Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter

12/05/2020

Del 19 al 28 de maig, preinscripció de les escoles bressol

Veure imatge de Del 19 al 28 de maig, preinscripció de les escoles bressol (nova finestra)

L’Hospitalet afronta la preinscripció per al curs 2020-2021 amb la creació, com a principal novetat, del tercer institut escola de la ciutat, el Puig i Gairalt, fins ara un centre de primària. Per acollir aquesta nova oferta, l’Ajuntament ha cedit al Departament d’Educació de la Generalitat un terreny contigu al centre per tal d’acollir les noves dependències amb el pas a institut escola.

Per a la primera etapa d’educació infantil (0-3), s’ofereixen un total de 790 places en centres finançats amb fons públics a la ciutat: 359, a les escoles bressol municipals; 190, a les de la Generalitat; 202, a les que tenen conveni amb l’Ajuntament, i 39 a les subvencionades pel Departament d’Educació. Del total de places, 77 corresponen a infants amb necessitats especials.

La preinscripció a les escoles bressol municipals per al curs 2020-2021 es farà del 19 al 28 de maig, de manera telemàtica, i del 25 al 28 de maig, presencialment amb cita prèvia. En l’apartat del web municipal www.l-h.cat/educacio/261733_1.aspx?id=1  figura tota la informació relacionada amb les escoles bressol municipals.

Davant la impossibilitat de realitzar jornades de portes obertes, cadascuna de les escoles bressol municipals ha elaborat un vídeo descriptiu per tal que les famílies en puguin conèixer les instal·lacions. Aquests vídeos es penjaran a l’apartat d’Educació del web municipal.

Quant a la preinscripció per al segon cicle d’educació infantil (P3), la previsió és acollir uns 2.500 infants (50 menys que el curs passat), mentre que per al primer curs d’ESO, la previsió és d’uns 2.700 adolescents (200 més que el curs passat).

Per al proper curs, es redueix l’oferta de P3 en dos grups, que havien estat oberts el curs passat de manera extraordinària, però hi ha el compromís del Departament d’Educació d’obrir-ne de nous si és necessari. Pel que fa a l’ESO, d’una banda, se’n creen quatre de nous: tres als instituts escola Gornal i Pere Lliscart, per donar continuïtat als grups creats en cursos anteriors, i un a l’Institut Santa Eulàlia, per atendre l’augment de la demanda. I, d’altra banda, se n’elimina un, el que s’havia creat de manera extraordinària a l’Institut Bellvitge.

Tal com ha comunicat el Departament d’Educació de la Generalitat, del 13 al 22 de maig es farà la preinscripció escolar per a segon cicle d’educació infantil, educació primària i educació secundària obligatòria. Durant aquest termini, la preinscripció es podrà fer de manera telemàtica, a través del portal del Departament d’Educació http://preinscripcio.gencat.cat.  La documentació necessària, escanejada o fotografiada, s’haurà d’enviar al correu electrònic oficial del centre que es demana en primera opció. Les famílies que no puguin realitzar la preinscripció de manera telemàtica hauran de demanar cita prèvia en el centre que hagin triat en primer lloc, per fer-la presencialment entre el 19 i el 22 de maig.

Per als ensenyaments postobligatoris, les dates queden de la següent manera: batxillerat, del 27 de maig al 3 de juny; cicles de grau mitjà d’FP i d’arts plàstiques i disseny, del 2 al 8 de juny, i cicles de grau superior d’FP i d’arts plàstiques i disseny, del 10 al 17 de juny.

El plantejament és que tots els tràmits es puguin fer en línia per evitar els desplaçaments de les famílies. No obstant això, s’obre un termini presencial per a les famílies que no puguin recórrer a aquesta opció.

L’Ajuntament ha distribuït entre les famílies d’infants que han de fer P3 o primer de l’ESO el curs vinent, més de 5.000 exemplars de la Guia dels centres educatius de L’Hospitalet 2020-2021, en la qual es pot consultar la informació de cada centre.

L’Oficina Municipal d’Escolarització informarà telefònicament a través dels telèfons 010 (per a trucades realitzades des de L’Hospitalet) i 900 10 02 77 (per a trucades realitzades des de fora del terme municipal). D’acord amb els criteris de proximitat, es prioritza que durant la fase presencial les famílies s’adrecin als centres educatius. L’Oficina Municipal d’Escolarització, en casos excepcionals i tràmits extraordinaris, atendrà de manera presencial, per evitar riscos innecessaris.

L’Ajuntament ha activat la neteja als diferents espais de les escoles de L’Hospitalet perquè estiguin amb les condicions adequades de desinfecció per rebre les famílies durant el període de preinscripció presencial, d’acord amb les mesures organitzatives i de prevenció que indica el Departament de Salut de la Generalitat.

Últimes notícies

Veure imatge de Obert el termini per sol·licitar les beques per a estudis no obligatoris homologats de Planeta Formació i Universitats (nova finestra)
Veure imatge de Comencen les obres de l’Escola Ernest Lluch (nova finestra)
Veure imatge de L’Ajuntament reparteix 85.000 mascaretes entre gent gran i infants  (nova finestra)
Veure imatge de La novel·la Las jaurías, d’Alberto Gil, guanya el 14è Premi L’H Confidencial (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400