Ajuntament de L'Hospitalet

Notícies

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

16/10/2019
Educació i Salut

Els infants de les escoles aprenen a esmorzar bé

L’Ajuntament promou el taller “Esmorzem bé!” per a alumnes de cinquè de primària de les escoles i “Cuina sense pares” per a joves de 14 a 18 anys Avui es commemora el Dia Mundial de l’Alimentació
Veure imatge de  Els infants de les escoles aprenen a esmorzar bé (nova finestra)
L’Ajuntament organitza durant aquest mes el taller “Esmorzem bé!”, que busca fomentar els hàbits saludables al primer àpat del dia. El taller es realitza amb l’alumnat de cinquè de primària de les escoles públiques de la ciutat, ja que des de Sanitat es considera que aquest període és ideal perquè els infants comencin a assumir l’autonomia de preparar-se ells mateixos algun dels àpats del dia.

Aquest mes d’octubre fan el taller un total de 427 alumnes. El programa es realitza cada curs des del 2012 i l’any passat hi van participar més de 1.200 alumnes.

Aquest programa té la finalitat de conscienciar els nens i les nenes sobre la importància d’una bona alimentació, lligada a la pràctica esportiva i al coneixement de la piràmide dels aliments de la dieta mediterrània.  En iniciar l’activitat, es passa una enquesta per tal de conèixer els hàbits alimentaris dels infants respecte a l’esmorzar a casa. Després, es projecta l’audiovisual Menja bé, tu hi guanyes de la Diputació de Barcelona i posteriorment, en el menjador, es fa un esmorzar saludable amb els tres grups d’aliments bàsics per un àpat adequat: lactis, cereals i fruita.  

Aquest taller forma part de tota del pla de formació en hàbits saludables que es fomenta des de l’Àrea Municipal d’Equitat i Drets Socials.

Un altre taller que es farà pròximament a L’Hospitalet  és el de “Cuina sense pares” del Servei de Salut Pública de la Diputació de Barcelona, una sessió de dues hores que té com a objectiu fomentar una alimentació saludable i animar els joves de 14 a 18 anys a cuinar amb receptes fàcils, ràpides i econòmiques. El curs passat el van fer 45 alumnes de l’Esplai Jove la Claqueta, l’Espai Jove Carrilet i l’Esplai Pubilla Cases.

Últimes notícies

Veure imatge de  La Setmana de la Solidaritat crida a reflexionar per eliminar la violència envers les dones   (nova finestra)
Veure imatge de  Compromís de la Generalitat per construir el nou Hospital General a Can Rigal   (nova finestra)
Veure imatge de  Nou parc infantil de trànsit estable a la Feixa Llarga (nova finestra)
Veure imatge de  En el Dia dels Drets dels Infants es fa una jornada organitzada pels síndics de greuges de L’Hospitalet i altres poblacions    (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400