Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de Nova temporada de música i escena a L’Hospitalet (nova finestra)
22/09/2023 9:30:00
Cultura

Nova temporada de música i escena a L’Hospitalet

Paco Mir, Fabrizio Paterlini, Christina Rosenvinge, Alberto San Juan, Carles Sans i Hono Winterstein són alguns dels noms que veurem aquesta tardor

La nova temporada d’arts escèniques i música de L’Hospitalet es va presentar ahir al vespre a l’Auditori Barradas amb un acte públic amenitzat pel pianista Carlos Bianchini i el clown Arnau Lobo. A l’acte hi va assistir el regidor de l’Àrea de Serveis a les Persones, David Quirós.

L’adaptació lliure d’un text del dramaturg Bertolt Brecht donarà el tret de sortida a la nova temporada al Teatre Joventut el dijous 28 de setembre. El pa nostre de cada dia, dirigida per Pepa Calvo, és una crítica política i social que convida a la reflexió i l’acció.

Més endavant, Elektra.25 (21 d’octubre), de la companyia Atalaya, recupera el millor de la posada en escena d’un dels grans muntatges teatrals del teatre andalús de les darreres dècades entorn d’un tema universal: la venjança.

Al novembre, dos dels membres del Tricicle en la seva nova etapa en solitari passaran pel teatre de la ciutat. D’una banda, Paco Mir recrea i dirigeix El perro del hortelano (10 de novembre), a partir del text de Lope de Vega. D’altra banda, Carles Sans presenta Per fi sol! (24 de novembre), on parla d’anècdotes professionals i personals viscudes amb el Tricicle.

Cal destacar també que el duo Jordi Galceran i Sergi Belbel presentaran FitzRoy (5 de novembre), en el qual quatre escaladores es troben bloquejades a mitja ascensió d’aquesta muntanya situada a la Patagònia sud.

Dins el Festival Acròbates, Alberto San Juan, acompanyat de la Banda, serà Federico García Lorca en Nueva York en un poeta (17 de novembre). L’espectacle, musicalitzat, reprodueix el text i la poesia que el poeta va pronunciar en una conferència-recital el 1930 a la residència de senyoretes de Madrid.

La programació de tardor també tindrà un espai per a la comèdia, en mans de Joan Pera, amb Master Xof  (6 d’octubre), de la qual és l’autor i cap de cuina de La Perdiueta Eixerida. L’endemà, l’hospitalenc Raúl Alcaraz presentarà 15 años ... tiene mi humor (7 d’octubre), un resum dels seus millors moments sobre l’escenari. Amb un to més dramàtic, Conspiranoia (27 d’octubre), amb Eduard Farelo, parla d’una “intervenció” que prepara un grup d’amics per redreçar la conducta d’un dels seus membres.

Quant a les propostes musicals, l’Auditori Barradas encetarà la temporada amb Maüpas (7 d’octubre), un dels artistes que millor representa la world music a Catalunya. Seguidament, Fabrizio Paterlini (25 d’octubre) demostrarà perquè és un dels pianistes més reconeguts i inclassificable.

Durant el mes de novembre, en el marc del Festival Acròbates, l’Orchestra Fireluche (4 de novembre) recordarà la figura d’en Pau Riba portant en directe els dos treballs discogràfics firmats a mitges amb el poeta. A La risa en verso (5 de novembre), l’actor Pepe Viyuela i el baríton Luis Santana presentaran un recital al voltant de l’humor mitjançant una selecció de fragments dels grans escriptors de la literatura espanyola. Més endavant, Dafnis Balduz i Jaume Madaula seran, respectivament, Salvador Espriu i Gabriel Ferrater a El ring (23 de novembre), on representen escenes de la Guerra Civil, reciten poemes i malparlen l’un de l’altre.

El Festival Django portarà per primer cop a Fanou Torracinta (10 de novembre) que acosta el jazz manouche de Còrsega a L’Hospitalet. El festival continuarà al Teatre Joventut amb Hono Winterstein (11 de novembre), un músic que és història viva d’aquest gènere.

El gypsy jazz donarà pas al blues amb Luca Filastro & Christian Rannenberg & Lluís Coloma Trio (25 de novembre) a la festa del Boogie Woogie, en el marc del cicle de Blues & Boogie L'Hospitalet. Aquell mateix dia, la cantautora Christina Rosenvinge tancarà el Festival Acròbates al Teatre Joventut presentant un nou disc on recupera els versos de Safo, la poeta que va cantar al desig i la passió amb total llibertat.

D’entre les propostes familiars de l’Auditori Barradas, destaquen Un imprevist de no res (28 d’octubre), un espectacle per acostar la música lírica als infants de la mà de la soprano Indira Ferrer, del tenor Ricard Alonso i de Manuel Ruiz al piano. Més endavant, a De poetes, cançonetes (12 de novembre) amb cançons infantils fetes amb poemes originals, els infants cantaran, sense adonar-se’n, versos dels grans poetes en llengua catalana.

Les programacions completes es poden consultar als webs del Teatre Joventut i de l’Auditori Barradas.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400