Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Imatge dels autobusos que es podran visitarVeure imatge de Els busos clàssics de TMB visiten dissabte la Festa Major de la Florida (nova finestra)
30/06/2022 11:00:00
Festa Major de la Florida

Els busos clàssics de TMB visiten dissabte la Festa Major de la Florida

Es podran veure i se’n podrà conèixer la història, de 10 a 13.30 hores, a l’avinguda de Miraflores amb el carrer de les Aigües del Llobregat

Dissabte, 2 de juliol, els tres millors autobusos d’època de la Fundació TMB estaran exposats a L’Hospitalet durant la  festa del comerç al carrer que se celebra en el marc de la Festa Major de la Florida.

Els tres autobusos, que es podran visitar i dels quals es podrà conèixer la història, seran el francès Chausson Urbas 59, que va cobrir línies metropolitanes de 1955 a 1976; el Dodge Brothers 240, model nord-americà que va arribar a Espanya l’any 1936 i va servir per transportar soldats durant la Guerra Civil, i l’Aclo Regent III, un vehicle britànic de dos pisos que va circular per Barcelona de 1949 a 1965.

Els autobusos estaran exposats amb animació d’època dissabte, 2 de juliol, de 10 a 13.30 h, a l’avinguda Miraflores amb el carrer de les Aigües del Llobregat, en el marc de la Festa Major de la Florida.

TMB celebra el centenari de la primera xarxa d’autobusos de Barcelona durant tot aquest any 2022, amb un programa d’activitats extens i per a tots els públics. Es tracta de posar en valor el patrimoni històric de TMB, i, alhora, explicar el present i el futur de l’autobús urbà com a manera de moure’s sostenible, eficient i segura, amb la incorporació recent a la flota d’autobusos elèctrics i, darrerament, d’hidrogen d’origen verd.

Podeu conèixer tota la programació i informació sobre el Centenari del Bus i aprofundir en la col·lecció d’autobusos clàssics de TMB a https://www.tmb.cat/ca/100-anys-de-bus.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400