Ajuntament de L'Hospitalet

Notícies

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

01/02/2019

De l'Escola Bressol a l'Escola de Primària: acompanyem a les famílies en "El pas a P3" – L’any que ve anem al cole-

Veure imatge de  De l'Escola Bressol a l'Escola de Primària: acompanyem a les famílies en "El pas a P3" – L’any que ve anem al cole- (nova finestra)
A partir de divendres dia 1 de febrer i fins el dia 14 de febrer,  l'Ajuntament informa les famílies de les Escoles Bressol i Llars d’Infants com fer el pas al parvulari. Ofereix xerrades que es realitzaran abans de les dates previstes per les escoles de primària de fer les Jornades de Portes Obertes. (podeu consultar les Portes Obertes dels centres de primària en el següent enllaç: Jornades de Portes Obertes)

Com cada any, des de les escoles bressol s’organitzen xerrades per a famílies que acaben l’escola i comencen una nova etapa a “l’escola dels grans”. L’Ajuntament col•labora amb les escoles i un equip de tècnics i tècniques d’educació municipals assisteixen a les escoles bressol i llars d’infants de la ciutat per informar i acompanyar les famílies en el pas dels seus fills al Parvulari.

Aquestes xerrades permeten a les famílies adquirir algunes pautes al voltant d’aspectes com la importància de conèixer l’escola per ajudar els infants a fer una bona adaptació; les rutines que cal treballar, el desenvolupament de capacitats, el paper de la família, entre d’altres. També s’informa del calendari de jornades de portes obertes que ofereixen les escoles de primària, així com de la documentació que han de portar quan vulguin formalitzar la preinscripció a P3.

Moltes famílies consulten temes relacionats amb la documentació, valoració de puntuació, dubtes sobre la tramitació, però, també, durant aquestes sessions se’ls aporta informació sobre la importància de visitar les escoles que els interessen durant les jornades de portes obertes i en què s’han de fixar o preguntar per triar l’escola que més els atrau per als seus fills i filles, tenint en compte que s’hi estaran molts anys a  l’escola i aquesta formarà part de les seves vides.

Enguany, aquestes xerrades s’estan realitzant en les sis escoles bressol municipals: La Casa del Parc, La Casa dels Contes, La Casa dels Arbres, La Casa de les Flors, La Casa del Molí, la Casa de la Muntanya, i també a les escoles bressol privades subvencionades: Garabatos, Patufet i La Nova Fortuny i en les llars d’infants privades subvencionades La Gua-Gua, i l’Estel Blau.

També, l’Oficina Municipal d’Escolarització (OME) és un punt central d’informació a la ciutat en el que las famílies poden consultar les qüestions que els interessi sobre l’oferta educativa a la ciutat i sobre el proper curs 2019-2020.

Si cliqueu en el següent enllaç: Xerrada del PAS A P3, podreu veure el reportatge sobre una de les sessions programades durant aquest mes de febrer adreçades a les famílies.
 

Últimes notícies

Veure imatge de  Nova temporada de Fit Games L’H, el programa de promoció de la salut i l’exercici físic entre els adolescents   (nova finestra)
Veure imatge de  David Monthiel rep el Premi L’H Confidencial (nova finestra)
Veure imatge de  Avui engega el festival d’innovació tecnològica L’Hospitalet-XR (nova finestra)
Veure imatge de  Els infants de les escoles aprenen a esmorzar bé (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400