Ajuntament de L'Hospitalet

Notícies

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

06/06/2018

El Consell de Nois i Noies tanca el curs amb tota la feina feta 

Format per 132 alumnes de primària i de secundària de centres públics i concertats de la ciutat 
Veure imatge de  El Consell de Nois i Noies tanca el curs amb tota la feina feta  (nova finestra)
L’alcaldessa de L’Hospitalet, Núria Marín, ha presidit avui el Ple que tanca el curs 2017-2018 del Consell de Nois i Noies de primària i secundària de L’Hospitalet. A l’acte, que ha tingut lloc a la sala d’actes del Centre Cultural la Bòbila, també hi han participat el tinent d’alcaldia d’Educació, Jaume Graells, així com representants de les direccions dels centres, tutors i tutores.

En aquesta sessió, els membres del Consell han exposat les conclusions dels treballs realitzats durant tot el curs, que havien estat encarregats per l’alcaldessa el passat 2 de novembre, en el Ple de constitució. El consistori haurà d’estudiar com materialitzar, en la mesura que es pugui, les idees aportades.

Núria Marín ha felicitat els consellers i les conselleres per la bona feina que han fet durant tot el curs i els ha animat a continuar treballant. “Estic impressionada amb tota la feina que heu fet durant el curs, i pels bons resultats. Us felicito molt sincerament. He pres algunes notes de les vostres exposicions i hi ha propostes que em semblen molt interessants, i que intentarem que siguin recollides... en la mesura del possible”.

Els consellers i les conselleres de primària tenien tres encàrrecs: el primer, fer seguiment dels treballs de la zona de jocs al carrer de la Primavera, al barri de la Florida, un projecte que es materialitzarà el pròxim curs, ja que les obres s’iniciaran en el darrer trimestre de l’any, tal com ha anunciat l’alcaldessa. El segon grup s’ha encarregat de dinamitzar la Bústia del Consell, que ja es troba instal•lada a totes les escoles de primària, i que han recollit les propostes, comentaris i crítiques dels escolars. I el tercer, prendre part activa en la campanya “Ser cívic és guai” amb accions adreçades als infants i als adolescents de la ciutat per fer una ciutat més cívica i respectuosa.

Pel que fa als encàrrecs a l’alumnat de secundària, han funcionat tres grups. El grup Espai públic, urbanisme i coneixement de ciutat, que ha dissenyat una ruta d’amagatalls o caches mitjançant eines de localització geocaching per donar a conèixer espais emblemàtics per als adolescents a la ciutat, i que s’ha concretat al barri de Bellvitge. El grup Mitjans de comunicació, que ha treballat en l’elaboració de l’audiovisual Desmuntatòpics sobre micromasclimes, un tema que ha estat escollit pels consellers i les conselleres, i que han plasmat en un vídeo titulat I si et passés a tu?, escrit i protagonitzat pel mateix alumnat. I, finalment, el grup Ús del temps lliure ha confeccionat un programa de ràdio que dona veu al grups, associacions i entitats de joves que hi ha a la ciutat. Aquests dos últims projectes s’han fet en col•laboració amb els professionals de Torre Barrina, Centre Municipal de Creació Multimèdia de L’H.

El Consell de Nois i Noies de L’Hospitalet és un òrgan participatiu format aquest curs per 132 alumnes de 17 centres de primària i 19 centres de secundària escollits entre l’alumnat dels centres educatius públics i concertats de la ciutat. La permanència al Consell és com a màxim de dos cursos i cada curs se’n renova una part. Enguany es van incorporar al Consell 41 nous consellers i conselleres de primària i 36 de secundària.

El Consell de Nois i Noies s’emmarca dins de la Carta de ciutats educadores. Es tracta d’un projecte participatiu, que té com a objectiu formar ciutadans i ciutadanes crítics i compromesos. El Consell el constitueixen nois i noies de 10 a 16 anys elegits, a principi de curs, entre l’alumnat dels diferents centres de primària i secundària de la ciutat i compta amb la implicació dels tutors i de les famílies.

Últimes notícies

Veure imatge de  El Camp Municipal de Futbol acull el partit solidari "Pels Valents!" (nova finestra)
Veure imatge de  Un dragó de Komodo, mudat per a l’ocasió, és el protagonista del cartell de les Festes de Primavera 2019 (nova finestra)
Veure imatge de  La Quinzena de dansa s'estrena a L'H amb ritmes africans (nova finestra)
Veure imatge de  El Centre Municipal la Florida – Ana Díaz Rico acull l’exposició “40 anys vetllant per la convivència a la ciutat, 40 anys fent ciutat”   (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400