Ajuntament de L'Hospitalet

Notícies

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

12/04/2018

L’Hospitalet obre la preinscripció escolar per al curs 2018-2019 amb l’ampliació de grups a primària i secundària 

Veure imatge de  L’Hospitalet obre la preinscripció escolar per al curs 2018-2019 amb l’ampliació de grups a primària i secundària  (nova finestra)
El termini de preinscripció a les escoles públiques i concertades per al curs 2018-2019 s’obre a tot Catalunya demà i a L’Hospitalet ho fa amb novetats destacades com és l’ampliació de grups escolars tant a primària com a secundària.

El període per realitzar la preinscripció per a l’escolarització dels alumnes de segon cicle d’educació infantil de P3 a P5, educació primària de 1r a 6è i educació secundària obligatòria de 1r a 4t d’ESO serà del 13 al 24 d’abril, finalitzant amb la matriculació de l’alumnat del 21 al 27 de juny.

Aquest matí, l’alcaldessa de L’Hospitalet, Núria Marín, ha assistit a la presentació del període de matriculació per al curs 2018-2019 a l’Institut Llobregat acompanyada del tinent d’alcaldia d’Educació, Jaume Graells, i el regidor del Districte, David Quirós.

L’alcaldessa ha destacat la importància del recent l’acord amb el departament d’Educació que permetrà una important inversió en els centres escolars de la ciutat enguany, així com la construcció d’un nou institut. “La ciutat tindrà un institut nou de construcció junt a l’actual IES Llobregat”.

Enguany a L’Hospitalet el nombre d’alumnes que es preveu per a la preinscripció al curs escolar  de P3, segons dades del padró que corresponen als naixements de l’any 2015, serà aproximadament d’uns 2.546 infants.

Pel que fa als adolescents que realitzaran la preinscripció al primer curs de l’etapa educativa de l’ESO, segons dades del padró que corresponen als naixements de l’any 2006, en seran aproximadament uns 2.549.

Com a novetats de l’educació secundària, cal destacar la creació de l’Institut Escola Gornal per a la continuïtat dels alumnes de primària de l’Escola Gornal en aquest mateix centre, amb la creació del 1r curs de l’ESO, una històrica reivindicació de la comunitat educativa i del claustre del centre a la qual ha donat suport l’Ajuntament. També la divisió en dos de l’Institut Llobregat: l’edifici ubicat al barri de Santa Eulàlia es convertirà en un nou institut i acollirà els estudis d’ESO i batxillerat, i l’equipament ubicat al barri de Sant Josep acollirà els estudis de cicles formatius de formació professional i mantindrà el nom actual. Una primera mesura imprescindible per afrontar el gran creixement dels alumnes d’ESO que es comença a viure a la ciutat i que en el futur requerirà noves mesures.

En altres aspectes, l’Escola Pere Lliscart passa de la zona educativa E2 (la Florida) a formar part de l’àrea E1 (Collblanc-la Torrassa).

A L’Hospitalet, el curs vinent hi haurà 33 escoles de segon cicle educació infantil i primària públiques, 14 instituts de secundària obligatòria públics, 2 escoles d’educació especial, 1 institut escola públic, 1 escola de segona oportunitat i 25 escoles concertades.

Pel que fa al nombre d’aules, es manté l’ oferta de P3 a tota la ciutat. Així s’ha tret un grup a les escoles Pompeu Fabra (Santa Eulàlia) i Pep Ventura (Collblanc-la Torrassa) que es va obrir extraordinàriament el curs anterior, però s’ha creat un grup nou a les escoles Josep Janés (el Centre-Sant Josep-Sanfeliu) i Pere Lliscart (Collblanc-la Torrassa).

En total són 92 grups de P3: 54 a l’escola pública i 38 a l’escola concertada.

Pel que fa als nivells intermedis, es creen 6 grups nous des de P5 fins a 3r de primària distribuïts a tota la ciutat per atendre la població escolar que arriba a la ciutat al llarg del curs: un de 1r de primària a l’Escola Bernat Desclot (Santa Eulàlia); un de 1r i un de 3r de primària a l’Escola Bernat Metge (Bellvitge-Gornal); un de P5 a l’Escola Josep Janés (el Centre-Sant Josep-Sanfeliu); un de 2n de primària a l’Escola Folch i Torres (Pubilla Cases-Can Serra), i un 3r de primària a l’Escola Puig i Gairalt (Pubilla Cases-Can Serra).

