Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter

20/09/2019

L’FP estrena noves especialitats a L'H 

Augmenta l’oferta de l’FP dual, que passa dels 19 cicles del curs passat als 25 actuals 

Veure imatge de  L’FP estrena noves especialitats a L'H  (nova finestra)
El nou curs ha començat a L’Hospitalet amb 4.365 alumes de formació professional: 1.640 estudiants de cicles de grau mitjà i 2.132 de grau superior (amb un total de 3.772), 388 d’ensenyaments artístics, 19 d’ensenyaments esportius, 128 de programes de formació i inserció, 36 d’itineraris formatius específics i 22 de formació professional bàsica.

Amb motiu de l’inici del curs 2019-2020, l’alcaldessa, Núria Marín, i el tinent d’alcaldia d’Educació, Jaume Graells, han visitat avui l’Institut Can Vilumara, del Centre. Aquest institut va ser el primer d’incorporar un CFGS de promoció de la igualtat de gènere.

Entre les novetats, aquest any destaca l’augment de l’oferta a la ciutat de l’FP dual, que passa dels 19 cicles del curs passat als 25 que s’ofereixen en el que acaba de començar. Aquesta modalitat combina la formació al centre educatiu i l’aprenentatge a l’empresa.

També s’incorporen a l’oferta d’FP en centres públics de L’Hospitalet els cicles superiors d’organització i control d’obres de construcció i de màrqueting i publicitat a l’Institut Provençana; el cicle superior de mecatrònica industrial a l’Institut Llobregat, i el grau mitjà d’estètica i bellesa a l’Institut Pedraforca. Tots en modalitat dual.

Pel que fa als Itineraris formatius específics, s’ofereix com a novetat l’especialitat d’auxiliar en manteniment d’instal•lacions esportives a l’Institut Pedraforca.

La ciutat compta amb 15 centres educatius que ofereixen 69 titulacions   16 famílies professionals.

L’Ajuntament de L’Hospitalet aposta per la formació professional com a instrument imprescindible de progrés i desenvolupament per a la ciutat, que facilita la continuïtat dels itineraris formatius i millora l’índex d’ocupabilitat de les persones. L’objectiu és ajustar l’oferta formativa de l’FP a les necessitats del mercat de treball i, en especial, al teixit empresarial de la ciutat i el seu entorn, generant complicitats entre les empreses i els instituts de formació professional.

Últimes notícies

Veure imatge de Reformada l’illa entre els carrers de Menéndez Pidal, de Sant Rafael i l’avinguda d’Isabel la Catòlica (nova finestra)
Veure imatge de Treballs nocturns de fumigació contra l’escarabat de l’om a la zona sud de la ciutat (nova finestra)
Veure imatge de Trobat un refugi de la Guerra Civil durant les obres de construcció de l’Escola Ernest Lluch, a la Torrassa (nova finestra)
Veure imatge de L’Hospitalet convocarà al setembre 25 noves places d’agents de la Guàrdia Urbana (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400