids.

  La presència de les marques líders a EXPOSOLIDOS converteixen el Saló en el lloc idoni per analitzar i comparar solucions a les necessitats tecnològiques dels visitants.

  EXPOSOLIDOS compta amb el suport de les principals empreses europees del sector i dels agents sectorials.

  EXPOSOLIDOS és un esdeveniment pensat per fer negocis, networking i buscar solucions específiques a les necessitats de les empreses que maneguen sòlids, semi-sòlids i requereixen separar líquid-sòlid.
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400