Pel que fa a l’ESO, s’incrementa  l’oferta de 1r d’ESO en 4 grups més distribuïts a tota la ciutat: es crea un a l’institut nou sorgit de la segregació de l’Institut Llobregat mentre es treu un grup creat extraordinàriament el curs passat a l’Institut Bisbe Berenguer (Santa Eulàlia). I es crea un grup nou de 1r ESO a l’Institut Apel•les Mestres (el Centre-Sant Josep-Sanfeliu): un a l’Institut Rubió i Ors (Pubilla Cases-Can Serra): un altre a l’Institut Eduard Fontserè (Pubilla Cases-Can Serra), i un darrer a l’Institut Escola Gornal (Gornal).

En total seran 81 grups de 1r d’ESO: 44 en instituts públics i 37 grups en centres concertats.

En les darreres setmanes, els centres públics d’educació infantil, primària i secundària de la ciutat han fet jornades de portes obertes amb l’objectiu que les famílies coneguin les instal•lacions i el projecte pedagògic de les escoles i els instituts amb vista al proper curs.

Per donar a conèixer l’oferta existent, l’Ajuntament de L’Hospitalet fa arribar la Guia dels centres educatius de L’Hospitalet (curs 2018-2019) a les més de 5.000 famílies de la ciutat que tenen infants de 3 anys i de 12 anys, és a dir, que inicien un nou cicle educatiu.

Aquesta guia —que recull tota l’oferta educativa de la ciutat amb les característiques i els serveis de cada centre, així com el calendari de les jornades de portes obertes i la normativa i els documents de la preinscripció— també es pot consultar i descarregar al web municipal www.l-h.cat/educacio.

L’Ajuntament de L’Hospitalet i el Departament d’Ensenyament acorden la construcció de l’Escola Paco Candel

A més de la creació dels equipaments ja descrits, com l’Institut Escola Gornal i la segregació de l’Institut Llobregat, l’Ajuntament i el Departament d’Ensenyament han acordat també la construcció de l’Escola Paco Candel.  Ensenyament n’assumirà el finançament i l’Ajuntament en desenvoluparà el projecte i la construcció. També es preveu la construcció de l’Escola Ernest Lluch, que segueix el curs previst, ara en fase de redacció definitiva del projecte.

Aquestes actuacions s’emmarquen en el desplegament de l’acord marc de col•laboració establert entre ambdues administracions el 2016, basat en la corresponsabilitat per a la prestació del servei educatiu a la ciutat.

Pel que fa a equipaments d’educació infantil i primària, l’acord també preveu per enguany una inversió global d’1,45 milions d’euros per a obres de millora en centres educatius, dels quals 270.000 euros seran aportats per l’Ajuntament.

Així, ambdues administracions —Ajuntament i Departament d’Educació— faran obres de millora en set escoles d’infantil i primària: Bernat Metge (nova coberta i sanitaris), Busquets i Punset (sanitaris), Frederic Mistral (vestidors del gimnàs), Joaquim Ruyra (nova coberta i cuina), Menéndez Pidal (caldera de la calefacció), Milagros Consarnau (sanitaris) i Provençana (instal•lació elèctrica). També s’ampliaran mòduls a l’Escola Paco Candel.

Respecte als instituts, el Departament d’Educació també farà una inversió de 612.000 euros. Es faran adequacions als següents instituts: Eugeni d’Ors, Margarida Xirgu, Bellvitge, Rubió i Ors, Llobregat, Pedraforca i Apel•les Mestres, on es substituirà la coberta de l’edifici principal.

Un total de més de dos milions d’euros en obres als centres educatius de la ciutat que vol recuperar el ritme inversor del Departament d’Ensenyament a L’Hospitalet.

S’incrementa l’oferta de 1r d’ESO en quatre grups més

Pel que fa als nivells intermedis, es creen sis grups nous de P5 a 3r de primària

Es manté l’oferta de P3 a tota la ciutat

També es posa en funcionament un nou institut, fruit de la segregació de l’Institut Llobregat, i l’Escola Gornal es converteix en institut escola
 

Últimes notícies

Veure imatge de  La línia L11 uneix els hospitals de Bellvitge i Moisès Broggi passant pels barris de Sanfeliu, Centre i Bellvitge (nova finestra)
Veure imatge de  La nova línia L11 uneix els hospitals de Bellvitge i Moisès Broggi passant pel barri de Sanfeliu (nova finestra)
Veure imatge de  El pont de la Vanguard es transforma amb una instal·lació artística  (nova finestra)
Veure imatge de  1r Congrés de l’Esport a les Grans Ciutats (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400