Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de David Quirós reorganitza el govern municipal per obrir una etapa de canvi a la ciutat (nova finestra)
17/06/2024 14:45:00
Govern municipal

David Quirós reorganitza el govern municipal per obrir una etapa de canvi a la ciutat

El cartipàs el formen tres tinències d’alcaldia i Jesús Husillos s’estrenarà en les tasques de portaveu de l’equip de govern

L’Ajuntament de L’Hospitalet ha fet públic avui el nou cartipàs municipal per encarar amb força el primer mandat del nou alcalde David Quirós. Es tracta d’un organigrama per al mandat 2024-2027 que està format per cinc àrees de gestió per donar resposta a les prioritats de govern que el nou alcalde va avançar dissabte en el seu discurs d’investidura: l’Àrea d’Alcaldia-Presidència, l’Àrea de Seguretat i Govern Intern, l’Àrea de Ciutat de Drets, l’Àrea de Ciutat Transformadora i l’Àrea de Qualitat Urbana.

La nova estructura neix per obrir una nova etapa a la ciutat i posa èmfasi en aquells principis que marcaran i prioritzaran l’acció de govern els pròxims tres anys: desenvolupar un programa d’intervenció integral al territori que conforma el Samontà, des de la Torrassa fins a Pubilla Cases; fer el primer pla d’habitatge de L’Hospitalet; afrontar la situació d’emergència climàtica i aconseguir que cada família disposi d’un espai de proximitat verd i saludable a menys de cinc minuts de casa seva; tenir equipaments i serveis públics de primera qualitat; fer de la convivència i la seguretat una de les màximes prioritats, i ser la ciutat del coneixement i de la creativitat.

“El nou cartipàs s’ha dissenyat per donar resposta a la nova realitat i els nous reptes que s’han d’afrontar a la ciutat. Obrim una nova etapa en la qual hem d’humanitzar la ciutat, tenir cura de les petites coses, aquelles que sumades ens converteixen en una gran ciutat. Volem que L’Hospitalet sigui el millor lloc per viure”, ha comentat l’alcalde David Quirós en referència a l’organització del seu primer govern municipal.

El cartipàs el formen tres tinències d’alcaldia, i pel que fa a la Junta de Govern per a aquest mandat la formen l’alcalde, David Quirós Brito, i els tinents d’alcaldia Jesús Husillos Gutiérrez, Laura García Manota, David Gómez Luque, José Antonio Alcaide Martín i Maite Revilla Sánchez. A més, Jesús Husillos Gutiérrez s’estrena com a portaveu de l’equip de govern.

La distribució de les cinc àrees municipals és la següent:

ÀREA D’ALCALDIA-PRESIDÈNCIA
David Quirós Brito

Aquesta àrea inclou la planificació estratègica i el seguiment executiu de l’actuació municipal, l’Agenda Urbana 2030-2050 (desenvolupament urbanístic, habitatge, mobilitat, transició ecològica i plans integrals), la transformació digital, l’atenció ciutadana i la coordinació dels òrgans interns de l’Ajuntament.

L’Agenda Urbana 2030-2050 tindrà José Antonio Alcaide Martín com a regidor de govern. Mentre que en aquesta mateixa àrea Rafael Gómez Viñas s’encarregarà de la Coordinació Territorial com a regidor adjunt.

ÀREA DE SEGURETAT I GOVERN INTERN
Jesús Husillos Gutiérrez
(1r tinent d’alcaldia i portaveu del grup de govern)

Comprèn, entre d’altres, la programació i l’elaboració dels pressupostos, la gestió tributària i la contractació, la comptabilitat, la logística i les compres, la intervenció general municipal, la tresoreria i l’ordenació tributària, la seguretat i la convivència i els recursos humans.

Seguretat i Convivència tindrà José Antonio Alcaide Martín com a regidor adjunt i dintre de l’Àrea de Seguretat i Govern Intern figura també Imán Aisa Abdellaoui com a portaveu adjunta del grup de govern.

ÀREA DE CIUTAT DE DRETS
Laura García Manota
(2a tinenta d’alcaldia)

És l’àrea responsable de l’atenció a les persones (serveis socials, atenció a la dependència i polítiques d’acollida i integració), cohesió social i igualtat (feminisme, polítiques LGTBI i persones amb diversitat funcional), cicles de vida i participació ciutadana i salut.

Aquesta àrea inclou Olga Gómez Fernández com a regidora adjunta de Cicles de Vida, amb competències en envelliment actiu, joventut i infància i adolescència.

ÀREA DE CIUTAT TRANSFORMADORA
Laura García Manota
(2a tinenta d’alcaldia)

Executa les polítiques per al desenvolupament econòmic i social de la ciutat (relacions amb el teixit productiu, formació i promoció de l’ocupació i foment del turisme, consum, comerç i mercats). Inclou també Igualtat d’Oportunitats, que comprèn Cultura, Educació i Esports.

Aquesta àrea compta amb María Teresa Revilla Sánchez com a regidora de govern d’Esports i Imán Aisa Abdellaoui com a regidora adjunta d’Economia de Proximitat, amb competències en economia social, consum, comerç i mercats.

ÀREA DE QUALITAT URBANA
David Gómez Luque
(3r tinent d’alcaldia)

És l’àrea responsable del manteniment i de la neteja de la ciutat, i de les obres i inversions. Coordina i gestiona en matèria de recollida i transport de residus, neteja i manteniment de l’espai públic i de la conservació, renovació i millora dels parcs i jardins i les zones verdes. Coordina les brigades municipals i gestiona els serveis funeraris i el cementiri municipal. També gestiona medi ambient i fa la conservació i el manteniment de tota classe d’edificis municipals.

Aquesta àrea compta amb Lola Ramos Zafra com a regidora adjunta de Qualitat de l’Espai Públic, amb competències en neteja i sanejament, parcs i jardins, manteniment del patrimoni històric i instal·lacions municipals, cementiri i serveis funeraris i manteniment de l’espai públic.

I també inclou Maite Revilla Sánchez com a regidora adjunta de Ciutat Sostenible i sense Barreres, amb competències en verd urbà i biodiversitat, accessibilitat, via pública i mobilitat.

Pel que fa als districtes, es manté la voluntat d’aprofundir en la política de proximitat per donar una resposta més adient i ràpida a les necessitats dels veïns i de les veïnes dels diferents barris.

La distribució és la següent:

Districte I (el Centre, Sant Josep i Sanfeliu)
Rafa Gómez Viñas

Districte II (Collblanc i la Torrassa)
Olga Gómez Fernández

Districte III (Santa Eulàlia i Granvia Sud)
Imán Aisa Abdellaoui

Districtes IV i V (les Planes, la Florida, Pubilla Cases i Can Serra)
David Gómez Luque

Districte VI (Bellvitge i Gornal)
Rafa Gómez Viñas

 

L’organització de les competències del nou govern municipal pot tenir modificacions amb la celebració del Ple ordinari del mes de juny i l’entrada com a regidors de Cristina Santón Ramiro i David Torres González.
 

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400