Compartir:
  • Facebook
  • Twiter

30/09/2020

El nou curs d’FP arrenca amb més demanda en l’àmbit de la salut i nous cicles lligats al medi natural

EL CURS OFEREIX A LA CIUTAT TRES NOUS CICLES: CONDUCCIÓ D’ACTIVITATS FISICOESPORTIVES EN EL MEDI NATURAL, QUÍMICA I SALUT AMBIENTAL I EDUCACIÓ I CONTROL AMBIENTAL
Veure imatge de El nou curs d’FP arrenca amb més demanda en l’àmbit de la salut i nous cicles lligats al medi natural (nova finestra)

El nou curs ha començat a L’Hospitalet amb 3.272 alumnes de formació professional:  1.562 de cicles de grau mitjà i 1.710 de grau superior. Amb motiu de l’inici de curs, l’alcaldessa, Núria Marín, i el regidor d’Educació, David Quirós, han visitat l’Institut Pedraforca, a la Florida.

Com a novetats, aquest curs s’implantaran 3 nous cicles formatius a L’Hospitalet: CFGM Conducció d’Activitats Fisicoesportives en el Medi Natural, a l’Institut Apel·les Mestres, i CFGS Química i Salut Ambiental i CFGS Educació i Control Ambiental, a l’Institut Mercè Rodoreda.
D’altra banda, aquest curs, el CFGM Gestió Administrativa i el CFGS Administració i Finances que s’oferien a l’Institut Eduard Fontserè es faran a l’Institut Mercè Rodoreda.

Els ensenyaments més demanats aquest curs han estat de les famílies professionals vinculades a la salut i als serveis socioculturals i a la comunitat. És el cas de Cures Auxiliars d’Infermeria i Farmàcia i Parafarmàcia i Atenció a Persones en Situació de Dependència. El nou cicle de Conducció d’Activitats Fisicoesportives en el Medi Natural també ha tingut una demanda superior a l’oferta.

Actualment, a L’Hospitalet s’ofereixen 69 titulacions de formació professional de 16 famílies professionals:

  • 51 d’FP inicial (1 FP bàsica, 17 de grau mitjà i 33 de grau superior)
  • 9 programes de formació i inserció
  • 7 ensenyaments artístics (2 de grau mitjà i 5 de grau superior)
  • 2 ensenyaments esportius de grau mitjà

D’altra banda, l’oferta de cicles de modalitat dual ha anat augmentant els darrers anys de forma significativa. Aquest curs es manté l’oferta de 25 cicles en aquesta modalitat a la ciutat, dels quals 6 són cicles de grau mitjà i 19 de grau superior.

Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400