Ajuntament de L'Hospitalet

Notícies

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

04/09/2017

Les sis escoles bressol municipals de L’Hospitalet ofereixen aquest curs 616 places per a infants 

A L’Hospitalet hi ha 16 escoles bressol públiques o amb ajuts de fons públics Al llarg del trimestre es posarà en marxa una aula d’estimulació multisensorial a la bressol La Casa del Molí
Veure imatge de  Les sis escoles bressol municipals de L’Hospitalet ofereixen aquest curs 616 places per a infants  (nova finestra)
El curs a les escoles bressol municipals comença amb normalitat i plena ocupació. 616 infants de 0 a 3 anys gaudiran d’aquest servei educatiu, un dels més ben valorats per les famílies de L’Hospitalet. La Casa de les Flors, La Casa dels Contes, La Casa dels Arbres, La Casa del Molí, La Casa de la Muntanya i La Casa del Parc obren les portes per donar la benvinguda al nou curs 2017–2018.

L’alcaldessa, Núria Marín, acompanyada pel regidor d’Educació, Jaume Graells, ha visitat avui La Casa de les Flors, que va ser inaugurada el curs 2010-2011 als baixos d’una promoció d’habitatge protegit, en un solar de 2.121m2. El nom de La Casa de les Flors s’explica perquè es troba al barri de la Florida. L’escola té capacitat per a 94 alumnes (sis aules).

En el cas de les escoles bressol municipals a la ciutat de L’Hospitalet, l’Ajuntament ha anat incrementant any rere any les partides pressupostàries en educació per fer front a la reducció d’aportacions per part de la Generalitat. Mentre que el curs 2009-2010 la Generalitat aportava 1.800 euros per plaça, en el curs 2013-2014 havia baixat a 875 euros, i des del curs 2014-2015, a zero euros, ja que el Govern autonòmic va traspassar l’assignació a les diputacions provincials.

Així, malgrat aquesta reducció de les aportacions de la Generalitat, les escoles bressol municipals mantenen els serveis. Des del Fòrum d’Alcaldes i Alcaldesses per l’Educació, del qual forma part L’Hospitalet, se segueix reivindicant el finançament de 0 a 3 anys.

La Xarxa d’Escoles Bressol Municipals de L’Hospitalet permet donar resposta a una necessitat educativa i social, ja que ajuda les famílies a conciliar la vida laboral i personal. En aquest sentit, les sis escoles bressol municipals han donat servei durant tot el mes de juliol, i són, també, les primeres escoles a començar el curs, enguany, el 4 de setembre.

D’altra banda, a més de les sis escoles bressol municipals, n’hi ha 5 més de subvencionades per l’Ajuntament, gestionades per entitats sense afany de lucre, que atendran aquest curs 331 infants (Patufet, Nova Fortuny, Estel Blau, Gua-Gua i Garabatos). Les tres escoles bressol de titularitat de la Generalitat (El Passeig, El Tren i La Florida) atendran 292 infants aquest curs. També hi ha 2 escoles privades subvencionades pel Departament d’Educació de la Generalitat (Llar d’Infants Ding-Dong i Azorín), que atenen 59 infants.

Per tant, sense comptar les llars d’infants privades, a L’Hospitalet hi ha 16 escoles bressol subvencionades amb fons públics, que donen servei a més de 1.200 infants de la ciutat.

L’oferta de places escolars de 0 a 3 anys per al proper curs 2017-2018 es manté estable com en els darrers anys, tot i que, enguany, en el conjunt d’escoles bressol i llars d’infants sostingudes amb fons públics s’han ofert 759 places, 31 menys que el curs anterior. El total de sol•licituds de preinscripció ha estat 1.115, 15 menys que el curs 2016-2017.

Per nombre de sol•licituds, les escoles bressol municipals són les escoles més demandades, amb 665 preinscripcions. Pel que fa a les escoles bressol sense ànim de lucre, subvencionades per l’Ajuntament i la Generalitat, mantenen estable el nombre de sol•licituds, 179 enfront de les 177 del curs anterior. Finalment, cal indicar que les llars d’infants privades subvencionades pel Departament d’Ensenyament han baixat pel que fa al nombre de sol•licituds rebudes, 14 davant les 22 del curs passat.

Pel que fa a les sol•licituds d’infants amb necessitats educatives especials, les escoles bressol municipals n’han rebut 8; les llars d’infants dependents de la Generalitat de Catalunya, 1; les escoles bressol sense afany de lucre subvencionades per l’Ajuntament i la Generalitat, 3, i les llar d’infants privades subvencionades per la Generalitat de Catalunya, cap.

Les escoles bressol municipals són les que tenen matriculats un major nombre d’infants amb necessitats educatives especials, concretament aquest curs seran 19 infants. Per tal d’afavorir el seu procés d’aprenentatge i avançar en el principi d’escola inclusiva, al llarg d’aquest primer trimestre de curs, amb el suport de la Diputació de Barcelona, es posarà en marxa una aula d’estimulació multisensorial a l’escola bressol municipal La Casa del Molí, la primera aula pública a la ciutat per a atendre infants amb pluridiscapacitat i necessitats educatives especials de totes les escoles bressol de la ciutat.

Últimes notícies

Veure imatge de  La Chana pujarà a l’escenari del Teatre Joventut per mostrar el talent d’una artista autodidacta i irrepetible (nova finestra)
Veure imatge de  La Guàrdia Urbana denuncia una carnisseria per abocaments incontrolats (nova finestra)
Veure imatge de Consell de Ciutat (nova finestra)
Veure imatge de  Finalitza la darrera fase de les obres de millora al Cementiri Municipal (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400