Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter

30/06/2020 13:00:00
Sostenibilitat

L’edifici B de l’Ajuntament és objecte d’un projecte integral de rehabilitació energètica 

L’objectiu és millorar el comportament energètic i l’impacte ambiental de l’edifici municipal de nou plantes del carrer de Josep Prats

Amb el pla de reformes que es durà a terme a les instal·lacions, s’hi aconseguirà un estalvi energètic del 60%

El projecte, de 2,65 milions d’euros, està finançat per l’Ajuntament de L’Hospitalet, la Diputació de Barcelona i el FEDER de la Unió Europea                                                                       
Veure imatge de L’edifici B de l’Ajuntament és objecte d’un projecte integral de rehabilitació energètica  (nova finestra)

L’edifici B de l’Ajuntament, el bloc de nou plantes que s’aixeca darrere de la històrica Casa de la Vila, serà objecte durant els pròxims nou mesos d’un projecte integral de rehabilitació energètica i altres reformes de les seves instal·lacions.

L’objectiu d’aquesta actuació és millorar el comportament energètic i l’impacte ambiental de l’edifici municipal del carrer de Josep Prats, 2, en la línia marcada aquest mandat per l’Ajuntament de dur a terme accions en tots els àmbits que contribueixin a assolir els objectius de desenvolupament sostenible (ODS) de les Nacions Unides. Les reformes permetran aconseguir una eficiència més gran de les instal·lacions i assolir un estalvi energètic del 60%.

Atesa l’envergadura i l’abast del projecte, que té un pressupost d’adjudicació de 2,65 milions d’euros, en el seu finançament hi participen, a més de l’Ajuntament de L’Hospitalet, la Diputació de Barcelona i el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea.

Entre altres actuacions, el projecte inclou la substitució integral de les dues façanes principals de l’edifici i la consolidació i reparació de les façanes laterals; l’aïllament de les cobertes; una nova climatització, amb sistema d’humidificació; ventilació amb recuperadors de calor i sensors de CO2; il·luminació LED, monitoratge de consums i generació solar fotovoltaica, amb una nova planta d’autoconsum.

Les altres actuacions de remodelació que es realitzaran a l’edifici suposaran la millora, entre d’altres, dels serveis higiènics, que seran adaptats perquè siguin accessibles; la distribució elèctrica i de dades, i el sistema de centralització d’instal·lacions per plantes.

L’edifici B de l’Ajuntament, projectat l’any 1969 per ampliar la casa consistorial, té una altura de 34,50 metres i una superfície total construïda de 3.603 metres quadrats. Està format per un cos vidrat central, amb estructura d’alumini a les façanes i sense protecció solar, alhora que manté sistemes constructius i instal·lacions amb un baix nivell d’eficiència energètica.

L’execució del projecte de rehabilitació energètica i altres reformes a l’edifici del carrer de Josep Prats s’emmarquen dins de la política de sostenibilitat mediambiental i eficiència energètica que impulsa l’Ajuntament en les seves instal·lacions i en les actuacions a l’espai públic. A més, suposarà una important millora en les condicions de treball i del servei públic que es presta a la ciutadania en aquestes dependències, on s’ubiquen diferents àrees municipals.

 

Últimes notícies

Veure imatge de Nou carril bici segregat a la travessia Industrial (nova finestra)
Veure imatge de Remodelació del Govern municipal (nova finestra)
Veure imatge de Es presenta el Pacte de ciutat davant del Consell de Ciutat de L’H  (nova finestra)
Veure imatge de Aprovat el projecte de soterrament de la Granvia a L’Hospitalet  (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400