Ajuntament de L'Hospitalet

Notícies

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

24/01/2019
Patrimoni

L’antic edifici de Correus de la plaça del Repartidor recupera la seva façana

Aquest edifici catalogat, inaugurat l’any 1927, va ser projectat pel prestigiós arquitecte hospitalenc Ramon Puig i Gairalt
Veure imatge de  L’antic edifici de Correus de la plaça del Repartidor recupera la seva façana (nova finestra)
L’antic edifici de Correus i Telègrafs de la plaça del Repartidor, al Centre, ha recuperat la seva façana original. L’alcaldessa, Núria Marín; el tinent d’alcaldia d’Espai Públic, Habitatge, Urbanisme i Sostenibilitat, José Castro, i el regidor de Districte, Jaume Graells, han visitat aquest matí l’immoble que és de propietat municipal i acull El Repartidor. Escola Restaurant Tragaluz-El Llindar.

Obra del prestigiós arquitecte hospitalenc Ramon Puig i Gairalt, amb inspiració art déco, l’antiga seu de Correus de L’Hospitalet va ser inaugurada l’any 1927 per la reina Victòria Eugènia, i va funcionar com a estafeta central del municipi fins a l’any 2011. L’edifici està catalogat al Pla especial de protecció del patrimoni arquitectònic de L’Hospitalet i també com a bé cultural d’interès local del patrimoni cultural immoble de Catalunya.

L’alcaldessa ha explicat que “després de la intervenció feta a l’estructura i a l’interior de l’edifici, que va permetre la instal•lació de l’Escola Restaurant Tragaluz-El Llindar, la restauració ha servit per recuperar bona part dels elements de la façana original, que havien perdut amb el pas del temps. A L’Hospitalet treballem per recuperar  el nostre patrimoni”.

Aquest edifici històric es va recuperar l’any 2017 per a la ciutat amb el projecte d’escola de restauració impulsat per la Fundació El Llindar, entitat dedicada a oferir a joves que han abandonat el sistema educatiu una segona oportunitat per completar la seva formació i poder tenir accés al món laboral.

L’actuació, sobre una superfície de façana de 295 m2, ha inclòs la restauració dels estucs i esgrafiats, l’acabat exterior de la cúpula, el sòcol i els elements decoratius de pedra artificial, així com la reposició del rellotge, la reparació de l’estructura de la cúpula i la coberta, el repàs i el repintat dels components de ferro i fusta, i la renovació de la rampa d’accés exterior per facilitar l’accessibilitat.

L’execució del projecte ha permès recuperar, entre les finestres de la primera planta, uns plafons esgrafiats que, amb una imatge d’estil noucentista, reprodueixen unes copes amb decoracions florals i vegetals; s’ha fet una reproducció del rellotge original, amb les mateixes característiques, i també de la imatge del lleó de l’esquerra de l’entrada on antigament es tiraven les cartes, que s’hi instal•larà pròximament.

L’edifici conegut com El Repartidor, de dues plantes, ocupa un xamfrà de la plaça del mateix nom i la seva façana va ser dissenyada emfatitzant l’entrada a l’oficina de Correus i Telègrafs, amb un petit porxo flanquejat per pilars i una torre hexagonal com a vestíbul, coronada per una estructura metàl•lica a manera d’element símbol, i un rellotge.

A banda de la façana principal, n’hi ha dues més laterals de diferents dimensions i distribució, amb un sòcol que recorre tot l’edifici. A la planta baixa, hi ha finestres acabades en arc de mig punt, amb ampits de ceràmica ocre i reixa de ferro forjat; mentre que al primer pis, les finestres són de forma rectangular i la decoració és austera, en faixes, motius florals als respiralls i una cornisa amb voladís.

L’execució del projecte, amb un pressupost de 217.400 euros i cinc mesos de treballs, l’ha dut a terme l’Àrea Metropolitana de Barcelona en col•laboració amb l’Ajuntament de L’Hospitalet.

La plaça del Repartidor, on s’ubica l’antic edifici de Correus, va ser objecte d’una remodelació urbanística l’any 2015, en la qual es va restaurar la font que dona nom a l’espai, que data de l’any 1867.

Últimes notícies

Veure imatge de  El Punt Violeta torna a estar present en les festes de L’Hospitalet (nova finestra)
Veure imatge de  174.954 hospitalencs i hospitalenques, convocats a les urnes el 28 d’abril (nova finestra)
Veure imatge de  X Trobada de cavallers, dracs i princeses (nova finestra)
Veure imatge de  Sant Jordi omple de roses i de llibres la rambla de Just Oliveras (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400