Ajuntament de L'Hospitalet

Notícies

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter

18/11/2019
Biomèdicina

Sinergia, la festa de la recerca i la innovació en salut 

Veure imatge de 	Sinergia, la festa de la recerca i la innovació en salut  (nova finestra)
Sota el nom de Sinergia, l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL), l’Hospital Universitari de Bellvitge, l’Institut Català d'Oncologia i el Campus de Medicina i Ciències de la Salut de Bellvitge, de la Universitat de Barcelona, van mostrar dissabte la recerca puntera que duen a terme, en el transcurs d’una jornada de portes obertes a la ciutadania.

Bellvitge compta amb un dels pols més actius en investigació biomèdica i assistència sanitària del país. Coincidint amb la Setmana de la Ciència, i de la mà de l’Ajuntament de la ciutat, Sinergia vol difondre la recerca responsable i innovadora que es desenvolupa a les grans infraestructures sanitàries i d’investigació del nostre territori.

La jornada de portes obertes ha ofert un conjunt d'activitats adreçades a tota mena de públic. A la zona enjardinada de l’Hospital Duran i Reynals s’ha instal•lat la fira SaL’Hut, que ha reunit les diverses entitats del campus de Bellvitge, associacions de pacients, el Banc de Sang i el Servei d'Emergències Mèdiques. Per al públic més jove, l’organització va preparar l’espai Experimenta, amb tallers de neurociències i recerca, de la mà de La Mandarina de Newton i l’AECC. Ocupant l’espai central, l’escenari Quinaciència! Un altre espai destacat ha estat el dedicat a la innovació en recerca així com les visites als laboratoris.

Sinergia és una activitat organitzada en el marc de projecte PECT “L’Hospitalet, ecosistema innovador en salut”, impulsat per l’Ajuntament de L’Hospitalet i cofinançat per fons europeus FEDER, que té com a objectiu completar i potenciar Bellvitge com a referent internacional en la innovació en l’àmbit de la salut i generar nova activitat industrial i innovadora.

Últimes notícies

Veure imatge de Es reforça la neteja viària (nova finestra)
Veure imatge de La línia 900 per a autònoms i empreses dona resposta a 136 consultes en la primera setmana de funcionament (nova finestra)
Veure imatge de L'Ajuntament recull un lot d'equips de protecció individual que distribuirà entre personal municipal, residències i farmàcies (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400